سوپر ویزای کانادا؛ برای والدین، پدربزرگ و مادربزرگ

با توجه به اینکه کشور کانادا کشوری مهاجرپذیر است همواره افراد بسیاری از خارج کانادا برای دیدار اعضای خانواده ی خود که در این کشور سکونت دارند؛ متقاضی دریافت ویزای توریستی کانادا هستند. از این رو دولت این کشور؛ جهت ایجاد تسهیلاتی برای والدین (Parents) یا پدربزرگ و مادربزرگی (Grandparents) که قصد سفر به کانادا و دیدار فرزند یا نوه ی خود را دارند نوعی از ویزای توریستی را در نظر گرفته است که به این افراد اجازه می دهد برای مدت زمان بیشتری نزد فرزند یا نوه ی خود بمانند، این نوع از ویزا را سوپر ویزا (Super Visa) می خوانند.

این نوع ویزا گرچه در ذات مانند سایر ویزاهای توریستی (Visitor Visa) برای اقامت موقت در خاک کانادا صادر می شود ولی از جهاتی متفاوت است:

۱- تفاوت عمده ی Super Visa با Visitor Visa که مزیت آن به شمار می رود این است که دارندگان Super Visa مجاز هستند که در هر سفر تا ۲ سال  به طور پیوسته ( بدون خروج) در کانادا اقامت داشته باشند در حالی که فرد با ویزای توریستی (Visitor Visa) نمی تواند بیش از ۶ ماه به طور پیوسته در خاک این کشور اقامت داشته باشد و ۶ ماه پس از ورود ملزم به ترک خاک این کشور خواهد بود.

Super Visa از نظر مدت زمان اعتبار؛ تفاوتی با Visitor Visa ندارد و نهایتا می تواند ۱۰ ساله باشد که برای اتباع ایرانی به این دلیل که گذرنامه های ایران ۵ ساله صادر می شوند اعتبار این نوع ویزا نیز حداکثر می تواند ۵ سال باشد. هر چند این امر بستگی به تاریخ انقضای گذرنامه ی فرد دارد و در صورتی که گذرنامه ی متقاضی اعتباری کمتر از ۵ سال داشته باشد ویزای وی نیز نهایتا تا تاریخ انقضای گذرنامه اعتبار داشته و ۵ ساله نخواهد بود. از این رو؛ توصیه می شود متقاضیانی که مدت اعتبار گذرنامه ی آنها رو به اتمام است قبل از درخواست برای ویزا؛ اقدام به تمدید گذرنامه ی خود کنند تا برای مدت زمان بیشتری از مزایای ویزای صادر شده بهره مند شوند.

۲- تفاوت عمده ی دیگر آن است که؛ جهت دریافت این نوع ویزا داشتن دعوتنامه الزامی ست و نسبت دعوت کننده با متقاضی حائز اهمیت است. چنانکه از تعریف ارائه شده برمی آید؛ اقدام برای اخذ Super Visa تنها با دعوتنامه ای میسر است که از طرف فرزند یا نوه ی متقاضی ارسال شده باشد. که به این منظور دعوت کننده باید:

  • دارای اقامت دائمی یا تابعیت کشور کانادا باشد.
  • حداقل ۱۸ سال داشته باشد.
  • واجد شرایط مالی مورد نیاز باشد. به این منظور دعوت کننده باید در کانادا درآمد داشته باشد و میزان آن نباید کمتر از مبلغی باشد که تحت عنوان “حداقل درآمد”  شناخته می شود. دولت کانادا ابتدای هر سال میزان “حداقل درآمد” را با توجه به تعداد اعضای خانواده برای سال پیش رو مشخص می کند. جدول زیر حاوی اطلاعات مذکور در سال ۲۰۱۹ است:
تعداد اعضای خانوادهحداقل درآمد سالانه قبل از پرداخت مالیات
 ۱ نفر۲۵۳۳۸ دلار کانادا
۲ نفر۳۱۵۴۴ دلار کانادا
۳ نفر۳۸۷۸۰ دلار کانادا
۴ نفر۴۷۰۸۴ دلار کانادا
۵ نفر۵۳۴۰۲ دلار کانادا
۶ نفر۶۰۲۲۸ دلار کانادا
۷ نفر۶۷۰۵۵ دلار کانادا

در صورتی که اعضای خانواده بیش از ۷ نفر باشند، به ازای هر نفر ۶۸۲۷ دلار کانادا به حداقل درآمد برای خانواده ی ۷ نفره ( ۶۷۰۵۵ دلار کانادا) اضافه می گردد.

متقاضیان سوپر ویزا علاوه بر طی کردن کلیه ی مراحل لازم برای اخذ ویزای توریستی ؛ نیاز به انجام معاینه و آزمایش های پزشکی دارند که در مطلب معاینه و آزمایش های پزشکی (IME) روند انجام آن شرح داده شده است. همچنین جزییات مراحل اخذ سوپر ویزا و مدارک لازم برای دریافت این نوع ویزا در بخش اقدام برای سوپر ویزای کانادا؛ مراحل و مدارک قابل دسترسی است.

اقدام برای سوپر ویزای کانادا؛ مراحل و مدارک

دریافت سوپر ویزای کانادا که از انواع ویزای توریستی ست دارای مراحل و ملزوماتی ست که در اینجا به آن پرداخته ایم. گرچه بسیاری از این موارد مشابه ویزای توریستی است؛ لیکن متقاضیان سوپر ویزا نیازمند داشتن تمکن مالی بیشتر و  ارائه ی مدارکی افزون بر مدارک مورد نیاز برای اخذ سایر ویزاهای توریستی هستند. پروسه ی دریافت این نوع ویزا را از زمانی که برای آن درخواست داده می شود تا زمان صدور ویزا می توان به چهار مرحله تقسیم کرد:

الف) مرحله اول: ارائه ی درخواست و ارسال مدارک مورد نیاز

برای دریافت سوپر ویزای کانادا؛ همانند ویزای توریستی؛ متقاضی ابتدا باید با تکمیل فرم های مربوطه و ارسال مدارک مورد نیاز درخواست خود را ارائه دهد تا پرونده تشکیل و روند رسیدگی به آن آغاز گردد. مدارک و مستندات مورد نیاز جهت درخواست سوپر ویزا عبارتند از:

۱- گذرنامه ی معتبر (Valid Passport )

۲- ترجمه ی شناسنامه

۳- ترجمه ی عقدنامه برای افراد متاهل

۴- عکس دیجیتالی

  • حداقل ۳.۵  در ۴.۵ سانتی متر
  • با زمینه ی  روشن و کیفیت بالا
  • از روبرو به طوری که کل سر و بالای شانه های فرد مشخص باشد.

۵- دعوتنامه (Letter of Invitation )

دعوتنامه حاوی اطلاعاتی در مورد هر دو نفر ( دعوت کننده و دعوت شونده) است. اطلاعات که در مورد متقاضی ویزا باید در دعوتنامه قید شوند عبارتند از:

  • نام و نام خانوادگی
  • تاریخ تولد
  • آدرس و شماره تلفن متقاضی در کشور محل اقامتش
  • نسبت متقاضی با شخصی که برای وی دعوت نامه فرستاده است. برای اثبات نسبت خویشاوندی ( Proof of relationship) ارائه ی ترجمه ی شناسنامه ی هر دو نفر مورد نیاز است.
  • هدف از سفر به کانادا
  • طول مدتی که شخص مایل است در کانادا به سر ببرد.
  • جزییات محل اقامت فرد در کانادا که برای متقاضیان سوپر ویزا الزاما آدرس محل سکونت دعوت کننده ( فرزند یا نوه ی وی) خواهد بود.

اطلاعات دعوت کننده (Inviter) نیز عبارتند از:

  • نام و نام خانوادگی
  • تاریخ تولد
  • آدرس و شماره تلفن دعوت کننده در کانادا
  • فتوکپی از گواهی تولد در کانادا، پاسپورت کانادایی یا کارت اقامت دائم
  • مدارکی که وضعیت اشتغال و میزان درآمد دعوت کننده و خانواده اش را در کشور کانادا نشان می دهند شامل:
  • گواهی اشتغال به کار که سمت شغلی، میزان درآمد و تاریخ شروع به کار در آن قید شده باشد.
  • فیش های حقوقی
  • سابقه ی بیمه
  • در صورت خوداشتغالی؛ نامه ی رسمی از حسابدار که میزان درآمد سالیانه را نشان دهد.
  • نامه ی بانکی
  • جدیدترین مدارک مالیاتی، کپی فرم T1 یا T4 و …
  • در صورتی که دعوت کننده متاهل باشد؛ تاریخ تولد، نام و نام خانوادگی همسر  و فرزندان زیر ۲۲ سال که مجرد هستند نیز باید ذکر شود.
  • تعداد افرادی که در آدرس محل سکونت دعوت کننده زندگی می کنند و نیز افرادی که تحت حمایت مالی وی یا همسرش هستند شامل: اعضای خانواده (خود فرد، همسر و فرزندانش) و نیز هر فردی که دعوت کننده یا همسرش در گذشته خود را به عنوان حامی مالی ( Sponsor) وی معرفی کرده است ( در صورتی که مدت زمان تعهدشان در قبال آن شخص به پایان نرسیده باشد).
  • نامه ای که توسط دعوت کننده نوشته و امضا می شود و طی آن متعهد می گردد که در صورت نیاز؛ تمامی هزینه های زندگی متقاضی در کانادا را بر عهده خواهد گرفت.

۶- فرم های مربوطه ( Application) که باید به دقت تکمیل شوند شامل:

  • فرم درخواست ویزا
  • فرم مربوط به اطلاعات خانوادگی

۷- مدارک مالی متقاضی

هرچند اثبات تمکن مالی برای دریافت انواع ویزای توریستی کانادا حائز اهمیت است اما اهمیت آن در خصوص سوپر ویزا دو چندان است زیرا فرض بر آن است که مدت اقامت فرد با این نوع بیشتر خواهد بود و به تبع آن هزینه های اقامت وی در کانادا نیز افزایش چشمگیری خواهند یافت. مدارکی که متقاضی جهت اثبات توانایی مالی خود می تواند ارائه دهد عبارتند از:

  • نامه ی بانکی که آن را نامه ی تمکن مالی (Bank Statement) می خوانند و نشان دهنده ی موجودی و گردش حساب بانکی طی ۶ ماه گذشته است. این نامه باید به زبان انگلیسی صادر شود و  با مهر امور بین‌الملل بانک ممهور شود.
  • ترجمه ی گواهی اشتغال به کار، فیش های حقوقی و سابقه ی بیمه
  • اثبات مالکیت یک بیزینس در کشور محل اقامت؛ ترجمه ی جواز کسب، مدارک مالیاتی، اجاره نامه ی محل کار و …
  • ترجمه ی سند ملک یا اتومبیل و …

۸- سابقه ی سفرهای خارجی ( Travel history)

تصویر صفحاتی از گذرنامه که ویزاهای اخذ شده و مهر ورود و خروج کشورهایی که متقاضی در گذشته ( عموما  طی ۱۰ سال اخیر) به آنها سفر کرده است را نشان دهد.

۹- اثبات وابستگی به کشور محل سکونت ( Ties)

وابستگی ها جهت تضمینی برای بازگشت فرد به کشور محل اقامتش پس از مدت مقرر در نظر گرفته می شوند که مدارکی که به اثبات این امر کمک می کنند به طور عمده عبارتند از:

  • وابستگی های مالی: اموال و دارایی و دیگر مدارک مالی که به آنها اشاره شد.
  • اثبات اقامت داشتن حداقل یکی از اعضای خانواده ی درجه یک در کشور محل اقامت (همسر یا فرزند مجرد زیر ۲۲ سال که متقاضی را در سفر به کانادا همراهی نکند).
  • مسئولیت های اجتماعی که در مواردی می توانند ضامن بازگشت فرد به کشور محل اقامتش باشد که بنا به شرایط فردی بسیار متفاوت هستند.

در مورد متقاضیان سوپر ویزا با توجه به شرایط سنی و اینکه این افراد می توانند به مدت دو سال در کانادا اقامت داشته باشند نیازی به ارائه ی گواهی اشتغال به کار یا تحصیل نیست.

۱۰- رزرو بلیط هواپیما

برای درخواست سوپر ویزا همچون ویزای توریستی لازم است که متقاضی بلیط هواپیمای خود را از قبل رزرو کرده باشد. دارندگان سوپر ویزا می توانند از بلیط یکطرفه استفاده کنند و نیازی به اعلام طول مدت اقامت و تاریخ بازگشت خود در این مرحله ندارند.

برخلاف ویزاهای توریستی که فرد می تواند یک هتل را به عنوان محل اقامت خود در کانادا معرفی کند. برای متقاضیان سوپر ویزا که جهت دیدار فرزند یا نوه ی خود از این نوع ویزا استفاده می کنند؛ آدرس محل سکونت دعوت کننده باید به عنوان محل اقامت متقاضی در کانادا ارائه شود.

۱۱- مدارک جانبی ( Cover letters)

  • شرح انگیزه ی متقاضی از سفر به کانادا
  • برنامه های مورد نظر و زمانبندی سفر و غیره

۱۲- بیمه ی درمانی

برای متقاضیان سوپر ویزا خرید قطعی بیمه ی درمانی از یک شرکت کانادایی الزامی ست. این بیمه باید هزینه های درمان فرد را حداقل تا ۱۰۰ هزار دلار کانادا پوشش دهد و از  تاریخ ورود به خاک این کشور باید برای یک سال یا بیشتر معتبر باشد ( منظور از خرید قطعی آن است که متقاضی زمانی که برای سوپر ویزا درخواست می دهد نیاز به اثبات آن دارد که هزینه ی بیمه ی درمانی را پیشاپیش پرداخته است).

۱۳- گواهی عدم سوپیشینه

ارائه ی گواهی عدم سوپیشینه برای هموطنانی که با گذرنامه ی ایرانی خود اقدام می کنند و طی ۱۰ سال گذشته در کشوری جز ایران به مدت ۶ ماه یا بیشتر اقامت داشته اند،الزامی ست.

۱۴- پرداخت هزینه های در نظر گرفته شده برای تشکیل پرونده و بررسی درخواست متقاضی شامل:

  • هزینه ی تشکیل و بررسی  پرونده  (Application fee)؛ برای تمامی متقاضیان
  • هزینه ی عکس و انجام انگشت نگاری (‌Biometrics fee)؛ برای افرادی که بنا به شرایط سنی و پیشینه ی اقدام برای انواع ویزاهای کانادا نیاز به انجام  Biometrics دارند که در ذیل به آن اشاره می شود.

ب) انجام معاینه و آزمایش های پزشکی (Immigration Medical Exam )

طبق قانون اداره ی مهاجرت کانادا؛ تمامی افرادی که متقاضی دریافت سوپر ویزا هستند ملزم به انجام برخی معاینه و آزمایش های پزشکی می باشند که آن را به اختصار IME می خوانند. که این امر تنها در مراکز پزشکی مورد تایید اداره مهاجرت کانادا انجام می گیرد و پزشک خانوادگی فرد نمی تواند گواهی لازم را برای وی صادر کند.

این مرحله را می توان قبل از ارسال مدارک و ثبت درخواست ویزا انجام داد و نتیجه ی آن را همراه با سایر مدارک در مرحله ی تشکیل پرونده ارائه نمود و یا بعد از تشکیل پرونده اقدام به انجام آن کرد. که در این صورت پس از تسلیم درخواست ویزا، نامه ای برای فرد صادر می شود که به او مهلت می دهد ظرف ۳۰ روز به یکی از مراکز پزشکی مورد تایید اداره ی مهاجرت کانادا مراجعه کند. برای این منظور متقاضی نیاز به تعیین وقت قبلی خواهد داشت.

یادآور می شویم که نتیجه ی معاینه و آزمایش های پزشکی از تاریخی که انجام گرفته تنها برای ۱ سال معتبر است؛ لذا چنانچه شخص پس از دریافت ویزا به هر دلیلی در این مدت وارد خاک کانادا نشود؛ نیاز به تجدید معاینات پزشکی خواهد داشت.

بر خلاف Biometrics؛ فرد هزینه ی معاینات و آزمایشات پزشکی را هنگام تشکیل پرونده نمی پردازد، بلکه زمانی که به مرکز پزشکی مورد نظر مراجعه می کند در همان محل ملزم به پرداخت هزینه ی آن خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی انجام این مرحله، مدارک مورد نیاز و یافتن کلینیک های مورد تایید به مطلب  معاینه و آزمایش های پزشکی (IME) رجوع شود.

پ) مرحله ی سوم: عکس و انجام انگشت نگاری ( Biometrics)

۱– Biometrics چیست و در چه مراکزی انجام می گیرد؟

پس از تکمیل فرم های مربوطه و ارسال مدارک مورد نیاز، در صورتی که متقاضی ( بنا به شرایط سنی و پیشینه ی اقدام برای ویزای کانادا) نیازمند مراجعه به مراکز معین و انجام Biometrics باشد نامه ای برای وی صادر می شود که از زمان صدور این نامه به مدت ۳۰ روز مهلت دارد که با تعیین وقت قبلی به یکی از دفاتر درخواست ویزا تحت عنوان  Visa Application Center که به اختصار VAC خوانده می شوند مراجعه کند و مرحله ی انگشت نگاری و گرفتن عکس را انجام دهد. برای مراجعه به این مراکز تنها پرینت نامه ی Biometrics و گذرنامه ی معتبر متقاضی مورد نیاز است. برخلاف تصور عموم؛ برای دریافت ویزاهای توریستی کانادا که سوپر ویزا یکی از انواع آن است؛ متقاضی به سفارت مراجعه نخواهد کرد و بررسی پرونده ها و تصمیم گیری در مورد رد یا پذیرش آنها  بدون انجام مصاحبه ی حضوری صورت می پذیرد. در نتیجه، درخواست کننده با مراجعه به یکی از مراکز درخواست ویزا(VAC)  تنها مرحله ی گرفتن عکس و انگشت نگاری را تکمیل خواهد کرد و نیازی به ارائه ی مدارک دیگر نظیر مدارک مالی، دعوتنامه و غیره نخواهد داشت. یادآور می شویم که متقاضی هزینه ی انجام Biometrics را همزمان با تشکیل پرونده پرداخته است و نیازی به پرداخت هزینه در دفاتر VAC نخواهد داشت.

با توجه به آنکه در حال حاضر کشور کانادا در ایران سفارت و کنسولگری ندارد؛ هموطنانی که از داخل ایران برای ویزای کانادا درخواست می دهند باید برای مراجعه به یکی از دفاتر VAC به کشور دیگری به عنوان مثال ترکیه سفر کنند و آن دسته از متقاضیانی که با گذرنامه ی ایرانی خود قصد سفر به کانادا را دارند اما در کشور سومی ساکن هستند می توانند به دفاتر VAC در کشور محل اقامت خود مراجعه کنند.

در مجموع ۱۶۲ دفتر VAC در سراسر دنیا وجود دارند که به متقاضیان ویزای کانادا و افرادی که مقیم دائمی کانادا هستند برای بازگشت به این کشور نیاز به گواهی دارند خدمات ارائه می دهند. هموطنان گرامی جهت یافتن یکی از این مراکز در کشورهای همجوار ایران و یا کشور محل اقامت خود می توانند به بخش مراکز درخواست ویزا(VAC)  رجوع کنند.

۲) چه کسانی نیازمند انجام Biometrics هستند؟

در صورتی که متقاضی سوپر ویزا بالای ۸۰ سال داشته باشد به طور کل از انجام Biometrics معاف خواهد بود و نیازی به پرداخت هزینه ی آن و مراجعه به دفاتر VAC نخواهد داشت.

همچنین متقاضیانی که در گذشته برای یکی از انواع ویزاهای کانادا درخواست داده اند و این مرحله را گذرانده اند در صورتی که از آخرین انگشت نگاری آنها کمتر از ۱۰ سال گذشته باشد نیازی به انجام آن ندارند اما در صورتی که ۱۰ سال یا بیشتر از انجام Biometrics گذشته باشد نیاز است که تجدید شود زیرا داده های به دست آمده تا ۱۰ سال معتبر هستند.

بر این اساس، انجام Biometrics برای کلیه ی افرادی که زیر ۸۰ سال سن دارند و برای نخستین بار برای ویزای کانادا درخواست می دهند؛ الزامی ست و برای سایر افراد (زیر ۸۰ سال) بستگی به پیشینه ی فرد دارد. در این زمینه دو نکته قابل ذکر است:

اول آنکه؛ نوع ویزای درخواستی در انجام این پروسه اهمیتی ندارد و برای انواع ویزا به شیوه ای  یکسان انجام می گیرد و داده ها به مدت ۱۰ سال محفوظ هستند. در نتیجه در صورتی که متقاضی ظرف ۱۰ سال گذشته برای دریافت نوع دیگری از ویزا اقدام کرده و Biometrics انجام شده باشد نیازی به تجدید آن نخواهد داشت.

۲- آن دسته از متقاضیانی که طی ۱۰ سال گذشته برای هر یک از انواع ویزای کانادا اقدام کرده و مرحله ی Biometrics را گذرانده اند اما درخواستشان به هر دلیلی رد شده و موفق به دریافت ویزا و نهایتا ورود به کانادا نشده اند نیز نیازی به تکرار این مرحله ندارند.

یادآور می شویم که مرحله ی معاینات پزشکی (IME) و انگشت نگاری ( ‌Biometrics) تقدمی بر یکدیگر ندارند و توالی زمانی برای انجام آنها وجود نخواهد داشت. تنها نکته ی حائز اهمیت آن است که پس از دریافت هر یک از نامه ها متقاضی ۳۰ روز مهلت برای مراجعه و انجام آن مرحله خواهد داشت، در حالی که اهمیتی ندارد کدام یک اول انجام گیرد.

ت) مرحله ی چهارم: صدور ویزا

پس از انجام مرحله ی  Biometrics و معاینات پزشکی؛ روند بررسی پرونده و تصمیم گیری در مورد آن نظیر سایر ویزاهای توریستی به طور متوسط بین ۱ تا ۳ ماه زمان می برد. هر چند این زمان با توجه به شرایط پرونده از فردی به فرد دیگر می تواند مطلقا متفاوت باشد و این صرفا یک برآورد تخمینی ست. در این بازه ی زمانی متقاضی، دعوت کننده یا مشاوری که درخواست ویزا را به ثبت رسانده؛ می تواند با استفاده از کد رهگیری به صورت آنلاین وضعیت پرونده را پیگیری کند.

پس از تکمیل روند بررسی و اتخاذ تصمیم نهایی، وضعیت پرونده در وب سایت مربوطه (Government of Canada ) به روز رسانی خواهد شد و به این وسیله فرد از نتیجه ی درخواستش مطلع می گردد. در این مرحله در صورتی که با درخواست متقاضی موافقت شده باشد فرد باید گذرنامه ی خود را جهت صدور ویزا به سفارتخانه ی کانادا بسپارد؛ که در مورد هموطنان مقیم ایران چنانکه گفته شد گذرنامه باید به یکی از سفارتخانه های کانادا در کشور سومی ( مثلا ترکیه) تحویل داده شود.

هموطنان گرامی؛ برای کسب اطلاعات بیشتر و طرح سوالات خود می توانند از طریق اطلاعات مندرج در صفحه ی تماس با ما با مشاوران موسسه ی مهاجرتی US VIP GROUP  در تماس باشند.