یکی از مهمترین و اصلیترین مدارک برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاهها، رزومه تحصیلی یا همان CV است. با تقویت رزومه تحصیلی برای اپلای، شانس فرد در دریافت پذیرش و حتی دریافت بورسیه تحصیلی بالا خواهد رفت، زیرا کارشناسان و اساتید دانشگاهها با بررسی این مدارک، مهارتها، توانمندیها و دانش علمی متقاضی را محک میزنند.
هر چقدر که رزومه تحصیلی یا همان CV از قدرت بالایی برخوردار باشد، نشاندهنده دانش علمی، مهارت و توانمندیهای بالاتری است، اما مسئله مهم این است که چگونه میتوان این رزومه را تقویت کرد؟
ما در ادامه این مطلب قصد داریم تا مهمترین راهکارها در راستای تقویت رزومه تحصیلی برای اپلای را معرفی کنیم. برای اینکه یک اپلای موفق داشته باشید و شانس دریافت بورسیه و فاند را بالا ببرید، ادامه این مطلب برای شما مفید خواهد بود.
Contents
تعریف رزومه تحصیلی برای اپلای
رزومه تحصیلی یا cv یک سند معتبر برای اپلای است که در آن تمامی مدارک و سوابق تحصیلی متقاضی بهطور کامل ذکر شده باشد. در واقع رزومه تحصیلی شامل موارد متعددی است که عبارتاند از:
- سوابق تحصیلی
- جوایز
- مدارک
- افتخارات
- استعدادها
- پتانسیلها
- قابلیتهای علمی و پژوهشی
و…
در حالت کلی رزومه تحصیلی، شایستگیهای فرد را برای پذیرش در رشته و مقطع تحصیلی اثبات میکند.
بخشهای مهم یک رزومه تحصیلی برای اپلای
در حالت کلی یک رزومه تحصیلی از ۹ بخش مختلف تشکیل شده است که هر بخش نیز برای خود ساختاری دارد. این ۹ بخش عبارتاند از:
- اطلاعات شخصی Personal information
قسمت اول رزومه تحصیلی شامل اطلاعات هویتی و شخصی متقاضی است که شامل موارد مختلفی مانند نام و نام خانوادگی، آدرس، شماره تماس، آدرس ایمیل، تاریخ تولد و… است. البته در ارسال رزومه به کشورهای اروپایی مواردی مانند سن، رنگ پوست، رنگ چشم، شماره پاسپورت، ملیت، نژاد، محل تولد و… نیز مورد بررسی قرار میگیرند که باید در رزومه مشخص شده باشند.
- سوابق تحصیلی و پتانسیلها Education and Qualifications
در بخش دوم رزومه تحصیلی، متقاضی باید مواردی مانند سوابق تحصیلی (معدل، رشته و همچنین گرایش) را درج کند که بهتر است نمره معدل با توجه به سیستم معادلسازی کشور مقصد معادلسازی شده و در رزومه درج شود.
- علایق تحقیقاتی در رزومه تحصیلی Research Interests
در قسمت بعدی متقاضی باید علایق خود و همچنین موضوع مورد پژوهش خود را به صورت دقیق بیان کند، همچنین از کلیدواژهها و همچنین موضوع پروژه تحقیقاتی خود صحبت کند.
- لیست مقالات و کتابهای چاپ شده Publications
در بخش بعدی دانشجو باید لیست مقالاتی را که در وبسایتها و ژورنالهای خارجی و داخلی منتشر کرده است را در بالای لیست بنویسد. در صورتی که متقاضی کتابی چاپ کرده باشد حتما باید نام این کتاب را نیز در لیست بنویسد.
- سوابق کاری Experiences
در بخش بعدی متقاضی باید سوابق کاری مرتبط با مدرک تحصیلی خود را در صورت وجود در رزومه ذکر کند. ذکر سوابق کاری باید بهطور کامل نوشته شود. افرادی که سابقه کار به عنوان دستیاری، تدریس و یا تحقیق در زمینه تحصیلی خود دارند، باید آن را در رزومه بنویسند.
داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی یکی از موارد مثبت و موثر در زمینه دریافت پذیرش تحصیلی است.
- درسهای پاس شده Selected Courses
در بخش بعدی متقاضی باید دروس تخصصی مرتبط با رشته خود را که گذرانده با نمرهای که اخذ شده، درج کند. در صورتی که نمره خوبی دریافت نکرده باشد، فقط نام درس پاس شده را بنویسد و اگر درس را پاس به هر دلیل پاس نکرده باشد، باز هم نام درس را در رزومه بنویسد.
- مهارتها Skills
در بخش بعدی متقاضی باید تمامی مهارتهای خود را بهطور کامل بنویسد. این بخش به دو قسمت تقسیم میشود.
۱- مهارتهایی در حوزه نرم افزار و برنامههای تخصصی و عمومی
۲- مهارتها و آزمونهای تخصصی زبان با ذکر نمره کسب شده
- جوایز و افتخارات Awards and Honors
در بخش بعدی متقاضی باید تمامی افتخارات و جوایزی را که در دوران تحصیل کسب کرده، بنویسد که شامل مواردی چون، رتبه کنکور، رتبه المپیاد، رتبهها و جوایز در جشنوارههای معتبر و… است.
- لیست حضور در کنفرانسها Conferences
بخش بعدی، لیست کنفرانسهایی است که متقاضی در آنها شرکت کرده که باید این کنفرانسها با نام و تاریخ آنها نوشته شوند و شامل ۳ بخش است که عبارتاند از:
۱- گفتگوهایی در خارج از فضای دانشگاه
۲- گفتگوهایی در داخل فضای دانشگاه
۳- کنفرانسهایی که در آنها متقاضی حضور داشته
نحوه تقویت رزومه تحصیلی برای اپلای
در حالت کلی رزومه تحصیلی شامل دو بخش است که عبارتاند از:
۱- بخش قابل ارتقاء
بخش قابل ارتقاء رزومه شامل بخشهای مختلفی مانند شرکت در کنفرانسهای تخصصی، نگارش و چاپ مقالات در مجلات معتبر، نوشتن توصیهنامه خوب توسط استادان دانشگاهی و… است.
۲- بخش غیر قابل ارتقاء
بخش غیر قابل ارتقاء شامل مواردی مانند معدل مقاطع تحصیلی قبلی، ریزنمرات و همچنین محل تحصیل قبلی است.
البته در نوشتن رزومه تحصیلی برای اپلای باید به این نکته توجه داشته باشید که رزومه باید درست و بدون غلط املایی یا نگارشی نوشته شود. وجود اشتباه در رزومه تحصیلی نشاندهنده عدم تسلط دانشجو به زبان انگلیسی و همچنین عدم دقت او خواهد بود، بنابراین متقاضی باید چندین بار رزومه را مرور کند تا اشتباهی در رزومه وجود نداشته باشد.
نکات مهم برای تقویت رزومه تحصیلی برای اپلای
همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شد، بخشی از رزومه تحصیلی قابل ارتقاء بوده و متقاضی میتواند این بخش را تقویت کند تا شانس دریافت پذیرش و همچنین بورسیه را بالاتر ببرد. برای تقویت رزومه متقاضی میتواند به موارد زیر توجه داشته باشد.
- نوشتن تمامی مهارتهایی که متقاضی در آنها تخصص دارد.
- نوشتن اطلاعات دو تا سه نفر از اساتیدی که دانشجو را به خوبی میشناسند و میتوانند توصیهنامه خاص و موثری را ارائه دهند.
- چاپ کتاب یکی دیگر از راههای موثر در تقویت رزومه است.
- نمره زبان بالا میتواند رزومه تحصیلی را برای اپلای بسیار قویتر کند.
- توجه به ترجمه درست متون
- چاپ کتاب در انتشارات معتبر
- شرکت در دورههای آنلاین و مجازی بینالمللی و شرکتهای معتبر
- بولد کردن نقاط قوت در رزومه تحصیلی
- ذکر مقامات و افتخاراتی که در ورزش و یا حوزههای هنری کسب شده (در صورت وجود)
توجه داشته باشید که تمامی مواردی که در رزومه تحصیلی نوشته میشود باید با صداقت نوشته شود و از اغراق پرهیز شود.
بیشتر بخوانید: منظور از مقالات isi چیست؟
جمعبندی
یکی از مدارک و اسناد مهم در پروسه پذیرش تحصیلی، رزومه تحصیلی یا cv است که تقویت آن میتواند شانس دریافت پذیرش از یک دانشگاه خوب و همچنین دریافت بورسیه را افزایش دهد. البته رزومه تحصیلی از دو بخش قابل ارتقاء و غیر قابل ارتقاء تشکیل شده است که بخش غیرقابل ارتقاء همان نمرات و تحصیلاتی است که متقاضی پشت سر گذاشته و قابل تغییر نیستند.
بخش قابل ارتقاء قابل تغییر و بهینهسازی است و متقاضی میتواند با کسب نمره زبان بالا، نوشتن مقالات بینالمللی یا چاپ کتاب این بخش را تقویت کند، بنابراین تقویت رزومه تحصیلی برای اپلای امکانپذیر بوده و میتواند شانس موفقیت دانشجو را در مسیر اپلای تحصیلی افزایش دهد.
برای اینکه بیشتر با اپلای تحصیلی آشنا شده و بتوانید به بهترین شکل خود را برای تحصیل در دانشگاههای مطرح دنیا آماده کنید، سایر مقالات این بخش را نیز بخوانید، همچنین برای دریافت مشاوره و خدمات اپلای این فرم را تکمیل کنید.
بیشتر بخوانید: نگارش مدارک اپلای
منابع: