آلمان یک کشور صنعتی و یکی از قطبهای اقتصادی در جهان است و بازار کار بسیار خوبی برای رشته طراحی صنعتی در آلمان وجود دارد، بنابراین دانشجویان بینالمللی زیادی برای تحصیل این رشته به دانشگاههای معتبر آلمان اپلای میکنند تا علاوه بر تحصیل در دانشگاههای معتبر، فرصتهای شغلی خوبی نیز در این کشور داشته باشند.
افرادی که به عنوان مهندس طراحی صنعتی در کشور آلمان مشغول به کار هستند، از درآمد خوبی برخوردار بوده و میتوانند از یک زندگی مرفه در یک کشور قدرتمند بهرهمند شوند. برای اینکه بیشتر با این رشته و شرایط تحصیل در آن در دانشگاههای آلمان آشنا شوید، ادامه این مطلب میتواند برای شما مفید باشد.
Contents
- 1 تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان
- 2 شرایط تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان
- 3 مدارک مورد نیاز برای تحصیل در رشته طراحی صنعتی در آلمان
- 4 هزینه تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان
- 5 بورسیههای تحصیلی رشته طراحی صنعتی در آلمان
- 6 بهترین دانشگاهها برای تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان
- 7 گرایشهای رشته طراحی صنعتی در آلمان
- 8 بازار کار و درآمد رشته طراحی صنعتی در آلمان
- 9 فرصتهای شغلی برای رشته طراحی صنعتی در آلمان
تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان
رشته طراحی صنعتی یکی از رشتههای پرطرفدار برای تحصیل در دنیا به ویژه در کشور آلمان است. دانشجویان با تحصیل در این رشته میتوانند با عناصر مهندسی و طراحی آشنا شده و محصولاتی زیبا با عملکردی خاص را تولید کنند.
دانشجویان رشته طراحی صنعتی در آلمان، دروس مختلفی مانند دروس طراحی، تاریخچه طراحی و همچنین نرمافزارهای کامپیوتری مختلف را میگذرانند، البته بیشتر درسها بهصورت عملی است، مانند درس اصول مهندسی و چاپ سه بعدی که از مهمترین دروس این رشته محسوب میشود.
افرادی که میخواهند در این رشته تحصیل کنند، باید از خلاقیت، دقت بالا، پشتکار بالا و همچنین مهارت حل مسئله برخوردار بوده و به جزئیات و زیبایی توجه زیادی داشته باشند.
فارغالتحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد میتوانند در صنایع مختلفی مانند صنعت خودروسازی، نرمافزار، طراحی محصولات مصرفی و نمایشگاهی، بازاریابی، تبلیغات و جلوههای ویژه مشغول به کار شوند.

بیشتر بخوانید: بهترین کشور برای تحصیل رشته هوافضا
شرایط تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان
دانشجویان میتوانند این رشته را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاههای آلمان بگذرانند، البته برای تحصیل این رشته در هر مقطع باید شرایط لازم را داشته باشند که این شرایط عبارتاند از:
- شرایط تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان در مقطع کارشناسی
دانشجویانی که برای تحصیل در مقطع کارشناسی این رشته اپلای میکنند باید شرایط زیر را داشته باشند.
۱- داشتن مدرک دیپلم ۱۲ ساله
۲- داشتن مدرک زبان آلمانی سطح b2 یا انگلیسی آیلتس ۶
دوره کارشناسی رشته طراحی صنعتی در آلمان یک دوره ۳ الی ۴ ساله است.
- شرایط تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
بسیاری از دانشجویان بعد از اینکه دوره کارشناسی را در کشور خود گذراندند، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد اپلای میکنند تا با رزومه بهتری شانس خود را برای دریافت فاند و بورسیه امتحان کنند، البته جدا از بحث فاند و بورسیه دانشجو برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد طراحی صنعتی در دانشگاههای آلمان باید شرایطی داشته باشد که این شرایط عبارتاند از:
۱- داشتن مدرک کارشناسی طراحی صنعتی
۲- داشتن مدرک زبان آلمانی سطح B2 یا آیلتس ۶ الی ۶.۵
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یک الی دو سال طول خواهد کشید.
- شرایط تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان در مقطع دکترا
دانشجویان برای تحصیل رشته دکترا در این رشته باید مدرک کارشناسی ارشد رشته طراحی صنعتی را داشته باشند، همچنین دانشجو باید مقالات ISI، پروپوزال و رزومه علمی بسیار خوبی را ارائه دهد و به زبان انگلیسی یا آلمانی تسلط کامل داشته باشد.
مورد مهم بعدی این است که دانشجو باید یک استاد راهنما یا سوپروایزر داشته باشد تا بتواند تاییدیه ادامه تحصیل را در این مقطع دریافت کند.
تحصیل در مقطع دکترا در رشته طراحی صنعتی در آلمان بین ۴ الی ۵ سال طول خواهد کشید.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در رشته طراحی صنعتی در آلمان
دانشجویانی که قصد اپلای به دانشگاههای آلمان برای تحصیل این رشته را دارند، باید مدارکی را به دانشگاه مورد نظر ارائه دهند که از مهمترین مدارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- مدارک هویتی (پاسپورت معتبر، شناسنامه و…)
- مدارک تحصیلی مقاطع تحصیلی قبل + ریزنمرات و…
- مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی با توجه به الزامات دانشگاه مورد نظر
- رزومه CV
- انگیزهنامه SOP
- توصیهنامه
- پروپوزال برای مقطع دکترا
بیشتر بخوانید: تحصیل در آلمان و مزایا و معایب آن
هزینه تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان
آلمان یکی از بهترین کشورها برای تحصیل این رشته و سایر رشتههای دانشگاهی است، زیرا هزینههای تحصیل در این کشور برای دانشجویان بینالمللی مقرون به صرفه بوده و حتی در دانشگاههای دولتی، دانشجویان بینالمللی نیز امکان تحصیل رایگان را دارند.
البته دانشجویانی میتوانند از دانشگاههای دولتی پذیرش بگیرند که به زبان آلمانی مسلط باشند. در غیر اینصورت دانشجویان باید برای تحصیل به دانشگاههای خصوصی آلمان اپلای کنند که البته شهریههای معقولی دارند.
در جدول زیر میتوانید شهریه چند دانشگاه آلمان را برای تحصیل رشته طراحی صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد مشاهده کنید.
نام دانشگاه | شهریه سالانه برای مقطع کارشناسی ارشد به یورو |
دانشگاه علمی کاربردی اروپا | ۱۴۳۰۰ یورو |
دانشگاه بینالمللی علمی کاربردی برلین | ۱۰۵۶۰ یورو |
دانشگاه Pforzheim | ۳۰۰۰ یورو |
دانشگاه علمی کاربردی اشتوتگارت | ۶۶۰۰ یورو |

بورسیههای تحصیلی رشته طراحی صنعتی در آلمان
در برخی از دانشگاههای آلمان برای دانشجویان بورسیههایی در نظر گرفته شده است که این بورسیهها بخشی از شهریه دانشگاه را پوشش میدهند. از جمله این بورسیهها میتوان به بورسیههای زیر اشاره کرد.
- بورسیه تعالی دانشجویی (EIT) برای مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد
- بورسیههای بینالمللی گوته برای مقطع کارشناسی ارشد
- بورسیه وزارت آموزش و تحقیقات آلمان برای تمامی مقاطع
- بورسیههای کاسپار داوید فردریش در آلمان برای مقطع دکترا
بیشتر بخوانید: شرایط تحصیل رایگان در آلمان
بهترین دانشگاهها برای تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان
دانشگاههای معتبر زیادی در آلمان برای تحصیل این رشته وجود دارند که همه آنها سیستم آموزشی بسیار خوب داشته و شرایط خوبی را نیز برای دانشجویان بینالمللی فراهم کردهاند. برخی از دانشگاهها که رنک بسیار خوبی دارند، با شرایط خاص دانشجو میپذیرند و دانشجویان باید رزومه علمی بسیار خوبی داشته باشند تا بتوانند از این دانشگاهها پذیرش بگیرند. از جمله این دانشگاهها میتوان به دانشگاههای زیر اشاره کرد.
- دانشگاه علمی کاربردی راین – وال
- دانشگاه علمی کاربردی اروپا
- دانشگاه بینالمللی علمی کاربردی برلین
- دانشگاه Pforzheim
- دانشگاه علمی کاربردی اشتوتگارت
گرایشهای رشته طراحی صنعتی در آلمان
رشته طراحی صنعتی در دانشگاههای آلمان، گرایشهای مختلفی دارد که عبارتاند از:
- طراحی دکوراسیون
- طراحی محیطی
- طراحی خودرو
- طراحی اصلاحی
- طراحی بستهبندی

بازار کار و درآمد رشته طراحی صنعتی در آلمان
آلمان یک کشور صنعتی است و در صنایع مختلفی چون خودروسازی، تجهیزات حملونقل، مواد غذایی، داروسازی، کشاورزی، مواد شیمیایی و… پیشرفت قابل توجهی داشته است و به یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان است.
دانشجویانی که در رشته طراحی صنعتی از دانشگاههای آلمان فارغالتحصیل میشوند، میتوانند در صنایع مختلف مشغول به کار شوند و از آنجایی که نرخ بیکاری در آلمان پایین است، این افراد شانس زیادی برای پیدا کردن کار خواهند داشت.
دانشجویان بینالمللی که از دانشگاههای آلمان فارغالتحصیل میشوند، بین ۱ الی ۱.۵ سال فرصت دارند تا شغل مناسب خود را پیدا کرده و با دریافت جاب آفر، اقامت کاری آلمان را اخذ کنند.
درآمد مهندسان طراحی صنعتی در آلمان نیز با توجه به سابقه کار، موقعیت شغلی و همچنین محل کار متفاوت بوده و میانگین درآمد این افراد ۶۰ هزار یورو در سال تخمین زده میشود.
فرصتهای شغلی برای رشته طراحی صنعتی در آلمان
افرادی که در این رشته تحصیل کردهاند، موقعیتهای شغلی متنوعی خواهند داشت که عبارتاند از:
- کارآموز طراحی صنعتی
- مهندس ارشد طراحی صنعتی
- مهندس طراحی تجهیزات پزشکی
- مشاور تولید صنعتی
- طراحی محصولات صنعتی
- مهندس طراحی و ساخت مواد پایدار
- مدیر طراحی کارخانه
- طراح نرمافزارهای صنعتی
جمعبندی
یکی از بهترین رشتهها برای تحصیل در کشوری مانند آلمان، رشته طراحی صنعتی است، زیرا این کشور یکی از صنعتیترین کشورهای جهان است و در صنایع مختلفی مانند خودروسازی پیشرفتهای چشمگیری داشته است. دانشگاههای خوبی برای این رشته دارد و فارغالتحصیلان با بازار کار خوبی نیز روبرو خواهند شد.
تحصیل رشته طراحی صنعتی در آلمان در مقاطع مختلف برای دانشجویان بینالمللی امکانپذیر است و حتی دانشجویان تحت شرایطی امکان تحصیل رایگان را نیز خواهند داشت. برای اینکه بیشتر با تحصیل در آلمان آشنا شوید، سایر مطالب این سایت را نیز دنبال کنید، همچنین برای دریافت مشاوره و خدمات اپلای این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان مهاجرتی ما با شما تماس بگیرند.
سوالات متداول
۱- آیا امکان تحصیل رایگان به زبان انگلیسی در آلمان وجود دارد؟
خیر، دانشجویانی که از دانشگاههای دولتی آلمان پذیرش بگیرند، میتوانند تحصیل رایگان داشته باشند و در دانشگاههای دولتی، دانشجویان باید به زبان آلمانی مسلط باشند.
۲- نمره زبان مورد نیاز برای پذیرش در رشته طراحی صنعتی در آلمان چند است؟
دانشجویان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد باید زبان آلمانی b2 یا انگلیسی (آیلتس) ۶ الی ۶.۵ داشته باشند و در مقطع دکترا دانشجو باید زبان آلمانی C1 یا آیلتس ۷ داشته باشند.