مزایای تحصیل در کانادا

کشور کانادا با توجه به سطح بالای کیفیت زندگی از جمله امکانات آموزشی و بهداشتی مناسب، فرصت های شغلی متعدد و نیز به سبب چندگانگی فرهنگی همواره از محبوب ترین مقاصد برای افرادی است که تمایل به مهاجرت و یا اقامتی چند ساله در کشور دیگری دارند.

در این میان بسیاری از افرادی که قصد اخذ ویزای تحصیلی از یک کشور خارجی را دارند به دلایلی چند کانادا را به عنوان گزینه ی نخست انتخاب می کنند که از مهمترین این عوامل می توان اشاره کرد به:

  • استانداردهای آموزشی کانادا در سطح بالایی قرار دارد و بسیاری از موسسات آموزشی و دانشگاه های این کشور از جمله معتبرترین و شناخته شده ترین موسسات در رده بندی جهانی هستند.
  • دولت کانادا برای دانش آموختگان آن کشور این امکان را فراهم می آورد که بتوانند اجازه ی کار قانونی (work permit) بگیرند و پس از یکسال مقیم دائمی ( PR) شوند. به شرایط اخذ اجازه ی کار قانونی و اقامت دائم پس از فراغت از تحصیل در کانادا در ادامه ی این مطلب پرداخته ایم.
  • در صورتی که مرکز آموزشی واجد الشرایط باشد؛ همسر دانشجو که با ویزای همراه وارد کانادا می شود در طول مدت اقامتش اجازه ی کار قانونی نامحدود خواهد داشت و فرزندان زیر ۱۸ سال وی از مزایای تحصیل رایگان در مدارس کانادا برخوردار خواهند شد. شرایط مراکز آموزشی مورد بحث را در ادامه ذیل عناوین DLI و اهمیت آن و   PGWP  و اهمیت آن  بر خواهیم شمرد.
  • بر خلاف برخی کشورها اخذ ویزا برای تحصیل در کانادا در تمامی مقاطع تحصیلی امکان پذیر است و والدین می توانند از دوران ابتدایی فرزندان خود را به عنوان دانش آموز بین المللی برای تحصیل در مدارس کانادا اعزام کنند.
  • در صورتی که دارنده ی ویزای تحصیلی زیر ۱۸ سال باشد؛ یکی از والدین وی به عنوان قیم با استفاده از ویزای همراه می تواند در طول مدت تحصیل فرزندش در کانادا زندگی کند اگرچه اجازه ی کار نخواهد داشت.
  • داشتن مدرک زبان انگلیسی برای اخذ پذیرش در تمامی مقاطع تحصیلی الزامی نیست و بستگی به شرایط سنی و مقطع تحصیلی مورد نظر دارد.

تحصیل در مدارس کانادا؛ اول ابتدایی تا دیپلم

چنانکه گفته شد یکی از ویژگی های تحصیل در کانادا که سبب افزایش روز افزون متقاضیان اخذ ویزاهای تحصیلی این کشور شده است فراهم آوردن امکان تحصیل در مقاطع مختلف است. از این رو والدینی که تمایل دارند فرزندان زیر ۱۸ ساله شان ( دانش آموزان اول ابتدایی تا پایان دوره ی متوسطه) در یک کشور خارجی تحصیل کنند؛ عموما کانادا را گزینه ی مناسبی می یابند.

مدارس کانادا به طور عمده به دو دسته تقسیم می شوند:

۱- مدارس دولتی (Public schools)

مدارس دولتی کانادا برای دانش آموزانی که مقیم دائم (PR) یا شهروند کانادا (Citizen) هستند و نیز برای آن دسته از دانش آموزانی که والدینشان از طریق نوعی از ویزا مجوز اقامت در کانادا برای مدتی معین دارند رایگان هستند. در اینجا از والدینی که با ویزای دانشجویی یا کاری در کانادا اقامت دارند می توان نام برد که فرزندانشان برای استفاده از خدمات آموزش رایگان در مدارس دولتی واجد الشرایط هستند.

تحصیل در مدارس دولتی برای دانش آموزان بین المللی که با ویزای تحصیلی قصد ورود به کانادا را دارند نیز امکان پذیر است لیکن رایگان نیست و هزینه ی تحصیل بر عهده ی دانش آموز ( والدین) خواهد بود که به طور متوسط سالانه حدود ۱۳ تا ۱۶ هزار دلار کانادا می باشد.

۲- مدارس خصوصی ( Private schools)

تحصیل در مدارس خصوصی برای تمامی دانش آموزان ( اعم از کانادایی تبار، مقیم دائمی و دانش آموزان بین المللی) منوط به پرداخت شهریه است و در هیچ شرایطی رایگان نخواهد بود.

شهریه ی مدارس خصوصی برای دانش آموزان بین المللی همواره بیشتر از مدارس دولتی است لیکن میزان آن به استان، شهر و مدرسه ی محل تحصیل بستگی تام دارد.

 

تحصیل در مدارس کانادا به برخورداری از شرایط و ملزوماتی نیاز دارد که عبارتند از:

  • معدل

برای اخذ پذیرش از مدارس کانادا داشتن معدل حداقل ۱۲ ( GPA 2) مورد نیاز است. هر چند جهت اخذ ویزا، داشتن معدل بالاتر می تواند در جلب نظر افسری که درخواست ویزا را بررسی می کند تاثیری بسزا داشته باشد.

  • داشتن قیم در کانادا

صدور ویزای تحصیلی برای دانش آموزان زیر ۱۸ سال منوط به داشتن قیم قانونی در کشور کاناداست.به این منظور لازم است  که یکی از والدین دانش آموز وی را همراهی کرده و در طول دوران تحصیل فرزندش در کانادا اقامت داشته باشد. لذا اداره ی مهاجرت کانادا به یکی از والدین دانش آموز اجازه می دهد تا با ویزای همراه در خاک کانادا مقیم شود هر چند که وی در طول دوران اقامتش اجازه ی کار نخواهد داشت؛ لیکن می تواند برای تحصیل در یک کالج یا دانشگاه در کانادا اجازه ی تحصیل (Study permit ) بگیرد که در این صورت همسر وی نیز می تواند به عنوان همراه دانشجو برای اخذ ویزا اقدام کرده و پس از ورود به کانادا اجازه ی کار نامحدود (Open work permit) یافته و به طور تمام وقت کار کند. در غیر این صورت؛ والد دوم ( پدر یا مادر دانش آموز که وی را از ابتدا همراهی نمی کند) می تواند بعد از آنکه همسر و فرزندش در کانادا ساکن شدند، برای اخذ ویزای توریستی اقدام کند اما در صورت دریافت ویزا و سفر به کانادا؛ در آن اجازه ی کار نخواهد داشت و ملزم است پس از ۶ ماه خاک کانادا را ترک کند مگر آنکه study permit بگیرد و مشغول به تحصیل شود.

در صورتی که هیچ یک از والدین دانش آموز تمایل یا شرایط همراهی وی را نداشته باشند باید یک نفر را در کانادا به عنوان قیم قانونی فرزندشان معرفی کنند. قیم الزاما باید تبعه کانادا ( Citizen) بوده و به سن قانونی رسیده باشد. همچنین فردی شرایط قیومیت دارد که با تکمیل و امضای فرم ها و مدارک مربوطه متعهد شود که در صورت نیاز هزینه ی زندگی دانش آموز را بر عهده خواهد گرفت؛ لذا باید از شرایط مالی مناسبی نیز برخوردار بوده و بتواند تمکن مالی خود را اثبات کند.

  • تمکن مالی

استطاعت مالی والدین یکی از مهم ترین شروط برای تحصیل دانش آموزان بین المللی در مدارس کاناداست؛ زیرا علاوه بر شهریه ی مدرسه، والدین با اثبات تمکن مالی باید نشان دهند که از عهده ی پرداخت تمامی هزینه های زندگی فرزندشان ( محل اقامت، هزینه های درمان، حمل و نقل، خوراک، پوشاک و غیره) در طول دوران تحصیل بر خواهند آمد. این امر در صورتی که یکی از والدین دانش آموز را همراهی کند و نظر به اینکه در کانادا اجازه ی کار نخواهد داشت اهمیتی دو چندان می یابد و باید ثابت شود که خانواده توانایی پرداخت شهریه ی مدرسه و هزینه های زندگی برای دو نفر ( دانش آموز و یکی از والدین) را خواهد داشت.

نکته: برخلاف تصور عموم، متقاضیان برای تحصیل در مدارس کانادا ( مقطع اول ابتدایی تا دیپلم) نیازی به گذراندن آزمون زبان انگلیسی و ارائه ی مدرک زبان ندارند. بلکه مدرسه ای که دانش آموز را پذیرش می کند میزان آشنایی وی با زبان انگلیسی را ارزیابی کرده و پس از تعیین سطح بسته به سیاست های مرکز آموزشی با تشکیل کلاس های تقویتی، دادن تکلیف شب برای تمرین زبان و غیره به فرد کمک می کنند تا با ارتقای سطح زبان انگلیسی با دانش آموزان هم دوره ی خود تطبیق پیدا کند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی برای دانش آموزان

برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی جهت پیوستن به مدارس کانادا مدارکی مورد نیاز است که به دو دسته تقسیم می شوند.

الف) مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی

مدارکی که در مرحله ی اول باید برای مرکز آموزشی ( مدرسه) ارسال شوند شامل:

۱- اسکن پاسپورت معتبر

۲- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات آخرین سال تحصیلی

۳- فرم های  مربوطه ( Application) که باید به دقت تکمیل شوند و مشاوران موسسه ی US VIP GROUP این مهم را عهده دار خواهند شد.

۴- مدارک مالی که تمکن مالی والدین را ثابت می کند اعم از فیش های حقوقی، جواز کسب، نامه ی تمکن بانکی که موجودی و گردش حساب را نشان می دهد، ترجمه ی سند ملک و غیره

۵- ترجمه ی رسمی شناسنامه ی دانش آموز و والدین ( پدر و مادر)

۶- و …

ب) مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی برای دانش آموزان بین المللی

پس از دریافت پذیرش تحصیلی از یکی از مدارس کانادا؛ دانش آموزان بین المللی نیاز به اخذ ویزای تحصیلی دارند که به این منظور باید مدارک خود را برای اداره ی مهاجرت کانادا ارسال کنند تا افسر ویزا پس از بررسی پرونده در خصوص صدور ویزا تصمیم گیری کند. شایان ذکر است که برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا مصاحبه ی حضوری انجام نخواهد گرفت و تنها بر اساس مدارک ارسالی در مورد درخواست ویزا تصمیم گیری خواهد شد. مدارکی که باید برای اخذ ویزا ثبت و ارسال شوند عبارتند از:

۱- اسکن پاسپورت معتبر

۲- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات آخرین سال تحصیلی

۳- نامه ی پذیرش تحصیلی که از سوی مدرسه صادر شده باشد.

۳- ترجمه ی رسمی شناسنامه ی متقاضی ( دانش آموز)

۴- ترجمه ی رسمی شناسنامه ی والدین دانش آموز ( پدر و مادر) و یا ترجمه ی شناسنامه ی قیم قانونی و ترجمه ی مدارک قیومیت

۵- فرم های مربوطه ( Applications) که باید به دقت تکمیل شده باشند.

۶- مدارک مالی که تمکن مالی والدین یا قیم قانونی را ثابت می کند اعم از فیش های حقوقی، جواز کسب، نامه ی تمکن بانکی که موجودی و گردش حساب را نشان می دهد، ترجمه ی سند ملک یا اتومبیل و غیره

۷-مدارک و مشخصات قیم در کانادا

در صورتی که یکی از والدین دانش آموز وی را همراهی کند و در طول دوران تحصیل در کانادا اقامت گزیند علاوه بر مدارک فوق نیاز به اسکن پاسپورت معتبر وی ( پدر یا مادر) نیز خواهد بود.

و در صورتی که پدر یا مادر نتوانند و یا مایل نباشند فرزند خود را همراهی کنند فردی که به عنوان قیم او در کانادا معرفی می شود باید مدارک زیر را ارائه دهد و تعهد کند که مسئولیت دانش آموز را می پذیرد:

      • اسکن پاسپورت کانادایی معتبر
      • فرم مربوطه و نامه ای که توسط قیم امضا شده و به تایید مراجع قانونی کانادا رسیده است.
      • مدارک مالی قیم در کانادا شامل فیش حقوقی، مدارک مالیاتی، حساب بانکی و غیره
      • مشخصات محل سکونت قیم که به عنوان محل اقامت دانش آموز نیز شناخته خواهد شد.
      • و …

تحصیل در کانادا برای دارندگان دیپلم ۱۲ ساله؛ کالج یا مقطع لیسانس

مقایسه ی تحصیل در کالج و مقطع لیسانس در کانادا

امروزه؛ همواره و در جای جای دنیا بسیاری از افراد پس از اتمام دوره ی دبیرستان و اخذ دیپلم بنا به دلایل شخصی و اجتماعی علاقمند به مهاجرت از کشور خود و ادامه ی تحصیل در کشور دیگری هستند. در بین نوجوانان و جوانان ایرانی نیز بسیاری پس از اتمام دوره ی متوسطه و دریافت دیپلم؛ تمایل دارند تحصیلات خود را در دانشگاهی خارج از کشور ادامه دهند که برای تحقق این مهم نیاز به اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی خواهند داشت. به این منظور؛ بسته به شرایط و ترجیح فرد غالبا کشورهای اروپایی، کانادا، آمریکا، استرالیا و نیز آن دسته از کشورهای آسیایی که زبان آموزشی آنها انگلیسی است به عنوان مقصد در نظر گرفته می شوند اما از این بین؛ کالج ها و دانشگاه های کشور کانادا به سبب اعتباری که در سطح جهانی دارند و نظر به اینکه هر ساله حجم قابل توجهی از دانشجویان غیر بومی ( بین المللی) را پذیرش می کنند از محبوبیت ویژه ای برخوردارند. عواملی چون گوناگونی فرهنگی، جامعه ی مهاجرپذیر، بالا بودن سطح کیفی زندگی و همچنین تسهیلاتی که این کشور برای دانشجویان و دانش آموختگان خود در نظر می گیرد نیز دلایلی مضاعف برای انتخاب این کشور از سوی دانشجویان بین المللی هستند.

نظر به اینکه برای افرادی که با مدرک دیپلم ( ۱۲ ساله) و بر پایه ی یک ویزای تحصیلی قصد ورود به کانادا و زندگی در آن کشور را دارند؛ تحصیل در دوره های آموزشی کالج و یا تحصیل در مقطع لیسانس امکان پذیر است؛ غالباً برای این افراد  سوالاتی عمده در خصوص تشابهات و تفاوت های بین اشتغال به تحصیل در دوره های کالج و  مقطع لیسانس وجود دارد.

هر چند شرایط اخذ پذیرش بنا به سیاست های موسسه ی آموزشی ( کالج یا دانشگاه) و نیز قوانین ایالتی که در آن واقع است؛ می تواند متفاوت باشد اما به طور عمده شرکت در دوره های آموزشی کالج یا تحصیل در مقطع لیسانس برای افرادی مناسب تر است که:

  • ترجیحا از زمان اخذ دیپلم ۱۲ ساله ی آنها بیش از ۵ سال نگذشته است ( در حالت ایده آل ۲ سال یا کمتر).
  • بین ۱۸ تا ۲۳ سال سن دارند. تحصیل در این مقاطع برای افرادی که جوانتر هستند و از دریافت مدرک دیپلم آنها مدت زیادی نگذشته است مناسب تر است زیرا شانس دریافت ویزا برای این افراد بالاتر خواهد بود.
  • در مقاطع بالاتر از دیپلم تحصیل نکرده اند.
  • سطح زبان انگلیسی آنها حداقل در حد نمره ی ۶ آزمون آیلتس آکادمیک ( IELTS) یا نمره ی ۸۰ آزمون تافل ( TOEFL) می باشد ؛ با این وجود در صورتی که نمره آزمون زبان کمتر از حد تعیین شده باشد نیز فرد می تواند برای گرفتن پذیرش مشروط (Conditional) اقدام کند.
  • تمکن مالی داشته و قادر به اثبات این مهم هستند.

 

تفاوتهای تحصیل در دوره های کالج با مقطع لیسانس

عمده ترین تفاوت های تحصیل در کالج با مقطع لیسانس مربوط می شوند به:

الف) طول مدت دوره ی آموزشی

برنامه های آموزشی که در کالج ها ارائه می شوند نسبت به مقطع لیسانس دوره ی کوتاهتری دارند ( ۱-۲ سال) در حالی که تحصیل به طورتمام وقت در مقطع لیسانس ۴ سال زمان می برد.

ب) مدرکی که در پایان تحصیل به دانش آموخته عطا خواهد شد.

چنانچه از اسم آن بر می آید تحصیل در مقطع لیسانس به اخذ مدرک لیسانس ( کارشناسی) منجر خواهد شد که نسبت به مدارکی که پس از اتمام دوره های کالج به فرد عطا می شوند از اعتبار بیشتری برخوردار است و برای ادامه ی تحصیل در مقطع فوق لیسانس نیز کارآمد است لیکن بر پایه ی مدارک اخذ شده در کالج نمی توان وارد دوره های تحصیلات تکمیلی شد.

پ) روند دریافت پذیرش

عموما اخذ پذیرش برای تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا دشوارتر از دریافت پذیرش از کالج های این کشور است و برخورداری از شرایط و ملزومات بیشتری را می طلبد.

ت) شانس صدور ویزا

به طور کلی شانس صدور ویزا برای آن دسته از دانشجویان بین المللی که موفق به اخذ پذیرش برای تحصیل در دوره ی لیسانس در یکی از دانشگاه های کانادا شده اند بالاتر از افرادی ست که بر پایه ی پذیرش تحصیلی اخذ شده از سوی یک کالج برای دریافت ویزا درخواست می دهند؛ گرچه این امر مطلق نیست و به مجموع شرایط فرد و تشخیص افسری که درخواست ویزا را بررسی می کند؛ بستگی دارد.

ث) هزینه ی تحصیل

نظر به اینکه طول مدت تحصیل در مقطع لیسانس بیشتر از دوره های کالج است؛ طبعا هزینه ی تحصیل در این مقطع بالاتر خواهد بود.

دوره های آموزشی کالج در کانادا

۱- Associate Degree که معادل فوق دیپلم ( کاردانی) است و پس از تکمیل دوره های آموزشی حداقل دو ساله  در کالج یا دانشگاه به فرد عطا می شود.

۲- Certificate گواهینامه ای است که فرد پس از گذراندن یک دوره ی کوتاه و فشرده ی آموزشی در کالج یا یک موسسه ی فنی دریافت می کند. این مدرک را می توان به مدارک فنی و حرفه ای در ایران شبیه دانست که جهت ارائه ی آموزش های فنی  برای ارتقای مهارت های شغلی فرد و توسعه اقتصادی در نظر گرفته شده اند. اگرچه تحصیل در این دوره ها برای کاریابی و اشتغال مهاجران در کانادا سودمند است اما گرفتن پذیرش این دوره ها به دانشجویان بین المللی توصیه نمی شود زیرا شانس اخذ ویزای تحصیلی برای این دوره ها بالا نیست. با این وجود؛ تحصیل در این دوره ها برای افرادی که با ویزای توریستی وارد خاک کانادا شده اند و تمایل دارند برای مدت بیشتری در این کشور به سر ببرند کارآمد است زیرا دارندگان ویزای توریستی با اخذ پذیرش تحصیلی در هر دوره ای که طول مدت آن بیش از ۶ ماه باشد می توانند برای دریافت اجازه ی تحصیل ( Study permit) اقدام کرده و در کانادا مشغول به تحصیل شوند (در مطلب مربوط به ویزاهای توریستی در بخشی تحت عنوان کار و تحصیل در کانادا با ویزای توریستی به این مهم پرداخته ایم).

۳- دوره های پس از فارغ التحصیلی (Postgraduate)

کالج ها همچنین دوره هایی تحت عنوان Postgraduate ارائه می دهند که به لحاظ طول مدت تحصیل و اهداف آموزشی به کاردانی شباهت دارد اما لازمه ی اخذ پذیرش در آن داشتن لیسانس است و متقاضی نمی تواند صرفا با دیپلم ۱۲ ساله وارد این دوره ها شود.

اخذ پذیرش در دوره های پس از فارغ التحصیلی نیز به سبب آنکه شانس ویزای بالایی ندارند به متقاضیان ویزای تحصیلی توصیه نمی گردد. از این رو پیشنهاد مشاوران تحصیلی US VIP GROUP این است که دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ( لیسانس) برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کانادا اقدام کنند.

بنا به تعاریف فوق تنها دوره ی آموزشی کالج که به دانشجویان بین المللی توصیه می شود دوره هایی ست که جهت دریافت مدرک کاردانی ( فوق دیپلم) برگزار می شوند و به طور کلی تحصیل در این دوره ها برای افرادی مناسب تر است که:

  • از زمان اخذ دیپلم ۱۲ ساله ی آنها مدت زیادی نگذشته است ( ترجیحا کمتر از ۵ سال)
  • جوان هستند؛ با توجه به زمان دریافت دیپلم ۲۳ سال یا کمتر سن دارند.
  • در مقطعی بالاتر از دیپلم تحصیل نکرده اند.
  • با زبان انگلیسی آشنایی دارند؛ در سطح نمره ی ۶ آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS) که معادل نمره ی ۸۰ آزمون تافل ( TOEFL) است. اگرچه در صورتی که نمره ی آزمون زبان کمتر باشد نیز می توان پذیرش مشروط ( Conditional) گرفت.
  • تمکن مالی داشته و بتوانند ثابت کنند که توانایی پرداخت شهریه و هزینه های زندگی خود را دارند.

شایان ذکر است که در صورتی که سن متقاضی بیشتر باشد و از زمان دریافت مدرک دیپلم مدت زمان بیشتری گذشته باشد نیز می تواند برای گرفتن پذیرش تحصیلی در کالج یا مقطع لیسانس اقدام کند؛ لیکن شانس اخذ ویزا برای افراد جوانتر بیشتر است؛ مگر آنکه فرد بتواند با ارائه ی دلیلی منطقی این فاصله ی زمانی ( که به آن گپ تحصیلی اطلاق می شود) را توجیه کند.

تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا

مقطع تحصیلی لیسانس در کانادا مانند ایران دوره ای ۴ ساله است که در یکی از دانشگاه های دولتی یا خصوصی این کشور گذرانده شده و به اخذ مدرک Bachelor که معادل کارشناسی ست؛ می انجامد. برای تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا شروطی اولیه وجود دارند که با شرایط ورود به کالج یکسان هستند.

اقدام برای اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی برای تحصیل در مقطع لیسانس نیز مانند دوره های کالج به افرادی توصیه می شود که:

۱- دارای دیپلم ۱۲ ساله هستند و مدرک دیپلم آنها ترجیحا طی ۵ سال اخیر صادر شده است.

هر چه فاصله ی زمانی اخذ دیپلم با اقدام برای پذیرش دوره ی لیسانس کمتر باشد؛ شانس صدور ویزای تحصیلی برای فرد بیشتر خواهد بود.

۲- سن آنها ترجیحا بین ۱۸ تا ۲۳ سال است.

عامل سن در اخذ پذیرش تحصیلی و ویزا دانشجویی کانادا برای مقطع لیسانس عاملی حائز اهمیت و تعیین کننده است. هر چند برای افراد در سنین بالاتر نیز امکان دریافت پذیرش وجود دارد لیکن برای آنکه موفق به اخذ ویزا شوند لازم است دلیلی منطقی برای گپ تحصیلی خود ارائه دهند. گپ تحصیلی یا وقفه ی تحصیلی اشاره به سال هایی دارد که بین دریافت دیپلم و اقدام برای اخذ پذیرش لیسانس فاصله افتاده است.

۳- سطح زبان انگلیسی آنها در حد نمره ی ۶ آزمون زبان آیلتس آکادمیک یا نمره ی ۸۰ آزمون تافل است.

کسب حداقل نمره ی ۶ در آزمون زبان آیلتس آکادمیک ( معادل نمره ی ۸۰ آزمون تافل) از ملزومات تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا می باشد.  با این وجود در صورتی که نمره ی آزمون زبان زیر حد تعیین شده باشد نیز می توان به دانشگاه درخواست پذیرش مشروط ( Conditional) داد اما شانس اخذ ویزای دانشجویی بر پایه ی پذیرش مشروط پایین تر است لذا توصیه ی کارشناسان تحصیلی موسسه ی US VIP GROUP به متقاضیان تحصیل در کانادا آن است که پیش از اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی در بهبود سطح زبان انگلیسی خود کوشیده و به پذیرش شرطی اتکا نکنند تا احتمال اخذ ویزای تحصیلی خود را حتی الامکان افزایش دهند.

۴- در مقطع لیسانس تحصیل نکرده اند.

اخذ ویزای دانشجویی به منظور تحصیل در مقطع لیسانس برای افرادی مناسب است که آخرین مدرک تحصیلی آنها در مقاطع پایین تر ( دیپلم یا فوق دیپلم) بوده و مدرک لیسانس ندارند. از این رو به متقاضیانی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس هستند پیشنهاد می شود که برای ادامه تحصیل در کانادا دریافت پذیرش در مقطع فوق لیسانس را هدف قرار دهند زیرا شانس دریافت ویزای دانشجویی در صورتی که برای مقطعی بالاتر از تحصیلات فعلی اقدام شود؛ بیشتر خواهد بود.

۵- تمکن مالی داشته و با ارائه ی مدارک مورد نیاز بتواند آن را اثبات کند.

داشتن تمکن مالی از عوامل مهمی ست که برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا حائز اهمیت است و نظر به اینکه طول مدت تحصیل در مقطع لیسانس ۴ سال است و تحصیلات دانشگاهی برای دانشجویان بین المللی در کانادا رایگان نیست؛ لازم است که متقاضی دریافت ویزا بتواند توان مالی خود را برای پرداخت شهریه ی دانشگاه ( به مدت ۴ سال) ثابت کند و نیز نشان دهد که قادر است هزینه های زندگی خود را در کانادا تامین کند. این هزینه ها شامل مسکن، بهداشت، حمل و نقل، خوراک و پوشاک  و غیره را شامل می شود. لازم به ذکر است که دانشجویان بین المللی در کانادا اجازه ی کار دارند اما اجازه ی کار آنها شرایط و محدودیت هایی دارد که در ادامه ی این مطلب به آن پرداخته شده است.

نظر به اینکه شرایط اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی کانادا پروسه ای نسبتا پیچیده ست و به شرایط متقاضی، رشته و مقطع تحصیلی و نیز سیاست های موسسه ی آموزشی و قوانین ایالتی بستگی دارد؛ در این مطالب تنها به بیان موارد کلی بسنده کرده ایم.

 

اخذ پذیرش تحصیلی کانادا؛ کالج و مقطع لیسانس

برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا جهت تحصیل در دوره های کالج و مقطع لیسانس ملزومات و مدارکی مورد نیاز است که باید گردآوری شده و همراه با درخواست مربوطه برای کالج یا دانشگاه مورد نظر ارسال گردد. مشاوران تحصیلی US VIP GROUP جهت ارتباط با موسسات آموزشی و دریافت پذیرش تحصیلی از سوی یک کالج یا دانشگاه در کانادا؛ به اطلاعات و مدارک زیر نیاز خواهند داشت:

 

۱- اسکن گذرنامه ی معتبر ( Valid Passport)

۲- اطلاعات تماس و آدرس محل سکونت متقاضی

۳- اصل و ترجمه ی رسمی مدرک دیپلم

۴- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات دبیرستان

۵- اصل و ترجمه ی رسمی مدرک پیش دانشگاهی

۶- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات پیش دانشگاهی

۷- مدرک زبان

ارائه ی مدرک زبان شامل یکی از موارد فوق است:

      • مدرک زبان آیلتس آکادمیک ( IELTS) با حداقل نمره ی ۶ و یا
      • مدرک زبان تافل (TOEFL) با حداقل نمره ی ۸۰

شایان ذکر است که در صورتی که فرد آزمون زبان را بگذراند ولی موفق به کسب حداقل نمره مورد نیاز نشود؛ می تواند برای دریافت پذیرش مشروط ( Conditional) اقدام کند.

۸- نامه ی بانکی ( Bank Statement)

متقاضی دریافت پذیرش تحصیلی نیاز به ارائه ی موجودی حساب بانکی برای اثبات تمکن مالی خود دارد. در صورتی که حساب بانکی به نام متقاضی نباشد و فرد دیگری به عنوان حامی هزینه ی تحصیل وی را برعهده بگیرد ( مانند والدین) موجودی حساب بانکی و اسکن پاسپورت حامی ( Sponsor) نیز باید ارائه داده شود.

۹- نامه ی شرح انگیزه و اهداف (SOP)

نامه ای تحت عنوان Statement of purpose  نیز باید به مدارک ارسالی به کالج یا دانشگاه مورد نظر ضمیمه شود. در این نام انگیزه و هدف متقاضی از تحصیل در رشته، مقطع و مرکز آموزشی مورد نظر شرح داده می شود و در روند تصمیم گیری در خصوص درخواست وی نقشی بسزا دارد. نحوه ی نوشتن این نامه که آن را به اختصار SOP می خوانند؛ اصول و قواعدی دارد که کارشناسان مجرب موسسه ی US VIP GROUP متقاضیان را در تهیه و تنظیم آن یاری خواهند کرد.

 

دریافت ویزای دانشجویی کانادا برای تحصیل در کالج و مقطع لیسانس

دانشجویان بین المللی پس از اخذ پذیرش تحصیلی از یک کالج یا دانشگاه در کانادا؛ باید بر پایه ی آن پذیرش، برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا اقدام کنند. بر خلاف تصور بسیاری، برای دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا مصاحبه ی حضوری انجام نمی شود. لذا متقاضیان تنها نیاز به جمع آوری و ارسال مدارک مورد نیاز دارند و پس از صدور نامه ی انگشت نگاری می بایست برای انجام آن مرحله (Biometric) به یکی از دفاتر VAC  مراجعه کنند. به جزئیات مرحله ی انگشت نگاری و چگونگی انجام آن در مطلبی تحت عنوان انگشت نگاری در مراکز درخواست ویزا (VAC) به تفصیل پرداخته شده است. پس از انجام این مرحله، افسری که پرونده ی متقاضی را بررسی می کند بر اساس مدارک و مستندات ارسالی در خصوص صدور ویزا تصمیم گیری خواهد کرد؛ لذا گردآوری و ارسال مدارک بسیار حائز اهمیت است و باید به دقت انجام گیرد. این مدارک برای متقاضیان تحصیل در کالج یا مقطع لیسانس عبارتند از:

۱- اسکن گذرنامه ی معتبر (Valid Passport )

 

۲- ترجمه ی رسمی شناسنامه

 

۳- ترجمه ی رسمی عقدنامه برای افراد متاهل

۴- عکس دیجیتالی

  • حداقل ۳.۵  در ۴.۵ سانتی متر
  • با زمینه ی روشن و کیفیت بالا
  • از روبرو به طوری که کل سر و بالای شانه های فرد مشخص باشد.

۵- فرم های مربوطه ( Applications)

فرم های مورد نظر باید به دقت تکمیل شوند و مشاوران موسسه ی US VIP GROUP  شما را در این مهم یاری خواهند کرد.

 

۶- نامه ی پذیرش تحصیلی ( Letter of acceptance)

نامه ای که توسط یک موسسه ی آموزشی در کانادا ( کالج یا دانشگاه) صادر شده و نشان می دهد که دانشجو برای تحصیل در آن موسسه پذیرفته شده است.

 

۷- مدارک مالی متقاضی

متقاضی باید با ارائه ی مدارک مستند تمکن مالی خود را نشان دهد و اثبات کند که از عهده ی پرداخت شهریه ی دانشگاه و هزینه های زندگی خود در کانادا بر خواهد آمد. این مدارک علاوه بر نامه ی بانکی (Bank Statement) ترجمه ی سند ملک یا اتومبیل، فیش های حقوقی، مالکیت یک بیزینس، جواز کسب، شرکت ثبت شده، مدارک مالیاتی و … را شامل می شود. با توجه به آنکه اساس ویزای دانشجویی بر آن است که هدف تنها تحصیل در کاناداست و فرد پس از فراغت از تحصیل به کشور خود باز خواهد گشت؛ هر نوع دارایی  و مدارک مالی که بتواند نشان دهنده ی وابستگی فرد به کشورش باشد می تواند برای متقاعد کردن افسر ویزا مفید باشد.

در صورتی که شخص دیگری ( به عنوان مثال یکی از والدین) به عنوان حامی مالی ( Sponsor) متعهد می شود که هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو را بپردازد؛ مدارک آن شخص نیز باید ضمیمه ی مدارک ارسالی شود. برای اطلاع از مدارک مالی مورد نیاز و نحوه ی گردآوری آنها پیشنهاد می شود با یکی از مشاوران US VIP GROUP در تماس باشید.

۸- مدارک زبان انگلیسی

 

۹- اصل و ترجمه ی رسمی دیپلم ۱۲ ساله ( شامل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی)

 

۱۰- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات دبیرستان ( دیپلم و پیش دانشگاهی)

 

۱۱-  نتیجه ی معاینه ها و آزمایش های پزشکی ( IME) در صورت لزوم

از آنجا که تمامی متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا ملزم به انجام معاینات پزشکی پیش از ورود به خاک آن کشور نیستند؛ صرفا آن دسته از افرادی که نیاز به انجام این مرحله دارند ملزم به ارسال نتیجه ی آن برای اخذ ویزای تحصیلی خواهند بود. متقاضیان برای اطلاع از این مهم می توانند به مطلب معاینه و آزمایش های پزشکی کانادا (IME) مراجعه کنند.

۱۲- مدارک تکمیلی:

  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • نامه ایی که انگیزه و هدف متقاضی در آن به روشنی شرح داده شده است (SOP)
  • رزومه ی تحصیلی و سوابق کاری ( CV) و گواهینامه های مرتبط با رشته ی تحصیلی ( در صورت امکان)

صدور ویزای تحصیلی

چنانکه گفته شد برای تصمیم گیری در خصوص درخواست متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا مصاحبه ی حضوری صورت نخواهد گرفت؛ بلکه فرد تنها مدارک مورد نیاز را ارسال می دارد و پس از دریافت نامه ی انگشت نگاری طی ۳۰ روز باید به انجام این مرحله اقدام کند. پس از انجام انگشت نگاری افسری که پرونده ی متقاضی را بررسی می کند بر اساس مدارک ارسالی در خصوص درخواست وی تصمیم گیری خواهد نمود. به طور متوسط بین ۳ تا ۷ هفته پس از انجام انگشت نگاری تصمیم اتخاذ شده به متقاضی ابلاغ خواهد شد که در صورتی که با درخواست او موافقت شده باشد می بایست گذرنامه ی خود ( و همراهانش) را با پرینت نامه ی قبولی خود جهت الصاق ویزا به یکی از سفارتخانه های کشور کانادا بسپارد و پس از صدور ویزا گذرنامه را تحویل بگیرد. این مرحله که به آن پیک آپ ویزا ( Pick up) گفته می شود؛ می تواند توسط متقاضی، همراهش یا فرد دیگری ( از اقوام، دوستان، کارمندان آژانس های مسافرتی و …) انجام گیرد.

با توجه به امکانات رفاهی و آموزشی بسیار؛ کانادا همواره یکی از محبوب ترین کشورها برای دانشجویان بین المللی ست که تعداد قابل توجهی از آنها دارندگان مدرک لیسانس و متقاضی تحصیل در مقطع فوق لیسانس (تحصیلات تکمیلی) هستند. گرچه برای دارندگان مدرک لیسانس این امکان نیز فراهم است که جهت تحصیل در کالج های این کشور در دوره های پس از فارغ التحصیلی (Postgraduate) پذیرش بگیرند اما توصیه ی مشاوران تحصیلی موسسه ی ما برای این افراد همواره آن است که تحصیل در مقطع فوق لیسانس را هدف قرار دهند زیرا شانس اخذ ویزای تحصیلی برای آنها به مراتب بالاتر از دوره های کالج خواهد بود.

مقطع فوق لیسانس در کانادا چون ایران دوره ای دو ساله است که می تواند صرفا آموزش محور باشد و یا آموزش و پژوهش را به طور توامان شامل شود. دوره های آموزش محور پایان نامه ندارند و شخص ملزم به گذراندن واحد های درسی بیشتری است تا موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) شود.

ادامه ی تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کانادا عمدتا برای افرادی مناسب تر است که:

۱- ترجیحا معدل لیسانس آنها ۱۴ یا بالاتر است.

( متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ پذیرش تحصیلی با معدل کمتر از ۱۴ می توانند از کارشناسان موسسه ی ما راهنمایی بخواهند).

۲- دانش زبان انگلیسی آنها حداقل در حد نمره ی ۶٫۵ آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS) معادل نمره ی ۸۵ یا بالاتر در آزمون تافل (TOEFL) باشد. گرچه با نمره ی پایین تر نیز امکان دریافت پذیرش مشروط ( Conditional) وجود دارد ولی شانس اخذ ویزا با پذیرش مشروط کاهش خواهد یافت.

۳- از زمان اخذ مدرک لیسانس آنها مدت زیادی نگذشته است. در صورتی که فاصله ی زمانی بین اخذ مدرک لیسانس و اقدام برای گرفتن پذیرش فوق لیسانس زیاد باشد برای گپ تحصیلی می بایست دلیلی قانع کننده ارائه کرد. این دلایل را می توان در نامه ی شرح اهداف و انگیزه ها ( SOP) بیان کرد. در این راستا داشتن سابقه ی کاری مرتبط با رشته ی تحصیلی و یا مالکیت بیزینسی در همان زمینه می تواند دلیلی قانع کننده باشد که طی آن متقاضی مدعی می شود که به منظور ارتقای مهارت های شغلی و یا بسط و گسترش بیزینس شخصی خود به ادامه ی تحصیل در رشته و مقطع مورد نظر در کانادا تمایل دارد.

۴- نظر به آنکه دریافت پذیرش تحصیلی برای افرادی که از اخذ مدرک لیسانس آنها مدت زمان زیادی نگذشته است مناسب تر است؛ به طبع عامل سن نیز حائز اهمیت است با این وجود مطلق نیست و علی رغم آنکه معمولا تحصیل در مقطع فوق لیسانس بیشتر به افراد زیر ۳۵ سال توصیه می شود؛ لیکن برای آن دسته از متقاضیان که بالای ۳۵ سال دارند نیز در صورتی که SOP به دقت و درستی نگاشته شود و ضمن شرح انگیزه ها بتوان وقفه تحصیلی ( گپ تحصیلی) را با ارائه ی دلایل منطقی توجیه نمود؛ اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا امکان  پذیر است. لذا توصیه می کنیم در این راه از کارشناسان مجرب US VIP GROUP مشاوره بگیرید.

۵-  قادر به ارائه ی رزومه ی تحصیلی قوی و توصیه نامه های معتبر از اساتید خود هستند.

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع فوق لیسانس

جهت برقراری ارتباط با دانشگاه مورد نظر متقاضی در کانادا و اخذ پذیرش تحصیلی برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس؛ برخی مدارک و اطلاعات مورد نیاز کارشناسان تحصیلی موسسه ی ما خواهد بود تا همراه با درخواست پذیرش برای دانشگاه ارسال نمایند. این مدارک و اطلاعات عبارتند از:

۱- اسکن گذرنامه ی معتبر ( Valid Passport)

 

۲- اطلاعات تماس و آدرس محل سکونت متقاضی

 

۳- اصل و ترجمه ی رسمی مدرک دیپلم

 

۴- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات دوره ی دبیرستان

 

۵- اصل و ترجمه ی رسمی مدرک پیش دانشگاهی

 

۶- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات پیش دانشگاهی

 

۷-اصل و ترجمه ی رسمی مدرک لیسانس( کارشناسی)

 

۸- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات مقطع لیسانس( کارشناسی)

 

نکته: افرادی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته هستند. ملزم به ارسال اصل و ترجمه ی رسمی مدرک فوق دیپلم ( کاردانی) و ریزنمرات آن مقطع نیز خواهند بود.

۹- مدارک زبان انگلیسی

ارائه ی مدرک زبان آیلتس آکادمیک ( IELTS) با حداقل نمره ی ۶٫۵ و یا مدرک زبان تافل (TOEFL) با حداقل نمره ی ۸۵ برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع فوق لیسانس مورد نیاز است. همچنین بنا به رشته ی تحصیلی ممکن است متقاضی ملزم به گذراندن آزمون GRE یا GMAT و ارائه ی مدرک آن نیز باشد که برای اطلاع از آن هموطنان عزیز می توانند با مشاوران موسسه ی ما در تماس باشند.

شایان ذکر است که در صورتی که فرد آزمون زبان را بگذراند ولی موفق به کسب حداقل نمره مورد نیاز نشود؛ اقدام برای دریافت پذیرش مشروط ( Conditional) امکان پذیر است، گرچه چنانکه پیشتر اشاره شد شانس دریافت ویزا را کاهش خواهد داد.

۱۰- توصیه نامه (Recommendation Letter)

برای اخذ پذیرش دانشجویی در مقطع فوق لیسانس از دانشگاه های کانادا حداقل ۲ ( و در بعضی موارد  ۳)  توصیه نامه از اساتید مقاطع تحصیلی پیشین و یا اساتیدی که متقاضی در فعالیت های مرتبط با رشته اش مانند کارهای تحقیقاتی با ایشان همکاری داشته مورد نیاز است. توصیه نامه ها به طور عمده با این هدف نگاشته می شوند که سطح علمی و توانایی های دانشجو در رشته ی مورد نظر را معرفی و اثبات کند که شخص قابلیت تحصیل در مقاطع بالاتر را دارد.

هرچند داشتن سابقه ی کاری مرتبط و مقالات چاپ شده برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع فوق لیسانس الزامی نیست اما ارائه ی آنها امتیاز محسوب شده و تاثیرگذار است.

۱۱- نامه ی شرح انگیزه و اهداف (SOP)

نامه ای تحت عنوان Statement of purpose  نیز باید به مدارک ارسالی به کالج یا دانشگاه مورد نظر ضمیمه شود. در این نام انگیزه و هدف متقاضی از تحصیل در رشته، مقطع و مرکز آموزشی مورد نظر شرح داده می شود و در روند تصمیم گیری در خصوص درخواست وی نقشی بسزا دارد. نحوه ی نگاشتن این نامه که آن را به اختصار SOP می نامند به ویژه برای مقاطع بالاتر از لیسانس حائز اهمیت است. برای نوشتن یک SOP  قوی و حرفه ای اصول و قواعدی باید رعایت شود که  برای تحقق این مهم، کارشناسان کارآزموده ی موسسه ی US VIP GROUP متقاضیان را در تهیه و تنظیم SOP یاری خواهند کرد.

۱۲- نامه ی بانکی ( Bank Statement)

متقاضیان دریافت پذیرش تحصیلی نیاز به ارائه ی موجودی حساب بانکی برای اثبات تمکن مالی خود دارد. در صورتی که حساب بانکی به نام متقاضی نباشد و یا موجودی حساب وی کافی نباشد؛ فرد دیگری می تواند به عنوان حامی مالی هزینه ی تحصیل و زندگی دانشجو را تقبل کند ( به عنوان مثال یکی از والدین) که در آن صورت موجودی حساب بانکی و اسکن پاسپورت آن شخص ( Sponsor) نیز باید ارائه  گردد.

دریافت ویزای دانشجویی برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس؛ مدارک و مراحل

اکثر دانشجویان بین المللی ( بنا به ملیت خود) پس از آنکه موفق به دریافت پذیرش تحصیلی از سوی یکی از دانشگاه های کانادا شدند برای ورود به خاک این کشور نیاز به اخذ ویزا نیز خواهند داشت. هموطنان عزیزی که با گذرنامه ی ایرانی خود قصد دارند در کانادا تحصیل کنند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به این منظور متقاضیان باید مدارک مورد درخواست را گردآوری و همراه پذیرش تحصیلی خود برای اداره ی مهاجرت کانادا ارسال کنند تا در خصوص درخواست ویزای آنها تصمیم گیری شود. برخلاف آمریکا، برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا مصاحبه ی حضوری انجام نمی گیرد و متقاضی به سفارت کانادا مراجعه نخواهد کرد. بلکه تنها مدارک مورد نیاز را ارسال داشته و منتظر خواهد ماند تا نامه ی انگشت نگاری صادر شود؛ سپس طی ۳۰ روز از تاریخ صدور آن نامه فرد موظف است به یکی از مراکز درخواست ویزا ( VAC ) مراجعه کند و مرحله ی انگشت نگاری را انجام دهد. پس از گذراندن این مرحله افسری که درخواست ویزا را بررسی میکند با توجه به مدارک ارسال شده در خصوص صدور ویزا تصمیم گیری کرده و نتیجه به طور متوسط ۳ تا ۷ هفته پس از انگشت نگاری به متقاضی ابلاغ خواهد شد. در صورتی که با درخواست متقاضی موافقت شود؛ وی می بایست نامه ی دریافت شده را همراه با پاسپورت خود جهت صدور ویزا به یکی از سفارتخانه های کانادا تحویل دهد.

قابل ذکر است که برای برخی از متقاضیان انجام معاینات و آزمایش های پزشکی نیز پیش از دریافت ویزا الزامی ست که در مطلب معاینه و آزمایش های پزشکی (IME) به آن پرداخته شده است.

به طور عمده؛ برای دریافت ویزای دانشجویی جهت تحصیل در مقطع فوق لیسانس متقاضی ملزم به ارسال این مدارک است:

۱- اسکن گذرنامه ی معتبر (Valid Passport )

 

۲- ترجمه ی رسمی شناسنامه

 

۳- ترجمه ی رسمی عقدنامه برای افراد متاهل

۴- عکس دیجیتالی

  • حداقل ۳.۵  در ۴.۵ سانتی متر
  • با زمینه ی روشن و کیفیت بالا
  • از روبرو به طوری که کل سر و بالای شانه های فرد مشخص باشد.

۵- فرم های مربوطه ( Applications)

فرم های مورد نظر که باید به دقت تکمیل شوند و مشاوران موسسه ی US VIP GROUP  متقاضیان را در این مهم یاری خواهند کرد.

 

۶- نامه ی پذیرش تحصیلی ( Letter of acceptance)

نامه ای که توسط یک دانشگاه در کانادا صادر شده و نشان می دهد که دانشجو برای تحصیل در آن موسسه پذیرفته شده است.

 

۷- مدارک مالی متقاضی

جهت اخذ ویزای تحصیلی متقاضی باید با ارائه ی مدارک مستند تمکن مالی خود را اثبات کند و نشان دهد که از عهده ی پرداخت شهریه ی دانشگاه و هزینه های زندگی خود در کانادا بر خواهد آمد. این مدارک علاوه بر نامه ی بانکی (Bank Statement) می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ترجمه ی سند ملک یا اتومبیل،
  • فیش های حقوقی،
  • جواز کسب یا مدارک شرکت ثبت شده
  • مدارک مالیاتی و …

علاوه بر اهمیت اثبات تمکن مالی، ارائه ی این مدارک جهت نشان دادن Ties نیز کارآمد خواهد بود زیرا اساس ویزای دانشجویی بر آن است که هدف فرد تحصیل در کاناداست و وی پس از فارغ التحصیلی به کشور خود باز خواهد گشت؛ از این رو هر نوع دارایی و مدارک مالی که بتواند نشان دهنده ی وابستگی فرد به کشور محل اقامتش باشد می تواند برای متقاعد کردن افسر ویزا مفید باشد.

در صورتی که شخص دیگری ( به عنوان مثال یکی از والدین) به عنوان حامی مالی ( Sponsor) متعهد می شود که هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو را بپردازد؛ مدارک آن شخص نیز باید ضمیمه ی مدارک ارسالی شود. برای اطلاع از مدارک مالی مورد نیاز و نحوه ی گردآوری آنها پیشنهاد می شود با یکی از مشاوران US VIP GROUP در تماس باشید.

۸- مدارک زبان انگلیسی

 

۹- اصل و ترجمه ی رسمی دیپلم ۱۲ ساله ( شامل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی)

 

۱۰- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات دبیرستان ( دیپلم و پیش دانشگاهی)

 

۱۱- اصل و ترجمه ی مدرک لیسانس ( کارشناسی)

 

۱۲- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات لیسانس ( کارشناسی)

نکته:

افرادی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته هستند. ملزم به ارسال اصل و ترجمه ی رسمی مدرک فوق دیپلم ( کاردانی) و ریزنمرات آن مقطع نیز خواهند بود.

 

۱۳-  نامه ایی که انگیزه و هدف متقاضی در آن به روشنی شرح داده شده است (SOP)

 

۱۴- رزومه ی تحصیلی و سوابق کاری ( CV)

 

۱۵- توصیه نامه های اساتید

 

۱۶- نتیجه ی معاینه ها و آزمایش های پزشکی ( IME) در صورت لزوم

از آنجا که تمامی متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا ملزم به انجام معاینات پزشکی پیش از ورود به خاک آن کشور نیستند؛ صرفا آن دسته از افرادی که نیاز به انجام این مرحله دارند ملزم به ارسال نتیجه ی آن برای اخذ ویزای تحصیلی خواهند بود. متقاضیان برای اطلاع از این مهم می توانند به مطلب معاینه و آزمایش های پزشکی کانادا (IME) مراجعه کنند.

۱۷- مدارک تکمیلی:

  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • مقالات چاپ شده ( در صورت وجود)
  • گواهینامه های مرتبط با رشته ی تحصیلی ( در صورت وجود)

تحصیل در مقطع دکترا در کانادا

شمار بسیاری از افرادی که در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل شده اند تمایل دارند برای تحصیل در مقطع دکترا به کشورهایی مهاجرت کنند که دانشگاه های آنها در رده بندی جهانی در جایگاه بالایی قرار دارند. لیکن نظر به اینکه دریافت پذیرش دکترا نیاز به برخورداری از سطح علمی بالا و توانایی در جلب نظر اساتید در دانشگاه مقصد را دارد؛ لازم است متقاضی شخصا برای یافتن دانشگاه مورد نظر و برقراری ارتباط با اساتید اقدام کند. با این وجود در این راه همراهی مشاوری  کارآزموده از آن حیث حائز اهمیت است که متقاضی را در جمع آوری مدارک مورد نیاز و نحوه ی ارائه ی آنها راهنمایی کند.

در این راستا، مشاوران موسسه ی US VIP GROUP جهت نگارش رزومه ی کاری و تحصیلی (CV) و نامه ی شرح اهداف و انگیزه ها (SOP) می توانند هموطنان عزیزی که قصد دریافت پذیرش در مقطع دکترا دارند را یاری دهند.

به طور کلی، اخذ پذیرش تحصیلی برای مقطع دکترا علاوه بر مکاتبه با اساتید و توانایی در جلب نظر آنها منوط به داشتن معدل بالا، مقاله ی چاپ شده، توصیه نامه از اساتید مقاطع قبلی، رزومه ی تحصیلی و کاری قوی و تسلط به زبان انگلیسی است.

پذیرش مشروط ( Conditional)

در صورتی که متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی برای تحصیل در کانادا آزمون زبان را بگذرانند اما موفق به کسب حد نصاب نمره ی مورد نیاز نشوند این احتمال وجود دارد که بتوانند از موسسه ی آموزشی پذیرش مشروط بگیرند. اخذ پذیرش مشروط به آن معناست که موسسه ی آموزشی ( کالج یا دانشگاه) متقاضی را می پذیرد لیکن پیش از آغاز تحصیل در مقطع تحصیلی مورد نظر، دانشجو را ملزم به گذراندن دوره های زبان می کند و پس از آنکه سطح زبان فرد ارتقا یافت و به حد مورد قبول رسید؛ تحصیل در مقطع مورد نظر را آغاز خواهد کرد. اخذ پذیرش مشروط برای تحصیل در دوره های کالج، لیسانس و فوق لیسانس بنا به سیاست های موسسه ی آموزشی امکان پذیر است لیکن از آنجا که شانس صدور ویزا بر پایه ی یک پذیرش مشروط عموما پایین تر است؛ توصیه ی مشاوران تحصیلی US VIP GROUP به متقاضیان اخذ ویزاهای تحصیلی کانادا همواره آن است که پیش از اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی در جهت ارتقا سطح زبان انگلیسی خود کوشیده و سعی نمایند حد نصاب نمره ی مورد درخواست را در آزمون زبان کسب کنند تا شانس صدور ویزای خود را حدالامکان بالا ببرند.

ویزا برای همراه دانشجو

نظر به اینکه همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال یک دانشجو می توانند با ویزای همراه وارد کشور کانادا شده و طی مدت تحصیل وی به طور قانونی در آن کشور اقامت داشته باشند. در صورتی که دانشجو متاهل باشد ضمن ارائه ی مشخصات همسر و فرزندانش در فرم های مربوطه ملزم به ارسال اسکن گذرنامه ی معتبر ( Passport)، اصل  و ترجمه ی رسمی شناسنامه های آنها نیز خواهد بود.

دریافت ویزای همراه همچنین برای یکی از والدین دانش آموزان زیر ۱۸ سال امکان پذیر است تا به عنوان قیم در طول مدت تحصیل فرزند خود در کانادا اقامت داشته باشد؛ لیکن همراه دانش آموز ( قیم) اجازه ی کار قانونی نخواهد داشت، در حالی که همسر دانشجو در صورتی که موسسه ی آموزشی واجدالشرایط باشد اجازه ی کار قانونی نامحدود خواهد داشت. موسسات مذکور موسساتی هستند که جز موسسات تعیین شده توسط اداره ی مهاجرت کانادا (DLI) باشند و همچنین برای دانش آموختگان خود توانایی اخذ اجازه ی کار پس از فراغت از تحصیل  ( PGWP) را داشته باشند.

DLI و اهمیت آن

اداره ی مهاجرت کانادا موسسات آموزشی را تعیین کرده است که می توانند میزبان دانشجویان بین المللی باشند. این موسسات که به اختصار آنها را DLI می نامند توسط دولت فدرال کانادا و یا دولت های ایالتی تاسیس شده اند. نکته ی حائز اهمیت برای متقاضیان ویزای دانشجویی کانادا آن است که جهت دریافت پذیرش تحصیلی از این مهم اطمینان حاصل کنند که  موسسه ی آموزشی مورد نظر از جمله موسسات تعیین شده توسط اداره ی مهاجرت کانادا بوده و کد مربوطه ( DLI Number) را داراست زیرا پذیرش تحصیلی اخذ شده از موسساتی که در لیست یاد شده نیامده و کد مربوطه را دارا نیستند؛ جهت دریافت ویزای تحصیلی برای دانشجویان بین المللی معتبر نخواهد بود. هموطنان عزیز می توانند برای یافتن موسسات مورد نظر به  لیست اسامی مندرج در وب سایت اداره ی مهاجرت کانادا تحت عنوان Designated learning institutions list  رجوع کنند.

PGWP و اهمیت آن

اجازه ی کار قانونی تمام وقت پس از فارغ التحصیلی معادل فارسی عبارت post-graduation work permit است که آن را به اختصار PGWP می خوانند. یک دانشجوی بین المللی برای آنکه پس از فراغت از تحصیل بتواند اجازه ی کار قانونی دریافت کرده و در کانادا مشغول به کار شود باید در موسسه ای تحصیل کرده باشد که از نظر اداره ی مهاجرت کانادا برای دریافت PGWP برای دانش آموختگان خود واجد الشرایط دانسته شده باشد.  لذا متقاضیان ویزای دانشجویی کانادا هنگام اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی علاوه بر آنکه باید اطمینان حاصل کنند که موسسه ی آموزشی جز لیست DLI باشد لازم است از قابلیت موسسه برای دریافت اجازه ی کار قانونی پس از فراغت از تحصیل اطلاع یابند؛ به این منظور متقاضیان باید به ستون مربوط به PGWP  در لیست   توجه کنند و جزییات موسسه ی آموزشی مورد نظر خود را مطالعه نمایند.  به شرایط اخذ اجازه ی کار قانونی بعد از فراغت از تحصیل در کانادا در ادامه ی این مطلب به تفصیل پرداخته ایم.

واجدالشرایط بودن موسسه ی آموزشی برای دریافت PGWP علاوه بر مجوز کار پس از فراغت از تحصیل برای شخص دانشجو برای دریافت اجازه ی کار قانونی و تمام وقت برای همسر دانشجو در طول تحصیل وی و برخورداری فرزندان زیر ۱۸ سال او از حق تحصیل رایگان نیز حائز اهمیت است.

شرایط کار در حین تحصیل برای دانشجویان بین المللی در کانادا

دانشجویان بین المللی با رعایت ضوابط و تحت شرایطی پس از ثبت نام در دانشگاه و شروع دوره ی تحصیلی خود می توانند در کانادا کار کنند لیکن تا پیش از شروع دوره ی آموزشی خود اجازه ی کار در خاک این کشور را نخواهند داشت. کار برای دانشجویان بین المللی در کانادا بر اساس محل فعالیت به دو دسته ی عمده تقسیم می شود که هر یک شرایط متفاوتی دارند و عبارتند از:

۱-  کار در محدوده ی دانشگاه یا موسسه ی آموزشی که فرد در آن مشغول به تحصیل است ( On Campus)

برای اشتغال به کار در محوطه ی دانشگاه محل تحصیل که شامل کلیه ی ساختمان ها و بخش های دانشگاه نظیر کتابخانه، آزمایشگاه، درمانگاه و غیره می شود؛ دانشجو نیازی به دریافت اجازه ی کار قانونی ( Work permit) نخواهد داشت در صورتی که:

  • دانشجوی تمام وقت در یکی از موسسات آموزشی قید شده در لیست باشد.
  • دارای اجازه ی تحصیل ( Study Permit) معتبر باشد.
  • شماره ی بیمه ی اجتماعی (Social Insurance Number) داشته باشد. این شماره که به اختصار (SIN) نامیده می شود شماره ای ۹ رقمی است که دولت کانادا به ساکنان آن کشور اختصاص می دهد و می توان آن را به کد ملی در ایران شبیه دانست که منحصر به فرد است و برای شناسایی افراد نیز کاربرد دارد.

کار در بخش های مختلف موسسه ی محل تحصیل ( On Campus) همچنین می تواند فعالیت به عنوان دستیار یکی از اساتید برای تدریس یا انجام کارهای تحقیقاتی باشد.

– دستیار تدریس (Teaching Assistant)

از دیگر انواع کمک هزینه های تحصیلی آن است که دانشجو به عنوان دستیار تدریس که به آن TA گفته می شود در دانشگاه فعالیت می کند و در قبال کاری که انجام می دهد درآمد خواهد داشت. انتخاب یک دانشجو به عنوان دستیار تدریس به نظر استادی که با وی همکاری می کند بستگی دارد. اساتید دستیار خود را با  توجه به دانش یک دانشجو، تسلط وی به زبان انگلیسی و توانایی اش در تدریس و مدیریت جلسات هفتگی انتخاب می کنند.

در بسیاری از دانشگاه ها کلاسها یا دوره های متفاوتی تشکیل می شود که طی آن مهارت های لازم را به دانشجویان خارجی متقاضی TA آموزش می دهند. دانشجویان می توانند با شرکت در این کلاس ها توانایی های خود را ارتقاء داده و نظر اساتید را به عنوان TA جلب کنند.

– دستیار تحقیق (Research Assistant)

فعالیت به عنوان دستیار تحقیق که به آن RA گفته می شود نیز مانند مشارکت به عنوان دستیار تدریس یکی از انواع کار دانشجویی است که دانشجو معمولا تحت یه قرارداد کار موقتی با یکی از دپارتمان های دانشگاه همکاری می کند.

بسیاری از اساتید از طریق تعریف پروژه های تحقیقاتی به ویژه در رشته های مهندسی و بیولوژی بودجه ای کسب می کنند که بخشی از آن را به دانشجویان مقطع فوق لیسانس یا دکترا اختصاص می دهند که به عنوان دستیار برای انجام تحقیق با آنها همکاری  کنند. انتخاب RA نیز مانند TA به نظر استادی که پروژه  تحقیقاتی را ارائه داده و بودجه دریافت می کند بستگی تام دارد.

قابل ذکر است که کار در محدوده ی دانشگاه محل تحصیل از نظر تعداد ساعات کاری در طول هفته محدودیتی ندارد.

۲- کار خارج از دانشگاه یا موسسه ی محل تحصیل ( Off Campus)

دانشجویان بین المللی برای فعالیت در هر زمینه ی شغلی خارج از دانشگاه خود باید اطمینان حاصل کنند که به لحاظ قانونی مجاز به کار در کانادا هستند.

یک دانشجوی بین المللی برای آنکه بتواند خارج از محوطه ی دانشگاه خود کار کند باید:

  • دانشجوی تمام وقت در یکی از موسسات تعیین شده ( DLI) باشد.
  • در مقطعی تحصیل کند که حداقل ۶ ماه به طول انجامد و به اخذ مدرک دانشگاهی منجر شود ( لذا شرکت در کلاس های کوتاه مدت مثل دوره های زبان انگلیسی یا فرانسه را شامل نمی شود).
  • دارای اجازه ی تحصیل ( Study Permit) معتبر است و در اجازه نامه ی تحصیلی وی قید شده که اجازه ی کار خارج از محیط دانشگاه را دارد. در صورتی که این بند در اجازه ی تحصیل دانشجو ذکر نشده باشد می تواند برای آن به اداره ی مهاجرت کانادا درخواست دهد اما اگر بدون داشتن این مجوز خارج از دانشگاه مشغول به کار گردد این احتمال وجود دارد که از خاک این کشور اخراج شوند.
  • شماره ی بیمه اجتماعی ( SIN) دارد.

از بین دانشجویان پاره وقت تنها کسانی اجازه ی کار خارج از دانشگاه را دارند که آخرین ترم تحصیلی خود را سپری می کنند و تعداد واحدهای باقی مانده برای فارغ التحصیلی ایشان کمتر از حدی ست که دانشجوی تمام وقت به حساب آیند لیکن در ترم های قبلی دانشجوی تمام وقت بوده اند.

برخلاف کار داخل محیط دانشگاه، کار خارج از آن محیط به لحاظ تعداد ساعت کاری در طول ترم های تحصیلی دارای محدودیت است؛ چنانکه یک دانشجوی بین المللی در طول ترم های تحصیلی حداکثر ۲۰ ساعت در هفته می تواند خارج از دانشگاه کار کند اما در تعطیلات بین دو ترم محدودیتی وجود ندارد و دانشجویان خارجی می توانند به طور نامحدود خارج از دانشگاه کار کنند.

اخذ اجازه ی کار قانونی و اقامت دائم پس از فراغت از تحصیل در کانادا

در صورتی که دانشگاه محل تحصیل دانشجو برای اخذ اجازه ی کار پس از فارغ التحصیلی ( PGWP) واجدالشرایط باشد پس از فراغت از تحصیل دانشجو می تواند اجازه ی کار ( Work Permit) دریافت کند و به طور قانونی به اقامت در این کشور ادامه داده و به طور تمام وقت به هر نوع فعالیتی که در چارچوب قانون پذیرفته است؛ بپردازد.

دریافت اجازه ی کار پس از فراغت از تحصیل همچنین به طول مدت دوره ی آموزشی گذرانده بستگی دارد؛ به طوری که یک دانشجوی بین المللی تنها در صورتی می تواند برای اخذ اجازه ی کار اقدام کند که از یک دوره آموزشی که حداقل ۸ ماه به طول انجامیده فارغ التحصیل شده باشد؛ لذا شرکت در دوره های آموزشی کوتاه مدت ( کمتر از ۸ ماه) به دریافت اجازه ی کار پس از فراغت از تحصیل منجر نخواهد شد.

در این راستا همچنین این نکته حائز اهمیت است که مدت اعتبار اجازه ی کاری که پس از فراغت از تحصیل برای فرد صادر می شود نیز به طول مدت آموزشی بستگی دارد. دانش آموختگانی که طول مدت تحصیل آنها بین ۸ ماه تا ۲ سال باشد از اجازه ی کار قانونی دقیقا برابر با طول مدت تحصیل خود برخوردار خواهند شد. به عنوان مثال دانشجویی که در مقطع فوق لیسانس تحصیل کرده و به مدت دو سال در کانادا دانشجوی تمام وقت بوده است؛ پس از فراغت از تحصیل به مدت دو سال اجازه ی کار قانونی خواهد یافت. لیکن در صورتی فرد بیش از دو سال در این کشور به طور تمام وقت اشتغال به تحصیل داشته باشد ( از جمله دانشجویان دوره ی ۴ ساله ی لیسانس) مجوز کار وی پس از اتمام دوره ی تحصیلش می تواند تا ۳ سال اعتبار داشته باشد.

دانش آموختگانی که برای اخذ اجازه ی کار پس از فراغت از تحصیل واجدالشرایط باشند به مدت ۶ ماه پس از اتمام دوره ی آموزشی فرصت دارند برای دریافت آن درخواست دهند اما از آنجا که ویزای تحصیلی کانادا معمولا تا ۳ ماه پس از فراغت از تحصیل معتبر است لازم است که فرد پیش از اتمام مدت اعتبار آن برای دریافت اجازه ی کار اقدام کند تا بتواند به طور قانونی به اقامت خود در خاک آن کشور ادامه دهد.

دولت کانادا همچنین این امکان را برای دانش آموختگان دانشگاه ها و موسسات آموزشی آن کشور فراهم آورده است که حدود ۱ سال پس از اخذ اجازه ی کار برای دریافت اقامت به اداره ی مهاجرت کانادا درخواست دهند تا در صورت موافقت متصدیان امر  با درخواست ایشان؛  بتوانند به طور دائمی در آن کشور زندگی کنند.

هموطنان گرامی،

یادآور می شویم که در این مطلب به اختصار به مباحث عمده ای که در خصوص ویزاهای تحصیلی کشور کانادا مطرح هستند پرداخته ایم؛ لیکن شرایط اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی به عواملی چند نظیر رشته و مقطع تحصیلی، موسسه ی آموزشی و سیاست های آن، شهر محل تحصیل و قوانین ایالتی بستگی دارد. این شرایط همچنین می تواند با توجه به فاکتورهایی مانند سن متقاضی، سوابق تحصیلی و کاری، معدل مقاطع قبلی، میزان تسلط به زبان انگلیسی، وضعیت تاهل، میزان تمکن مالی و …  از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. لذا برای بررسی شرایط خود، کسب اطلاعات دقیق تر و انتخاب مناسب ترین راه  توصیه می شود از مشاوران کارآزموده ی موسسه ی USPVS راهنمایی بخواهید.


برای بهره مندی از خدمات مشاوره ی رایگان می توانید از طریق شیوه های مندرج در صفحه ی تماس با ما با کارشناسان این موسسه در ارتباط باشید و یا ضمن تکمیل و ارسال فرم ارزیابی ویزای تحصیلی اطلاعات تماس خود را با ما به اشتراک بگذارید تا یکی از مشاوران USPVS پس از ارزیابی فرم و بررسی شرایط در اسرع وقت با شما تماس بگیرد.

مزایای تحصیل در کانادا

کشور کانادا با توجه به سطح بالای کیفیت زندگی از جمله امکانات آموزشی و بهداشتی مناسب، فرصت های شغلی متعدد و نیز به سبب چندگانگی فرهنگی همواره از محبوب ترین مقاصد برای افرادی است که تمایل به مهاجرت و یا اقامتی چند ساله در کشور دیگری دارند.

در این میان بسیاری از افرادی که قصد اخذ ویزای تحصیلی از یک کشور خارجی را دارند به دلایلی چند کانادا را به عنوان گزینه ی نخست انتخاب می کنند که از مهمترین این عوامل می توان اشاره کرد به:

  • استانداردهای آموزشی کانادا در سطح بالایی قرار دارد و بسیاری از موسسات آموزشی و دانشگاه های این کشور از جمله معتبرترین و شناخته شده ترین موسسات در رده بندی جهانی هستند.
  • دولت کانادا برای دانش آموختگان آن کشور این امکان را فراهم می آورد که بتوانند اجازه ی کار قانونی (work permit) بگیرند و پس از یکسال مقیم دائمی ( PR) شوند. به شرایط اخذ اجازه ی کار قانونی و اقامت دائم پس از فراغت از تحصیل در کانادا در ادامه ی این مطلب پرداخته ایم.
  • در صورتی که مرکز آموزشی واجد الشرایط باشد؛ همسر دانشجو که با ویزای همراه وارد کانادا می شود در طول مدت اقامتش اجازه ی کار قانونی نامحدود خواهد داشت و فرزندان زیر ۱۸ سال وی از مزایای تحصیل رایگان در مدارس کانادا برخوردار خواهند شد. شرایط مراکز آموزشی مورد بحث را در ادامه ذیل عناوین DLI و اهمیت آن و   PGWP  و اهمیت آن  بر خواهیم شمرد.
  • بر خلاف برخی کشورها اخذ ویزا برای تحصیل در کانادا در تمامی مقاطع تحصیلی امکان پذیر است و والدین می توانند از دوران ابتدایی فرزندان خود را به عنوان دانش آموز بین المللی برای تحصیل در مدارس کانادا اعزام کنند.
  • در صورتی که دارنده ی ویزای تحصیلی زیر ۱۸ سال باشد؛ یکی از والدین وی به عنوان قیم با استفاده از ویزای همراه می تواند در طول مدت تحصیل فرزندش در کانادا زندگی کند اگرچه اجازه ی کار نخواهد داشت.
  • داشتن مدرک زبان انگلیسی برای اخذ پذیرش در تمامی مقاطع تحصیلی الزامی نیست و بستگی به شرایط سنی و مقطع تحصیلی مورد نظر دارد.

تحصیل در مدارس کانادا؛ اول ابتدایی تا دیپلم

چنانکه گفته شد یکی از ویژگی های تحصیل در کانادا که سبب افزایش روز افزون متقاضیان اخذ ویزاهای تحصیلی این کشور شده است فراهم آوردن امکان تحصیل در مقاطع مختلف است. از این رو والدینی که تمایل دارند فرزندان زیر ۱۸ ساله شان ( دانش آموزان اول ابتدایی تا پایان دوره ی متوسطه) در یک کشور خارجی تحصیل کنند؛ عموما کانادا را گزینه ی مناسبی می یابند.

مدارس کانادا به طور عمده به دو دسته تقسیم می شوند:

۱- مدارس دولتی (Public schools)

مدارس دولتی کانادا برای دانش آموزانی که مقیم دائم (PR) یا شهروند کانادا (Citizen) هستند و نیز برای آن دسته از دانش آموزانی که والدینشان از طریق نوعی از ویزا مجوز اقامت در کانادا برای مدتی معین دارند رایگان هستند. در اینجا از والدینی که با ویزای دانشجویی یا کاری در کانادا اقامت دارند می توان نام برد که فرزندانشان برای استفاده از خدمات آموزش رایگان در مدارس دولتی واجد الشرایط هستند.

تحصیل در مدارس دولتی برای دانش آموزان بین المللی که با ویزای تحصیلی قصد ورود به کانادا را دارند نیز امکان پذیر است لیکن رایگان نیست و هزینه ی تحصیل بر عهده ی دانش آموز ( والدین) خواهد بود که به طور متوسط سالانه حدود ۱۳ تا ۱۶ هزار دلار کانادا می باشد.

۲- مدارس خصوصی ( Private schools)

تحصیل در مدارس خصوصی برای تمامی دانش آموزان ( اعم از کانادایی تبار، مقیم دائمی و دانش آموزان بین المللی) منوط به پرداخت شهریه است و در هیچ شرایطی رایگان نخواهد بود.

شهریه ی مدارس خصوصی برای دانش آموزان بین المللی همواره بیشتر از مدارس دولتی است لیکن میزان آن به استان، شهر و مدرسه ی محل تحصیل بستگی تام دارد.

 

تحصیل در مدارس کانادا به برخورداری از شرایط و ملزوماتی نیاز دارد که عبارتند از:

  • معدل

برای اخذ پذیرش از مدارس کانادا داشتن معدل حداقل ۱۲ ( GPA 2) مورد نیاز است. هر چند جهت اخذ ویزا، داشتن معدل بالاتر می تواند در جلب نظر افسری که درخواست ویزا را بررسی می کند تاثیری بسزا داشته باشد.

  • داشتن قیم در کانادا

صدور ویزای تحصیلی برای دانش آموزان زیر ۱۸ سال منوط به داشتن قیم قانونی در کشور کاناداست.به این منظور لازم است  که یکی از والدین دانش آموز وی را همراهی کرده و در طول دوران تحصیل فرزندش در کانادا اقامت داشته باشد. لذا اداره ی مهاجرت کانادا به یکی از والدین دانش آموز اجازه می دهد تا با ویزای همراه در خاک کانادا مقیم شود هر چند که وی در طول دوران اقامتش اجازه ی کار نخواهد داشت؛ لیکن می تواند برای تحصیل در یک کالج یا دانشگاه در کانادا اجازه ی تحصیل (Study permit ) بگیرد که در این صورت همسر وی نیز می تواند به عنوان همراه دانشجو برای اخذ ویزا اقدام کرده و پس از ورود به کانادا اجازه ی کار نامحدود (Open work permit) یافته و به طور تمام وقت کار کند. در غیر این صورت؛ والد دوم ( پدر یا مادر دانش آموز که وی را از ابتدا همراهی نمی کند) می تواند بعد از آنکه همسر و فرزندش در کانادا ساکن شدند، برای اخذ ویزای توریستی اقدام کند اما در صورت دریافت ویزا و سفر به کانادا؛ در آن اجازه ی کار نخواهد داشت و ملزم است پس از ۶ ماه خاک کانادا را ترک کند مگر آنکه study permit بگیرد و مشغول به تحصیل شود.

در صورتی که هیچ یک از والدین دانش آموز تمایل یا شرایط همراهی وی را نداشته باشند باید یک نفر را در کانادا به عنوان قیم قانونی فرزندشان معرفی کنند. قیم الزاما باید تبعه کانادا ( Citizen) بوده و به سن قانونی رسیده باشد. همچنین فردی شرایط قیومیت دارد که با تکمیل و امضای فرم ها و مدارک مربوطه متعهد شود که در صورت نیاز هزینه ی زندگی دانش آموز را بر عهده خواهد گرفت؛ لذا باید از شرایط مالی مناسبی نیز برخوردار بوده و بتواند تمکن مالی خود را اثبات کند.

  • تمکن مالی

استطاعت مالی والدین یکی از مهم ترین شروط برای تحصیل دانش آموزان بین المللی در مدارس کاناداست؛ زیرا علاوه بر شهریه ی مدرسه، والدین با اثبات تمکن مالی باید نشان دهند که از عهده ی پرداخت تمامی هزینه های زندگی فرزندشان ( محل اقامت، هزینه های درمان، حمل و نقل، خوراک، پوشاک و غیره) در طول دوران تحصیل بر خواهند آمد. این امر در صورتی که یکی از والدین دانش آموز را همراهی کند و نظر به اینکه در کانادا اجازه ی کار نخواهد داشت اهمیتی دو چندان می یابد و باید ثابت شود که خانواده توانایی پرداخت شهریه ی مدرسه و هزینه های زندگی برای دو نفر ( دانش آموز و یکی از والدین) را خواهد داشت.

نکته: برخلاف تصور عموم، متقاضیان برای تحصیل در مدارس کانادا ( مقطع اول ابتدایی تا دیپلم) نیازی به گذراندن آزمون زبان انگلیسی و ارائه ی مدرک زبان ندارند. بلکه مدرسه ای که دانش آموز را پذیرش می کند میزان آشنایی وی با زبان انگلیسی را ارزیابی کرده و پس از تعیین سطح بسته به سیاست های مرکز آموزشی با تشکیل کلاس های تقویتی، دادن تکلیف شب برای تمرین زبان و غیره به فرد کمک می کنند تا با ارتقای سطح زبان انگلیسی با دانش آموزان هم دوره ی خود تطبیق پیدا کند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی برای دانش آموزان

برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی جهت پیوستن به مدارس کانادا مدارکی مورد نیاز است که به دو دسته تقسیم می شوند.

الف) مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی

مدارکی که در مرحله ی اول باید برای مرکز آموزشی ( مدرسه) ارسال شوند شامل:

۱- اسکن پاسپورت معتبر

۲- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات آخرین سال تحصیلی

۳- فرم های  مربوطه ( Application) که باید به دقت تکمیل شوند و مشاوران موسسه ی US VIP GROUP این مهم را عهده دار خواهند شد.

۴- مدارک مالی که تمکن مالی والدین را ثابت می کند اعم از فیش های حقوقی، جواز کسب، نامه ی تمکن بانکی که موجودی و گردش حساب را نشان می دهد، ترجمه ی سند ملک و غیره

۵- ترجمه ی رسمی شناسنامه ی دانش آموز و والدین ( پدر و مادر)

۶- و …

ب) مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی برای دانش آموزان بین المللی

پس از دریافت پذیرش تحصیلی از یکی از مدارس کانادا؛ دانش آموزان بین المللی نیاز به اخذ ویزای تحصیلی دارند که به این منظور باید مدارک خود را برای اداره ی مهاجرت کانادا ارسال کنند تا افسر ویزا پس از بررسی پرونده در خصوص صدور ویزا تصمیم گیری کند. شایان ذکر است که برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا مصاحبه ی حضوری انجام نخواهد گرفت و تنها بر اساس مدارک ارسالی در مورد درخواست ویزا تصمیم گیری خواهد شد. مدارکی که باید برای اخذ ویزا ثبت و ارسال شوند عبارتند از:

۱- اسکن پاسپورت معتبر

۲- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات آخرین سال تحصیلی

۳- نامه ی پذیرش تحصیلی که از سوی مدرسه صادر شده باشد.

۳- ترجمه ی رسمی شناسنامه ی متقاضی ( دانش آموز)

۴- ترجمه ی رسمی شناسنامه ی والدین دانش آموز ( پدر و مادر) و یا ترجمه ی شناسنامه ی قیم قانونی و ترجمه ی مدارک قیومیت

۵- فرم های مربوطه ( Applications) که باید به دقت تکمیل شده باشند.

۶- مدارک مالی که تمکن مالی والدین یا قیم قانونی را ثابت می کند اعم از فیش های حقوقی، جواز کسب، نامه ی تمکن بانکی که موجودی و گردش حساب را نشان می دهد، ترجمه ی سند ملک یا اتومبیل و غیره

۷-مدارک و مشخصات قیم در کانادا

در صورتی که یکی از والدین دانش آموز وی را همراهی کند و در طول دوران تحصیل در کانادا اقامت گزیند علاوه بر مدارک فوق نیاز به اسکن پاسپورت معتبر وی ( پدر یا مادر) نیز خواهد بود.

و در صورتی که پدر یا مادر نتوانند و یا مایل نباشند فرزند خود را همراهی کنند فردی که به عنوان قیم او در کانادا معرفی می شود باید مدارک زیر را ارائه دهد و تعهد کند که مسئولیت دانش آموز را می پذیرد:

      • اسکن پاسپورت کانادایی معتبر
      • فرم مربوطه و نامه ای که توسط قیم امضا شده و به تایید مراجع قانونی کانادا رسیده است.
      • مدارک مالی قیم در کانادا شامل فیش حقوقی، مدارک مالیاتی، حساب بانکی و غیره
      • مشخصات محل سکونت قیم که به عنوان محل اقامت دانش آموز نیز شناخته خواهد شد.
      • و …

تحصیل در کانادا برای دارندگان دیپلم ۱۲ ساله؛ کالج یا مقطع لیسانس

مقایسه ی تحصیل در کالج و مقطع لیسانس در کانادا

امروزه؛ همواره و در جای جای دنیا بسیاری از افراد پس از اتمام دوره ی دبیرستان و اخذ دیپلم بنا به دلایل شخصی و اجتماعی علاقمند به مهاجرت از کشور خود و ادامه ی تحصیل در کشور دیگری هستند. در بین نوجوانان و جوانان ایرانی نیز بسیاری پس از اتمام دوره ی متوسطه و دریافت دیپلم؛ تمایل دارند تحصیلات خود را در دانشگاهی خارج از کشور ادامه دهند که برای تحقق این مهم نیاز به اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی خواهند داشت. به این منظور؛ بسته به شرایط و ترجیح فرد غالبا کشورهای اروپایی، کانادا، آمریکا، استرالیا و نیز آن دسته از کشورهای آسیایی که زبان آموزشی آنها انگلیسی است به عنوان مقصد در نظر گرفته می شوند اما از این بین؛ کالج ها و دانشگاه های کشور کانادا به سبب اعتباری که در سطح جهانی دارند و نظر به اینکه هر ساله حجم قابل توجهی از دانشجویان غیر بومی ( بین المللی) را پذیرش می کنند از محبوبیت ویژه ای برخوردارند. عواملی چون گوناگونی فرهنگی، جامعه ی مهاجرپذیر، بالا بودن سطح کیفی زندگی و همچنین تسهیلاتی که این کشور برای دانشجویان و دانش آموختگان خود در نظر می گیرد نیز دلایلی مضاعف برای انتخاب این کشور از سوی دانشجویان بین المللی هستند.

نظر به اینکه برای افرادی که با مدرک دیپلم ( ۱۲ ساله) و بر پایه ی یک ویزای تحصیلی قصد ورود به کانادا و زندگی در آن کشور را دارند؛ تحصیل در دوره های آموزشی کالج و یا تحصیل در مقطع لیسانس امکان پذیر است؛ غالباً برای این افراد  سوالاتی عمده در خصوص تشابهات و تفاوت های بین اشتغال به تحصیل در دوره های کالج و  مقطع لیسانس وجود دارد.

هر چند شرایط اخذ پذیرش بنا به سیاست های موسسه ی آموزشی ( کالج یا دانشگاه) و نیز قوانین ایالتی که در آن واقع است؛ می تواند متفاوت باشد اما به طور عمده شرکت در دوره های آموزشی کالج یا تحصیل در مقطع لیسانس برای افرادی مناسب تر است که:

  • ترجیحا از زمان اخذ دیپلم ۱۲ ساله ی آنها بیش از ۵ سال نگذشته است ( در حالت ایده آل ۲ سال یا کمتر).
  • بین ۱۸ تا ۲۳ سال سن دارند. تحصیل در این مقاطع برای افرادی که جوانتر هستند و از دریافت مدرک دیپلم آنها مدت زیادی نگذشته است مناسب تر است زیرا شانس دریافت ویزا برای این افراد بالاتر خواهد بود.
  • در مقاطع بالاتر از دیپلم تحصیل نکرده اند.
  • سطح زبان انگلیسی آنها حداقل در حد نمره ی ۶ آزمون آیلتس آکادمیک ( IELTS) یا نمره ی ۸۰ آزمون تافل ( TOEFL) می باشد ؛ با این وجود در صورتی که نمره آزمون زبان کمتر از حد تعیین شده باشد نیز فرد می تواند برای گرفتن پذیرش مشروط (Conditional) اقدام کند.
  • تمکن مالی داشته و قادر به اثبات این مهم هستند.

 

تفاوتهای تحصیل در دوره های کالج با مقطع لیسانس

عمده ترین تفاوت های تحصیل در کالج با مقطع لیسانس مربوط می شوند به:

الف) طول مدت دوره ی آموزشی

برنامه های آموزشی که در کالج ها ارائه می شوند نسبت به مقطع لیسانس دوره ی کوتاهتری دارند ( ۱-۲ سال) در حالی که تحصیل به طورتمام وقت در مقطع لیسانس ۴ سال زمان می برد.

ب) مدرکی که در پایان تحصیل به دانش آموخته عطا خواهد شد.

چنانچه از اسم آن بر می آید تحصیل در مقطع لیسانس به اخذ مدرک لیسانس ( کارشناسی) منجر خواهد شد که نسبت به مدارکی که پس از اتمام دوره های کالج به فرد عطا می شوند از اعتبار بیشتری برخوردار است و برای ادامه ی تحصیل در مقطع فوق لیسانس نیز کارآمد است لیکن بر پایه ی مدارک اخذ شده در کالج نمی توان وارد دوره های تحصیلات تکمیلی شد.

پ) روند دریافت پذیرش

عموما اخذ پذیرش برای تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا دشوارتر از دریافت پذیرش از کالج های این کشور است و برخورداری از شرایط و ملزومات بیشتری را می طلبد.

ت) شانس صدور ویزا

به طور کلی شانس صدور ویزا برای آن دسته از دانشجویان بین المللی که موفق به اخذ پذیرش برای تحصیل در دوره ی لیسانس در یکی از دانشگاه های کانادا شده اند بالاتر از افرادی ست که بر پایه ی پذیرش تحصیلی اخذ شده از سوی یک کالج برای دریافت ویزا درخواست می دهند؛ گرچه این امر مطلق نیست و به مجموع شرایط فرد و تشخیص افسری که درخواست ویزا را بررسی می کند؛ بستگی دارد.

ث) هزینه ی تحصیل

نظر به اینکه طول مدت تحصیل در مقطع لیسانس بیشتر از دوره های کالج است؛ طبعا هزینه ی تحصیل در این مقطع بالاتر خواهد بود.

دوره های آموزشی کالج در کانادا

۱- Associate Degree که معادل فوق دیپلم ( کاردانی) است و پس از تکمیل دوره های آموزشی حداقل دو ساله  در کالج یا دانشگاه به فرد عطا می شود.

۲- Certificate گواهینامه ای است که فرد پس از گذراندن یک دوره ی کوتاه و فشرده ی آموزشی در کالج یا یک موسسه ی فنی دریافت می کند. این مدرک را می توان به مدارک فنی و حرفه ای در ایران شبیه دانست که جهت ارائه ی آموزش های فنی  برای ارتقای مهارت های شغلی فرد و توسعه اقتصادی در نظر گرفته شده اند. اگرچه تحصیل در این دوره ها برای کاریابی و اشتغال مهاجران در کانادا سودمند است اما گرفتن پذیرش این دوره ها به دانشجویان بین المللی توصیه نمی شود زیرا شانس اخذ ویزای تحصیلی برای این دوره ها بالا نیست. با این وجود؛ تحصیل در این دوره ها برای افرادی که با ویزای توریستی وارد خاک کانادا شده اند و تمایل دارند برای مدت بیشتری در این کشور به سر ببرند کارآمد است زیرا دارندگان ویزای توریستی با اخذ پذیرش تحصیلی در هر دوره ای که طول مدت آن بیش از ۶ ماه باشد می توانند برای دریافت اجازه ی تحصیل ( Study permit) اقدام کرده و در کانادا مشغول به تحصیل شوند (در مطلب مربوط به ویزاهای توریستی در بخشی تحت عنوان کار و تحصیل در کانادا با ویزای توریستی به این مهم پرداخته ایم).

۳- دوره های پس از فارغ التحصیلی (Postgraduate)

کالج ها همچنین دوره هایی تحت عنوان Postgraduate ارائه می دهند که به لحاظ طول مدت تحصیل و اهداف آموزشی به کاردانی شباهت دارد اما لازمه ی اخذ پذیرش در آن داشتن لیسانس است و متقاضی نمی تواند صرفا با دیپلم ۱۲ ساله وارد این دوره ها شود.

اخذ پذیرش در دوره های پس از فارغ التحصیلی نیز به سبب آنکه شانس ویزای بالایی ندارند به متقاضیان ویزای تحصیلی توصیه نمی گردد. از این رو پیشنهاد مشاوران تحصیلی US VIP GROUP این است که دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ( لیسانس) برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کانادا اقدام کنند.

بنا به تعاریف فوق تنها دوره ی آموزشی کالج که به دانشجویان بین المللی توصیه می شود دوره هایی ست که جهت دریافت مدرک کاردانی ( فوق دیپلم) برگزار می شوند و به طور کلی تحصیل در این دوره ها برای افرادی مناسب تر است که:

  • از زمان اخذ دیپلم ۱۲ ساله ی آنها مدت زیادی نگذشته است ( ترجیحا کمتر از ۵ سال)
  • جوان هستند؛ با توجه به زمان دریافت دیپلم ۲۳ سال یا کمتر سن دارند.
  • در مقطعی بالاتر از دیپلم تحصیل نکرده اند.
  • با زبان انگلیسی آشنایی دارند؛ در سطح نمره ی ۶ آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS) که معادل نمره ی ۸۰ آزمون تافل ( TOEFL) است. اگرچه در صورتی که نمره ی آزمون زبان کمتر باشد نیز می توان پذیرش مشروط ( Conditional) گرفت.
  • تمکن مالی داشته و بتوانند ثابت کنند که توانایی پرداخت شهریه و هزینه های زندگی خود را دارند.

شایان ذکر است که در صورتی که سن متقاضی بیشتر باشد و از زمان دریافت مدرک دیپلم مدت زمان بیشتری گذشته باشد نیز می تواند برای گرفتن پذیرش تحصیلی در کالج یا مقطع لیسانس اقدام کند؛ لیکن شانس اخذ ویزا برای افراد جوانتر بیشتر است؛ مگر آنکه فرد بتواند با ارائه ی دلیلی منطقی این فاصله ی زمانی ( که به آن گپ تحصیلی اطلاق می شود) را توجیه کند.

تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا

مقطع تحصیلی لیسانس در کانادا مانند ایران دوره ای ۴ ساله است که در یکی از دانشگاه های دولتی یا خصوصی این کشور گذرانده شده و به اخذ مدرک Bachelor که معادل کارشناسی ست؛ می انجامد. برای تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا شروطی اولیه وجود دارند که با شرایط ورود به کالج یکسان هستند.

اقدام برای اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی برای تحصیل در مقطع لیسانس نیز مانند دوره های کالج به افرادی توصیه می شود که:

۱- دارای دیپلم ۱۲ ساله هستند و مدرک دیپلم آنها ترجیحا طی ۵ سال اخیر صادر شده است.

هر چه فاصله ی زمانی اخذ دیپلم با اقدام برای پذیرش دوره ی لیسانس کمتر باشد؛ شانس صدور ویزای تحصیلی برای فرد بیشتر خواهد بود.

۲- سن آنها ترجیحا بین ۱۸ تا ۲۳ سال است.

عامل سن در اخذ پذیرش تحصیلی و ویزا دانشجویی کانادا برای مقطع لیسانس عاملی حائز اهمیت و تعیین کننده است. هر چند برای افراد در سنین بالاتر نیز امکان دریافت پذیرش وجود دارد لیکن برای آنکه موفق به اخذ ویزا شوند لازم است دلیلی منطقی برای گپ تحصیلی خود ارائه دهند. گپ تحصیلی یا وقفه ی تحصیلی اشاره به سال هایی دارد که بین دریافت دیپلم و اقدام برای اخذ پذیرش لیسانس فاصله افتاده است.

۳- سطح زبان انگلیسی آنها در حد نمره ی ۶ آزمون زبان آیلتس آکادمیک یا نمره ی ۸۰ آزمون تافل است.

کسب حداقل نمره ی ۶ در آزمون زبان آیلتس آکادمیک ( معادل نمره ی ۸۰ آزمون تافل) از ملزومات تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا می باشد.  با این وجود در صورتی که نمره ی آزمون زبان زیر حد تعیین شده باشد نیز می توان به دانشگاه درخواست پذیرش مشروط ( Conditional) داد اما شانس اخذ ویزای دانشجویی بر پایه ی پذیرش مشروط پایین تر است لذا توصیه ی کارشناسان تحصیلی موسسه ی US VIP GROUP به متقاضیان تحصیل در کانادا آن است که پیش از اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی در بهبود سطح زبان انگلیسی خود کوشیده و به پذیرش شرطی اتکا نکنند تا احتمال اخذ ویزای تحصیلی خود را حتی الامکان افزایش دهند.

۴- در مقطع لیسانس تحصیل نکرده اند.

اخذ ویزای دانشجویی به منظور تحصیل در مقطع لیسانس برای افرادی مناسب است که آخرین مدرک تحصیلی آنها در مقاطع پایین تر ( دیپلم یا فوق دیپلم) بوده و مدرک لیسانس ندارند. از این رو به متقاضیانی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس هستند پیشنهاد می شود که برای ادامه تحصیل در کانادا دریافت پذیرش در مقطع فوق لیسانس را هدف قرار دهند زیرا شانس دریافت ویزای دانشجویی در صورتی که برای مقطعی بالاتر از تحصیلات فعلی اقدام شود؛ بیشتر خواهد بود.

۵- تمکن مالی داشته و با ارائه ی مدارک مورد نیاز بتواند آن را اثبات کند.

داشتن تمکن مالی از عوامل مهمی ست که برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا حائز اهمیت است و نظر به اینکه طول مدت تحصیل در مقطع لیسانس ۴ سال است و تحصیلات دانشگاهی برای دانشجویان بین المللی در کانادا رایگان نیست؛ لازم است که متقاضی دریافت ویزا بتواند توان مالی خود را برای پرداخت شهریه ی دانشگاه ( به مدت ۴ سال) ثابت کند و نیز نشان دهد که قادر است هزینه های زندگی خود را در کانادا تامین کند. این هزینه ها شامل مسکن، بهداشت، حمل و نقل، خوراک و پوشاک  و غیره را شامل می شود. لازم به ذکر است که دانشجویان بین المللی در کانادا اجازه ی کار دارند اما اجازه ی کار آنها شرایط و محدودیت هایی دارد که در ادامه ی این مطلب به آن پرداخته شده است.

نظر به اینکه شرایط اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی کانادا پروسه ای نسبتا پیچیده ست و به شرایط متقاضی، رشته و مقطع تحصیلی و نیز سیاست های موسسه ی آموزشی و قوانین ایالتی بستگی دارد؛ در این مطالب تنها به بیان موارد کلی بسنده کرده ایم.

تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا

مقطع تحصیلی لیسانس در کانادا مانند ایران دوره ای ۴ ساله است که در یکی از دانشگاه های دولتی یا خصوصی این کشور گذرانده شده و به اخذ مدرک Bachelor که معادل کارشناسی ست؛ می انجامد. برای تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا شروطی اولیه وجود دارند که با شرایط ورود به کالج یکسان هستند.

اقدام برای اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی برای تحصیل در مقطع لیسانس نیز مانند دوره های کالج به افرادی توصیه می شود که:

۱- دارای دیپلم ۱۲ ساله هستند و مدرک دیپلم آنها ترجیحا طی ۵ سال اخیر صادر شده است.

هر چه فاصله ی زمانی اخذ دیپلم با اقدام برای پذیرش دوره ی لیسانس کمتر باشد؛ شانس صدور ویزای تحصیلی برای فرد بیشتر خواهد بود.

۲- سن آنها ترجیحا بین ۱۸ تا ۲۳ سال است.

عامل سن در اخذ پذیرش تحصیلی و ویزا دانشجویی کانادا برای مقطع لیسانس عاملی حائز اهمیت و تعیین کننده است. هر چند برای افراد در سنین بالاتر نیز امکان دریافت پذیرش وجود دارد لیکن برای آنکه موفق به اخذ ویزا شوند لازم است دلیلی منطقی برای گپ تحصیلی خود ارائه دهند. گپ تحصیلی یا وقفه ی تحصیلی اشاره به سال هایی دارد که بین دریافت دیپلم و اقدام برای اخذ پذیرش لیسانس فاصله افتاده است.

۳- سطح زبان انگلیسی آنها در حد نمره ی ۶ آزمون زبان آیلتس آکادمیک یا نمره ی ۸۰ آزمون تافل است.

کسب حداقل نمره ی ۶ در آزمون زبان آیلتس آکادمیک ( معادل نمره ی ۸۰ آزمون تافل) از ملزومات تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا می باشد.  با این وجود در صورتی که نمره ی آزمون زبان زیر حد تعیین شده باشد نیز می توان به دانشگاه درخواست پذیرش مشروط ( Conditional) داد اما شانس اخذ ویزای دانشجویی بر پایه ی پذیرش مشروط پایین تر است لذا توصیه ی کارشناسان تحصیلی موسسه ی US VIP GROUP به متقاضیان تحصیل در کانادا آن است که پیش از اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی در بهبود سطح زبان انگلیسی خود کوشیده و به پذیرش شرطی اتکا نکنند تا احتمال اخذ ویزای تحصیلی خود را حتی الامکان افزایش دهند.

۴- در مقطع لیسانس تحصیل نکرده اند.

اخذ ویزای دانشجویی به منظور تحصیل در مقطع لیسانس برای افرادی مناسب است که آخرین مدرک تحصیلی آنها در مقاطع پایین تر ( دیپلم یا فوق دیپلم) بوده و مدرک لیسانس ندارند. از این رو به متقاضیانی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس هستند پیشنهاد می شود که برای ادامه تحصیل در کانادا دریافت پذیرش در مقطع فوق لیسانس را هدف قرار دهند زیرا شانس دریافت ویزای دانشجویی در صورتی که برای مقطعی بالاتر از تحصیلات فعلی اقدام شود؛ بیشتر خواهد بود.

۵- تمکن مالی داشته و با ارائه ی مدارک مورد نیاز بتواند آن را اثبات کند.

داشتن تمکن مالی از عوامل مهمی ست که برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا حائز اهمیت است و نظر به اینکه طول مدت تحصیل در مقطع لیسانس ۴ سال است و تحصیلات دانشگاهی برای دانشجویان بین المللی در کانادا رایگان نیست؛ لازم است که متقاضی دریافت ویزا بتواند توان مالی خود را برای پرداخت شهریه ی دانشگاه ( به مدت ۴ سال) ثابت کند و نیز نشان دهد که قادر است هزینه های زندگی خود را در کانادا تامین کند. این هزینه ها شامل مسکن، بهداشت، حمل و نقل، خوراک و پوشاک  و غیره را شامل می شود. لازم به ذکر است که دانشجویان بین المللی در کانادا اجازه ی کار دارند اما اجازه ی کار آنها شرایط و محدودیت هایی دارد که در ادامه ی این مطلب به آن پرداخته شده است.

نظر به اینکه شرایط اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی کانادا پروسه ای نسبتا پیچیده ست و به شرایط متقاضی، رشته و مقطع تحصیلی و نیز سیاست های موسسه ی آموزشی و قوانین ایالتی بستگی دارد؛ در این مطالب تنها به بیان موارد کلی بسنده کرده ایم.

 

اخذ پذیرش تحصیلی کانادا؛ کالج و مقطع لیسانس

برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا جهت تحصیل در دوره های کالج و مقطع لیسانس ملزومات و مدارکی مورد نیاز است که باید گردآوری شده و همراه با درخواست مربوطه برای کالج یا دانشگاه مورد نظر ارسال گردد. مشاوران تحصیلی US VIP GROUP جهت ارتباط با موسسات آموزشی و دریافت پذیرش تحصیلی از سوی یک کالج یا دانشگاه در کانادا؛ به اطلاعات و مدارک زیر نیاز خواهند داشت:

 

۱- اسکن گذرنامه ی معتبر ( Valid Passport)

۲- اطلاعات تماس و آدرس محل سکونت متقاضی

۳- اصل و ترجمه ی رسمی مدرک دیپلم

۴- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات دبیرستان

۵- اصل و ترجمه ی رسمی مدرک پیش دانشگاهی

۶- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات پیش دانشگاهی

۷- مدرک زبان

ارائه ی مدرک زبان شامل یکی از موارد فوق است:

      • مدرک زبان آیلتس آکادمیک ( IELTS) با حداقل نمره ی ۶ و یا
      • مدرک زبان تافل (TOEFL) با حداقل نمره ی ۸۰

شایان ذکر است که در صورتی که فرد آزمون زبان را بگذراند ولی موفق به کسب حداقل نمره مورد نیاز نشود؛ می تواند برای دریافت پذیرش مشروط ( Conditional) اقدام کند.

۸- نامه ی بانکی ( Bank Statement)

متقاضی دریافت پذیرش تحصیلی نیاز به ارائه ی موجودی حساب بانکی برای اثبات تمکن مالی خود دارد. در صورتی که حساب بانکی به نام متقاضی نباشد و فرد دیگری به عنوان حامی هزینه ی تحصیل وی را برعهده بگیرد ( مانند والدین) موجودی حساب بانکی و اسکن پاسپورت حامی ( Sponsor) نیز باید ارائه داده شود.

۹- نامه ی شرح انگیزه و اهداف (SOP)

نامه ای تحت عنوان Statement of purpose  نیز باید به مدارک ارسالی به کالج یا دانشگاه مورد نظر ضمیمه شود. در این نام انگیزه و هدف متقاضی از تحصیل در رشته، مقطع و مرکز آموزشی مورد نظر شرح داده می شود و در روند تصمیم گیری در خصوص درخواست وی نقشی بسزا دارد. نحوه ی نوشتن این نامه که آن را به اختصار SOP می خوانند؛ اصول و قواعدی دارد که کارشناسان مجرب موسسه ی US VIP GROUP متقاضیان را در تهیه و تنظیم آن یاری خواهند کرد.

 

دریافت ویزای دانشجویی کانادا برای تحصیل در کالج و مقطع لیسانس

دانشجویان بین المللی پس از اخذ پذیرش تحصیلی از یک کالج یا دانشگاه در کانادا؛ باید بر پایه ی آن پذیرش، برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا اقدام کنند. بر خلاف تصور بسیاری، برای دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا مصاحبه ی حضوری انجام نمی شود. لذا متقاضیان تنها نیاز به جمع آوری و ارسال مدارک مورد نیاز دارند و پس از صدور نامه ی انگشت نگاری می بایست برای انجام آن مرحله (Biometric) به یکی از دفاتر VAC  مراجعه کنند. به جزئیات مرحله ی انگشت نگاری و چگونگی انجام آن در مطلبی تحت عنوان انگشت نگاری در مراکز درخواست ویزا (VAC) به تفصیل پرداخته شده است. پس از انجام این مرحله، افسری که پرونده ی متقاضی را بررسی می کند بر اساس مدارک و مستندات ارسالی در خصوص صدور ویزا تصمیم گیری خواهد کرد؛ لذا گردآوری و ارسال مدارک بسیار حائز اهمیت است و باید به دقت انجام گیرد. این مدارک برای متقاضیان تحصیل در کالج یا مقطع لیسانس عبارتند از:

۱- اسکن گذرنامه ی معتبر (Valid Passport )

 

۲- ترجمه ی رسمی شناسنامه

 

۳- ترجمه ی رسمی عقدنامه برای افراد متاهل

۴- عکس دیجیتالی

  • حداقل ۳.۵  در ۴.۵ سانتی متر
  • با زمینه ی روشن و کیفیت بالا
  • از روبرو به طوری که کل سر و بالای شانه های فرد مشخص باشد.

۵- فرم های مربوطه ( Applications)

فرم های مورد نظر باید به دقت تکمیل شوند و مشاوران موسسه ی US VIP GROUP  شما را در این مهم یاری خواهند کرد.

 

۶- نامه ی پذیرش تحصیلی ( Letter of acceptance)

نامه ای که توسط یک موسسه ی آموزشی در کانادا ( کالج یا دانشگاه) صادر شده و نشان می دهد که دانشجو برای تحصیل در آن موسسه پذیرفته شده است.

 

۷- مدارک مالی متقاضی

متقاضی باید با ارائه ی مدارک مستند تمکن مالی خود را نشان دهد و اثبات کند که از عهده ی پرداخت شهریه ی دانشگاه و هزینه های زندگی خود در کانادا بر خواهد آمد. این مدارک علاوه بر نامه ی بانکی (Bank Statement) ترجمه ی سند ملک یا اتومبیل، فیش های حقوقی، مالکیت یک بیزینس، جواز کسب، شرکت ثبت شده، مدارک مالیاتی و … را شامل می شود. با توجه به آنکه اساس ویزای دانشجویی بر آن است که هدف تنها تحصیل در کاناداست و فرد پس از فراغت از تحصیل به کشور خود باز خواهد گشت؛ هر نوع دارایی  و مدارک مالی که بتواند نشان دهنده ی وابستگی فرد به کشورش باشد می تواند برای متقاعد کردن افسر ویزا مفید باشد.

در صورتی که شخص دیگری ( به عنوان مثال یکی از والدین) به عنوان حامی مالی ( Sponsor) متعهد می شود که هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو را بپردازد؛ مدارک آن شخص نیز باید ضمیمه ی مدارک ارسالی شود. برای اطلاع از مدارک مالی مورد نیاز و نحوه ی گردآوری آنها پیشنهاد می شود با یکی از مشاوران US VIP GROUP در تماس باشید.

۸- مدارک زبان انگلیسی

 

۹- اصل و ترجمه ی رسمی دیپلم ۱۲ ساله ( شامل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی)

 

۱۰- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات دبیرستان ( دیپلم و پیش دانشگاهی)

 

۱۱-  نتیجه ی معاینه ها و آزمایش های پزشکی ( IME) در صورت لزوم

از آنجا که تمامی متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا ملزم به انجام معاینات پزشکی پیش از ورود به خاک آن کشور نیستند؛ صرفا آن دسته از افرادی که نیاز به انجام این مرحله دارند ملزم به ارسال نتیجه ی آن برای اخذ ویزای تحصیلی خواهند بود. متقاضیان برای اطلاع از این مهم می توانند به مطلب معاینه و آزمایش های پزشکی کانادا (IME) مراجعه کنند.

۱۲- مدارک تکمیلی:

  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • نامه ایی که انگیزه و هدف متقاضی در آن به روشنی شرح داده شده است (SOP)
  • رزومه ی تحصیلی و سوابق کاری ( CV) و گواهینامه های مرتبط با رشته ی تحصیلی ( در صورت امکان)

صدور ویزای تحصیلی

چنانکه گفته شد برای تصمیم گیری در خصوص درخواست متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا مصاحبه ی حضوری صورت نخواهد گرفت؛ بلکه فرد تنها مدارک مورد نیاز را ارسال می دارد و پس از دریافت نامه ی انگشت نگاری طی ۳۰ روز باید به انجام این مرحله اقدام کند. پس از انجام انگشت نگاری افسری که پرونده ی متقاضی را بررسی می کند بر اساس مدارک ارسالی در خصوص درخواست وی تصمیم گیری خواهد نمود. به طور متوسط بین ۳ تا ۷ هفته پس از انجام انگشت نگاری تصمیم اتخاذ شده به متقاضی ابلاغ خواهد شد که در صورتی که با درخواست او موافقت شده باشد می بایست گذرنامه ی خود ( و همراهانش) را با پرینت نامه ی قبولی خود جهت الصاق ویزا به یکی از سفارتخانه های کشور کانادا بسپارد و پس از صدور ویزا گذرنامه را تحویل بگیرد. این مرحله که به آن پیک آپ ویزا ( Pick up) گفته می شود؛ می تواند توسط متقاضی، همراهش یا فرد دیگری ( از اقوام، دوستان، کارمندان آژانس های مسافرتی و …) انجام گیرد.

با توجه به امکانات رفاهی و آموزشی بسیار؛ کانادا همواره یکی از محبوب ترین کشورها برای دانشجویان بین المللی ست که تعداد قابل توجهی از آنها دارندگان مدرک لیسانس و متقاضی تحصیل در مقطع فوق لیسانس (تحصیلات تکمیلی) هستند. گرچه برای دارندگان مدرک لیسانس این امکان نیز فراهم است که جهت تحصیل در کالج های این کشور در دوره های پس از فارغ التحصیلی (Postgraduate) پذیرش بگیرند اما توصیه ی مشاوران تحصیلی موسسه ی ما برای این افراد همواره آن است که تحصیل در مقطع فوق لیسانس را هدف قرار دهند زیرا شانس اخذ ویزای تحصیلی برای آنها به مراتب بالاتر از دوره های کالج خواهد بود.

مقطع فوق لیسانس در کانادا چون ایران دوره ای دو ساله است که می تواند صرفا آموزش محور باشد و یا آموزش و پژوهش را به طور توامان شامل شود. دوره های آموزش محور پایان نامه ندارند و شخص ملزم به گذراندن واحد های درسی بیشتری است تا موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) شود.

ادامه ی تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کانادا عمدتا برای افرادی مناسب تر است که:

۱- ترجیحا معدل لیسانس آنها ۱۴ یا بالاتر است.

( متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ پذیرش تحصیلی با معدل کمتر از ۱۴ می توانند از کارشناسان موسسه ی ما راهنمایی بخواهند).

۲- دانش زبان انگلیسی آنها حداقل در حد نمره ی ۶٫۵ آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS) معادل نمره ی ۸۵ یا بالاتر در آزمون تافل (TOEFL) باشد. گرچه با نمره ی پایین تر نیز امکان دریافت پذیرش مشروط ( Conditional) وجود دارد ولی شانس اخذ ویزا با پذیرش مشروط کاهش خواهد یافت.

۳- از زمان اخذ مدرک لیسانس آنها مدت زیادی نگذشته است. در صورتی که فاصله ی زمانی بین اخذ مدرک لیسانس و اقدام برای گرفتن پذیرش فوق لیسانس زیاد باشد برای گپ تحصیلی می بایست دلیلی قانع کننده ارائه کرد. این دلایل را می توان در نامه ی شرح اهداف و انگیزه ها ( SOP) بیان کرد. در این راستا داشتن سابقه ی کاری مرتبط با رشته ی تحصیلی و یا مالکیت بیزینسی در همان زمینه می تواند دلیلی قانع کننده باشد که طی آن متقاضی مدعی می شود که به منظور ارتقای مهارت های شغلی و یا بسط و گسترش بیزینس شخصی خود به ادامه ی تحصیل در رشته و مقطع مورد نظر در کانادا تمایل دارد.

۴- نظر به آنکه دریافت پذیرش تحصیلی برای افرادی که از اخذ مدرک لیسانس آنها مدت زمان زیادی نگذشته است مناسب تر است؛ به طبع عامل سن نیز حائز اهمیت است با این وجود مطلق نیست و علی رغم آنکه معمولا تحصیل در مقطع فوق لیسانس بیشتر به افراد زیر ۳۵ سال توصیه می شود؛ لیکن برای آن دسته از متقاضیان که بالای ۳۵ سال دارند نیز در صورتی که SOP به دقت و درستی نگاشته شود و ضمن شرح انگیزه ها بتوان وقفه تحصیلی ( گپ تحصیلی) را با ارائه ی دلایل منطقی توجیه نمود؛ اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا امکان  پذیر است. لذا توصیه می کنیم در این راه از کارشناسان مجرب US VIP GROUP مشاوره بگیرید.

۵-  قادر به ارائه ی رزومه ی تحصیلی قوی و توصیه نامه های معتبر از اساتید خود هستند.

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع فوق لیسانس

جهت برقراری ارتباط با دانشگاه مورد نظر متقاضی در کانادا و اخذ پذیرش تحصیلی برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس؛ برخی مدارک و اطلاعات مورد نیاز کارشناسان تحصیلی موسسه ی ما خواهد بود تا همراه با درخواست پذیرش برای دانشگاه ارسال نمایند. این مدارک و اطلاعات عبارتند از:

۱- اسکن گذرنامه ی معتبر ( Valid Passport)

 

۲- اطلاعات تماس و آدرس محل سکونت متقاضی

 

۳- اصل و ترجمه ی رسمی مدرک دیپلم

 

۴- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات دوره ی دبیرستان

 

۵- اصل و ترجمه ی رسمی مدرک پیش دانشگاهی

 

۶- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات پیش دانشگاهی

 

۷-اصل و ترجمه ی رسمی مدرک لیسانس( کارشناسی)

 

۸- اصل و ترجمه ی رسمی ریز نمرات مقطع لیسانس( کارشناسی)

 

نکته: افرادی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته هستند. ملزم به ارسال اصل و ترجمه ی رسمی مدرک فوق دیپلم ( کاردانی) و ریزنمرات آن مقطع نیز خواهند بود.

۹- مدارک زبان انگلیسی

ارائه ی مدرک زبان آیلتس آکادمیک ( IELTS) با حداقل نمره ی ۶٫۵ و یا مدرک زبان تافل (TOEFL) با حداقل نمره ی ۸۵ برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع فوق لیسانس مورد نیاز است. همچنین بنا به رشته ی تحصیلی ممکن است متقاضی ملزم به گذراندن آزمون GRE یا GMAT و ارائه ی مدرک آن نیز باشد که برای اطلاع از آن هموطنان عزیز می توانند با مشاوران موسسه ی ما در تماس باشند.

شایان ذکر است که در صورتی که فرد آزمون زبان را بگذراند ولی موفق به کسب حداقل نمره مورد نیاز نشود؛ اقدام برای دریافت پذیرش مشروط ( Conditional) امکان پذیر است، گرچه چنانکه پیشتر اشاره شد شانس دریافت ویزا را کاهش خواهد داد.

۱۰- توصیه نامه (Recommendation Letter)

برای اخذ پذیرش دانشجویی در مقطع فوق لیسانس از دانشگاه های کانادا حداقل ۲ ( و در بعضی موارد  ۳)  توصیه نامه از اساتید مقاطع تحصیلی پیشین و یا اساتیدی که متقاضی در فعالیت های مرتبط با رشته اش مانند کارهای تحقیقاتی با ایشان همکاری داشته مورد نیاز است. توصیه نامه ها به طور عمده با این هدف نگاشته می شوند که سطح علمی و توانایی های دانشجو در رشته ی مورد نظر را معرفی و اثبات کند که شخص قابلیت تحصیل در مقاطع بالاتر را دارد.

هرچند داشتن سابقه ی کاری مرتبط و مقالات چاپ شده برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع فوق لیسانس الزامی نیست اما ارائه ی آنها امتیاز محسوب شده و تاثیرگذار است.

۱۱- نامه ی شرح انگیزه و اهداف (SOP)

نامه ای تحت عنوان Statement of purpose  نیز باید به مدارک ارسالی به کالج یا دانشگاه مورد نظر ضمیمه شود. در این نام انگیزه و هدف متقاضی از تحصیل در رشته، مقطع و مرکز آموزشی مورد نظر شرح داده می شود و در روند تصمیم گیری در خصوص درخواست وی نقشی بسزا دارد. نحوه ی نگاشتن این نامه که آن را به اختصار SOP می نامند به ویژه برای مقاطع بالاتر از لیسانس حائز اهمیت است. برای نوشتن یک SOP  قوی و حرفه ای اصول و قواعدی باید رعایت شود که  برای تحقق این مهم، کارشناسان کارآزموده ی موسسه ی US VIP GROUP متقاضیان را در تهیه و تنظیم SOP یاری خواهند کرد.

۱۲- نامه ی بانکی ( Bank Statement)

متقاضیان دریافت پذیرش تحصیلی نیاز به ارائه ی موجودی حساب بانکی برای اثبات تمکن مالی خود دارد. در صورتی که حساب بانکی به نام متقاضی نباشد و یا موجودی حساب وی کافی نباشد؛ فرد دیگری می تواند به عنوان حامی مالی هزینه ی تحصیل و زندگی دانشجو را تقبل کند ( به عنوان مثال یکی از والدین) که در آن صورت موجودی حساب بانکی و اسکن پاسپورت آن شخص ( Sponsor) نیز باید ارائه  گردد.

دریافت ویزای دانشجویی برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس؛ مدارک و مراحل

اکثر دانشجویان بین المللی ( بنا به ملیت خود) پس از آنکه موفق به دریافت پذیرش تحصیلی از سوی یکی از دانشگاه های کانادا شدند برای ورود به خاک این کشور نیاز به اخذ ویزا نیز خواهند داشت. هموطنان عزیزی که با گذرنامه ی ایرانی خود قصد دارند در کانادا تحصیل کنند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به این منظور متقاضیان باید مدارک مورد درخواست را گردآوری و همراه پذیرش تحصیلی خود برای اداره ی مهاجرت کانادا ارسال کنند تا در خصوص درخواست ویزای آنها تصمیم گیری شود. برخلاف آمریکا، برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا مصاحبه ی حضوری انجام نمی گیرد و متقاضی به سفارت کانادا مراجعه نخواهد کرد. بلکه تنها مدارک مورد نیاز را ارسال داشته و منتظر خواهد ماند تا نامه ی انگشت نگاری صادر شود؛ سپس طی ۳۰ روز از تاریخ صدور آن نامه فرد موظف است به یکی از مراکز درخواست ویزا ( VAC ) مراجعه کند و مرحله ی انگشت نگاری را انجام دهد. پس از گذراندن این مرحله افسری که درخواست ویزا را بررسی میکند با توجه به مدارک ارسال شده در خصوص صدور ویزا تصمیم گیری کرده و نتیجه به طور متوسط ۳ تا ۷ هفته پس از انگشت نگاری به متقاضی ابلاغ خواهد شد. در صورتی که با درخواست متقاضی موافقت شود؛ وی می بایست نامه ی دریافت شده را همراه با پاسپورت خود جهت صدور ویزا به یکی از سفارتخانه های کانادا تحویل دهد.

قابل ذکر است که برای برخی از متقاضیان انجام معاینات و آزمایش های پزشکی نیز پیش از دریافت ویزا الزامی ست که در مطلب معاینه و آزمایش های پزشکی (IME) به آن پرداخته شده است.

به طور عمده؛ برای دریافت ویزای دانشجویی جهت تحصیل در مقطع فوق لیسانس متقاضی ملزم به ارسال این مدارک است:

۱- اسکن گذرنامه ی معتبر (Valid Passport )

 

۲- ترجمه ی رسمی شناسنامه

 

۳- ترجمه ی رسمی عقدنامه برای افراد متاهل

۴- عکس دیجیتالی

  • حداقل ۳.۵  در ۴.۵ سانتی متر
  • با زمینه ی روشن و کیفیت بالا
  • از روبرو به طوری که کل سر و بالای شانه های فرد مشخص باشد.

۵- فرم های مربوطه ( Applications)

فرم های مورد نظر که باید به دقت تکمیل شوند و مشاوران موسسه ی US VIP GROUP  متقاضیان را در این مهم یاری خواهند کرد.

 

۶- نامه ی پذیرش تحصیلی ( Letter of acceptance)

نامه ای که توسط یک دانشگاه در کانادا صادر شده و نشان می دهد که دانشجو برای تحصیل در آن موسسه پذیرفته شده است.

 

۷- مدارک مالی متقاضی

جهت اخذ ویزای تحصیلی متقاضی باید با ارائه ی مدارک مستند تمکن مالی خود را اثبات کند و نشان دهد که از عهده ی پرداخت شهریه ی دانشگاه و هزینه های زندگی خود در کانادا بر خواهد آمد. این مدارک علاوه بر نامه ی بانکی (Bank Statement) می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ترجمه ی سند ملک یا اتومبیل،
  • فیش های حقوقی،
  • جواز کسب یا مدارک شرکت ثبت شده
  • مدارک مالیاتی و …

علاوه بر اهمیت اثبات تمکن مالی، ارائه ی این مدارک جهت نشان دادن Ties نیز کارآمد خواهد بود زیرا اساس ویزای دانشجویی بر آن است که هدف فرد تحصیل در کاناداست و وی پس از فارغ التحصیلی به کشور خود باز خواهد گشت؛ از این رو هر نوع دارایی و مدارک مالی که بتواند نشان دهنده ی وابستگی فرد به کشور محل اقامتش باشد می تواند برای متقاعد کردن افسر ویزا مفید باشد.

در صورتی که شخص دیگری ( به عنوان مثال یکی از والدین) به عنوان حامی مالی ( Sponsor) متعهد می شود که هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو را بپردازد؛ مدارک آن شخص نیز باید ضمیمه ی مدارک ارسالی شود. برای اطلاع از مدارک مالی مورد نیاز و نحوه ی گردآوری آنها پیشنهاد می شود با یکی از مشاوران US VIP GROUP در تماس باشید.

۸- مدارک زبان انگلیسی

 

۹- اصل و ترجمه ی رسمی دیپلم ۱۲ ساله ( شامل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی)

 

۱۰- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات دبیرستان ( دیپلم و پیش دانشگاهی)

 

۱۱- اصل و ترجمه ی مدرک لیسانس ( کارشناسی)

 

۱۲- اصل و ترجمه ی رسمی ریزنمرات لیسانس ( کارشناسی)

نکته:

افرادی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته هستند. ملزم به ارسال اصل و ترجمه ی رسمی مدرک فوق دیپلم ( کاردانی) و ریزنمرات آن مقطع نیز خواهند بود.

 

۱۳-  نامه ایی که انگیزه و هدف متقاضی در آن به روشنی شرح داده شده است (SOP)

 

۱۴- رزومه ی تحصیلی و سوابق کاری ( CV)

 

۱۵- توصیه نامه های اساتید

 

۱۶- نتیجه ی معاینه ها و آزمایش های پزشکی ( IME) در صورت لزوم

از آنجا که تمامی متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا ملزم به انجام معاینات پزشکی پیش از ورود به خاک آن کشور نیستند؛ صرفا آن دسته از افرادی که نیاز به انجام این مرحله دارند ملزم به ارسال نتیجه ی آن برای اخذ ویزای تحصیلی خواهند بود. متقاضیان برای اطلاع از این مهم می توانند به مطلب معاینه و آزمایش های پزشکی کانادا (IME) مراجعه کنند.

۱۷- مدارک تکمیلی:

  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • مقالات چاپ شده ( در صورت وجود)
  • گواهینامه های مرتبط با رشته ی تحصیلی ( در صورت وجود)

تحصیل در مقطع دکترا در کانادا

شمار بسیاری از افرادی که در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل شده اند تمایل دارند برای تحصیل در مقطع دکترا به کشورهایی مهاجرت کنند که دانشگاه های آنها در رده بندی جهانی در جایگاه بالایی قرار دارند. لیکن نظر به اینکه دریافت پذیرش دکترا نیاز به برخورداری از سطح علمی بالا و توانایی در جلب نظر اساتید در دانشگاه مقصد را دارد؛ لازم است متقاضی شخصا برای یافتن دانشگاه مورد نظر و برقراری ارتباط با اساتید اقدام کند. با این وجود در این راه همراهی مشاوری کارآزموده از آن حیث حائز اهمیت است که متقاضی را در جمع آوری مدارک مورد نیاز و نحوه ی ارائه ی آنها راهنمایی کند.

در این راستا، مشاوران موسسه ی US VIP GROUP جهت نگارش رزومه ی کاری و تحصیلی (CV) و نامه ی شرح اهداف و انگیزه ها (SOP) می توانند هموطنان عزیزی که قصد دریافت پذیرش در مقطع دکترا دارند را یاری دهند.

به طور کلی، اخذ پذیرش تحصیلی برای مقطع دکترا علاوه بر مکاتبه با اساتید و توانایی در جلب نظر آنها منوط به داشتن معدل بالا، مقاله ی چاپ شده، توصیه نامه از اساتید مقاطع قبلی، رزومه ی تحصیلی و کاری قوی و تسلط به زبان انگلیسی است.

پذیرش مشروط ( Conditional)

در صورتی که متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی برای تحصیل در کانادا آزمون زبان را بگذرانند اما موفق به کسب حد نصاب نمره ی مورد نیاز نشوند این احتمال وجود دارد که بتوانند از موسسه ی آموزشی پذیرش مشروط بگیرند. اخذ پذیرش مشروط به آن معناست که موسسه ی آموزشی ( کالج یا دانشگاه) متقاضی را می پذیرد لیکن پیش از آغاز تحصیل در مقطع تحصیلی مورد نظر، دانشجو را ملزم به گذراندن دوره های زبان می کند و پس از آنکه سطح زبان فرد ارتقا یافت و به حد مورد قبول رسید؛ تحصیل در مقطع مورد نظر را آغاز خواهد کرد. اخذ پذیرش مشروط برای تحصیل در دوره های کالج، لیسانس و فوق لیسانس بنا به سیاست های موسسه ی آموزشی امکان پذیر است لیکن از آنجا که شانس صدور ویزا بر پایه ی یک پذیرش مشروط عموما پایین تر است؛ توصیه ی مشاوران تحصیلی US VIP GROUP به متقاضیان اخذ ویزاهای تحصیلی کانادا همواره آن است که پیش از اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی در جهت ارتقا سطح زبان انگلیسی خود کوشیده و سعی نمایند حد نصاب نمره ی مورد درخواست را در آزمون زبان کسب کنند تا شانس صدور ویزای خود را حدالامکان بالا ببرند.

ویزا برای همراه دانشجو

نظر به اینکه همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال یک دانشجو می توانند با ویزای همراه وارد کشور کانادا شده و طی مدت تحصیل وی به طور قانونی در آن کشور اقامت داشته باشند. در صورتی که دانشجو متاهل باشد ضمن ارائه ی مشخصات همسر و فرزندانش در فرم های مربوطه ملزم به ارسال اسکن گذرنامه ی معتبر ( Passport)، اصل  و ترجمه ی رسمی شناسنامه های آنها نیز خواهد بود.

دریافت ویزای همراه همچنین برای یکی از والدین دانش آموزان زیر ۱۸ سال امکان پذیر است تا به عنوان قیم در طول مدت تحصیل فرزند خود در کانادا اقامت داشته باشد؛ لیکن همراه دانش آموز ( قیم) اجازه ی کار قانونی نخواهد داشت، در حالی که همسر دانشجو در صورتی که موسسه ی آموزشی واجدالشرایط باشد اجازه ی کار قانونی نامحدود خواهد داشت. موسسات مذکور موسساتی هستند که جز موسسات تعیین شده توسط اداره ی مهاجرت کانادا (DLI) باشند و همچنین برای دانش آموختگان خود توانایی اخذ اجازه ی کار پس از فراغت از تحصیل  ( PGWP) را داشته باشند.

DLI و اهمیت آن

اداره ی مهاجرت کانادا موسسات آموزشی را تعیین کرده است که می توانند میزبان دانشجویان بین المللی باشند. این موسسات که به اختصار آنها را DLI می نامند توسط دولت فدرال کانادا و یا دولت های ایالتی تاسیس شده اند. نکته ی حائز اهمیت برای متقاضیان ویزای دانشجویی کانادا آن است که جهت دریافت پذیرش تحصیلی از این مهم اطمینان حاصل کنند که  موسسه ی آموزشی مورد نظر از جمله موسسات تعیین شده توسط اداره ی مهاجرت کانادا بوده و کد مربوطه ( DLI Number) را داراست زیرا پذیرش تحصیلی اخذ شده از موسساتی که در لیست یاد شده نیامده و کد مربوطه را دارا نیستند؛ جهت دریافت ویزای تحصیلی برای دانشجویان بین المللی معتبر نخواهد بود. هموطنان عزیز می توانند برای یافتن موسسات مورد نظر به  لیست اسامی مندرج در وب سایت اداره ی مهاجرت کانادا تحت عنوان Designated learning institutions list  رجوع کنند.

PGWP و اهمیت آن

اجازه ی کار قانونی تمام وقت پس از فارغ التحصیلی معادل فارسی عبارت post-graduation work permit است که آن را به اختصار PGWP می خوانند. یک دانشجوی بین المللی برای آنکه پس از فراغت از تحصیل بتواند اجازه ی کار قانونی دریافت کرده و در کانادا مشغول به کار شود باید در موسسه ای تحصیل کرده باشد که از نظر اداره ی مهاجرت کانادا برای دریافت PGWP برای دانش آموختگان خود واجد الشرایط دانسته شده باشد.  لذا متقاضیان ویزای دانشجویی کانادا هنگام اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی علاوه بر آنکه باید اطمینان حاصل کنند که موسسه ی آموزشی جز لیست DLI باشد لازم است از قابلیت موسسه برای دریافت اجازه ی کار قانونی پس از فراغت از تحصیل اطلاع یابند؛ به این منظور متقاضیان باید به ستون مربوط به PGWP  در لیست   توجه کنند و جزییات موسسه ی آموزشی مورد نظر خود را مطالعه نمایند.  به شرایط اخذ اجازه ی کار قانونی بعد از فراغت از تحصیل در کانادا در ادامه ی این مطلب به تفصیل پرداخته ایم.

واجدالشرایط بودن موسسه ی آموزشی برای دریافت PGWP علاوه بر مجوز کار پس از فراغت از تحصیل برای شخص دانشجو برای دریافت اجازه ی کار قانونی و تمام وقت برای همسر دانشجو در طول تحصیل وی و برخورداری فرزندان زیر ۱۸ سال او از حق تحصیل رایگان نیز حائز اهمیت است.

شرایط کار در حین تحصیل برای دانشجویان بین المللی در کانادا

دانشجویان بین المللی با رعایت ضوابط و تحت شرایطی پس از ثبت نام در دانشگاه و شروع دوره ی تحصیلی خود می توانند در کانادا کار کنند لیکن تا پیش از شروع دوره ی آموزشی خود اجازه ی کار در خاک این کشور را نخواهند داشت. کار برای دانشجویان بین المللی در کانادا بر اساس محل فعالیت به دو دسته ی عمده تقسیم می شود که هر یک شرایط متفاوتی دارند و عبارتند از:

۱-  کار در محدوده ی دانشگاه یا موسسه ی آموزشی که فرد در آن مشغول به تحصیل است ( On Campus)

برای اشتغال به کار در محوطه ی دانشگاه محل تحصیل که شامل کلیه ی ساختمان ها و بخش های دانشگاه نظیر کتابخانه، آزمایشگاه، درمانگاه و غیره می شود؛ دانشجو نیازی به دریافت اجازه ی کار قانونی ( Work permit) نخواهد داشت در صورتی که:

  • دانشجوی تمام وقت در یکی از موسسات آموزشی قید شده در لیست باشد.
  • دارای اجازه ی تحصیل ( Study Permit) معتبر باشد.
  • شماره ی بیمه ی اجتماعی (Social Insurance Number) داشته باشد. این شماره که به اختصار (SIN) نامیده می شود شماره ای ۹ رقمی است که دولت کانادا به ساکنان آن کشور اختصاص می دهد و می توان آن را به کد ملی در ایران شبیه دانست که منحصر به فرد است و برای شناسایی افراد نیز کاربرد دارد.

کار در بخش های مختلف موسسه ی محل تحصیل ( On Campus) همچنین می تواند فعالیت به عنوان دستیار یکی از اساتید برای تدریس یا انجام کارهای تحقیقاتی باشد.

– دستیار تدریس (Teaching Assistant)

از دیگر انواع کمک هزینه های تحصیلی آن است که دانشجو به عنوان دستیار تدریس که به آن TA گفته می شود در دانشگاه فعالیت می کند و در قبال کاری که انجام می دهد درآمد خواهد داشت. انتخاب یک دانشجو به عنوان دستیار تدریس به نظر استادی که با وی همکاری می کند بستگی دارد. اساتید دستیار خود را با  توجه به دانش یک دانشجو، تسلط وی به زبان انگلیسی و توانایی اش در تدریس و مدیریت جلسات هفتگی انتخاب می کنند.

در بسیاری از دانشگاه ها کلاسها یا دوره های متفاوتی تشکیل می شود که طی آن مهارت های لازم را به دانشجویان خارجی متقاضی TA آموزش می دهند. دانشجویان می توانند با شرکت در این کلاس ها توانایی های خود را ارتقاء داده و نظر اساتید را به عنوان TA جلب کنند.

– دستیار تحقیق (Research Assistant)

فعالیت به عنوان دستیار تحقیق که به آن RA گفته می شود نیز مانند مشارکت به عنوان دستیار تدریس یکی از انواع کار دانشجویی است که دانشجو معمولا تحت یه قرارداد کار موقتی با یکی از دپارتمان های دانشگاه همکاری می کند.

بسیاری از اساتید از طریق تعریف پروژه های تحقیقاتی به ویژه در رشته های مهندسی و بیولوژی بودجه ای کسب می کنند که بخشی از آن را به دانشجویان مقطع فوق لیسانس یا دکترا اختصاص می دهند که به عنوان دستیار برای انجام تحقیق با آنها همکاری  کنند. انتخاب RA نیز مانند TA به نظر استادی که پروژه  تحقیقاتی را ارائه داده و بودجه دریافت می کند بستگی تام دارد.

قابل ذکر است که کار در محدوده ی دانشگاه محل تحصیل از نظر تعداد ساعات کاری در طول هفته محدودیتی ندارد.

۲- کار خارج از دانشگاه یا موسسه ی محل تحصیل ( Off Campus)

دانشجویان بین المللی برای فعالیت در هر زمینه ی شغلی خارج از دانشگاه خود باید اطمینان حاصل کنند که به لحاظ قانونی مجاز به کار در کانادا هستند.

یک دانشجوی بین المللی برای آنکه بتواند خارج از محوطه ی دانشگاه خود کار کند باید:

  • دانشجوی تمام وقت در یکی از موسسات تعیین شده ( DLI) باشد.
  • در مقطعی تحصیل کند که حداقل ۶ ماه به طول انجامد و به اخذ مدرک دانشگاهی منجر شود ( لذا شرکت در کلاس های کوتاه مدت مثل دوره های زبان انگلیسی یا فرانسه را شامل نمی شود).
  • دارای اجازه ی تحصیل ( Study Permit) معتبر است و در اجازه نامه ی تحصیلی وی قید شده که اجازه ی کار خارج از محیط دانشگاه را دارد. در صورتی که این بند در اجازه ی تحصیل دانشجو ذکر نشده باشد می تواند برای آن به اداره ی مهاجرت کانادا درخواست دهد اما اگر بدون داشتن این مجوز خارج از دانشگاه مشغول به کار گردد این احتمال وجود دارد که از خاک این کشور اخراج شوند.
  • شماره ی بیمه اجتماعی ( SIN) دارد.

از بین دانشجویان پاره وقت تنها کسانی اجازه ی کار خارج از دانشگاه را دارند که آخرین ترم تحصیلی خود را سپری می کنند و تعداد واحدهای باقی مانده برای فارغ التحصیلی ایشان کمتر از حدی ست که دانشجوی تمام وقت به حساب آیند لیکن در ترم های قبلی دانشجوی تمام وقت بوده اند.

برخلاف کار داخل محیط دانشگاه، کار خارج از آن محیط به لحاظ تعداد ساعت کاری در طول ترم های تحصیلی دارای محدودیت است؛ چنانکه یک دانشجوی بین المللی در طول ترم های تحصیلی حداکثر ۲۰ ساعت در هفته می تواند خارج از دانشگاه کار کند اما در تعطیلات بین دو ترم محدودیتی وجود ندارد و دانشجویان خارجی می توانند به طور نامحدود خارج از دانشگاه کار کنند.

اخذ اجازه ی کار قانونی و اقامت دائم پس از فراغت از تحصیل در کانادا

در صورتی که دانشگاه محل تحصیل دانشجو برای اخذ اجازه ی کار پس از فارغ التحصیلی ( PGWP) واجدالشرایط باشد پس از فراغت از تحصیل دانشجو می تواند اجازه ی کار ( Work Permit) دریافت کند و به طور قانونی به اقامت در این کشور ادامه داده و به طور تمام وقت به هر نوع فعالیتی که در چارچوب قانون پذیرفته است؛ بپردازد.

دریافت اجازه ی کار پس از فراغت از تحصیل همچنین به طول مدت دوره ی آموزشی گذرانده بستگی دارد؛ به طوری که یک دانشجوی بین المللی تنها در صورتی می تواند برای اخذ اجازه ی کار اقدام کند که از یک دوره آموزشی که حداقل ۸ ماه به طول انجامیده فارغ التحصیل شده باشد؛ لذا شرکت در دوره های آموزشی کوتاه مدت ( کمتر از ۸ ماه) به دریافت اجازه ی کار پس از فراغت از تحصیل منجر نخواهد شد.

در این راستا همچنین این نکته حائز اهمیت است که مدت اعتبار اجازه ی کاری که پس از فراغت از تحصیل برای فرد صادر می شود نیز به طول مدت آموزشی بستگی دارد. دانش آموختگانی که طول مدت تحصیل آنها بین ۸ ماه تا ۲ سال باشد از اجازه ی کار قانونی دقیقا برابر با طول مدت تحصیل خود برخوردار خواهند شد. به عنوان مثال دانشجویی که در مقطع فوق لیسانس تحصیل کرده و به مدت دو سال در کانادا دانشجوی تمام وقت بوده است؛ پس از فراغت از تحصیل به مدت دو سال اجازه ی کار قانونی خواهد یافت. لیکن در صورتی فرد بیش از دو سال در این کشور به طور تمام وقت اشتغال به تحصیل داشته باشد ( از جمله دانشجویان دوره ی ۴ ساله ی لیسانس) مجوز کار وی پس از اتمام دوره ی تحصیلش می تواند تا ۳ سال اعتبار داشته باشد.

دانش آموختگانی که برای اخذ اجازه ی کار پس از فراغت از تحصیل واجدالشرایط باشند به مدت ۶ ماه پس از اتمام دوره ی آموزشی فرصت دارند برای دریافت آن درخواست دهند اما از آنجا که ویزای تحصیلی کانادا معمولا تا ۳ ماه پس از فراغت از تحصیل معتبر است لازم است که فرد پیش از اتمام مدت اعتبار آن برای دریافت اجازه ی کار اقدام کند تا بتواند به طور قانونی به اقامت خود در خاک آن کشور ادامه دهد.

دولت کانادا همچنین این امکان را برای دانش آموختگان دانشگاه ها و موسسات آموزشی آن کشور فراهم آورده است که حدود ۱ سال پس از اخذ اجازه ی کار برای دریافت اقامت به اداره ی مهاجرت کانادا درخواست دهند تا در صورت موافقت متصدیان امر  با درخواست ایشان؛  بتوانند به طور دائمی در آن کشور زندگی کنند.

هموطنان گرامی،

یادآور می شویم که در این مطلب به اختصار به مباحث عمده ای که در خصوص ویزاهای تحصیلی کشور کانادا مطرح هستند پرداخته ایم؛ لیکن شرایط اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی به عواملی چند نظیر رشته و مقطع تحصیلی، موسسه ی آموزشی و سیاست های آن، شهر محل تحصیل و قوانین ایالتی بستگی دارد. این شرایط همچنین می تواند با توجه به فاکتورهایی مانند سن متقاضی، سوابق تحصیلی و کاری، معدل مقاطع قبلی، میزان تسلط به زبان انگلیسی، وضعیت تاهل، میزان تمکن مالی و …  از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. لذا برای بررسی شرایط خود، کسب اطلاعات دقیق تر و انتخاب مناسب ترین راه  توصیه می شود از مشاوران کارآزموده ی موسسه ی USPVS راهنمایی بخواهید.


برای بهره مندی از خدمات مشاوره ی رایگان می توانید از طریق شیوه های مندرج در صفحه ی تماس با ما با کارشناسان این موسسه در ارتباط باشید و یا ضمن تکمیل و ارسال فرم ارزیابی ویزای تحصیلی اطلاعات تماس خود را با ما به اشتراک بگذارید تا یکی از مشاوران USPVS پس از ارزیابی فرم و بررسی شرایط در اسرع وقت با شما تماس بگیرد.