اطلاعات تماس
ایمیل:
Info@uspvs.com
شماره تماس واتساپ:
+۹۸.۹۳۶.۶۰۶.۳۶۳۲
دفاتر ایران
تهران، خیابان میرداماد، روبروی اداره ثبت شرکتها،
پلاک ۳۴۴، واحد ۲
شماره تماس: +98.21.2227.1553

تبریز، خیابان شریعتی جنوبی، بارون آواک، جنب کوچه کلیسا، پلاک ۳۹
شماره تماس: +98.41.3555.2835
دفتر آمریکا
2372 Morse Ave, Irvine,
CA 92614

شماره تماس: +1.949.385.2703

مهاجرت تحصیلی و بهترین کشورها برای تحصیل 

مهاجرت تحصیلی فرصتی است برای آموزش‌های بیشتر و بهتر که می‌توانند کیفیت زندگی فرد را بهبود بخشیده و آینده شغلی بسیار خوبی را برای آنها رقم بزنند. به همین دلیل امروزه افراد زیادی متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارجی هستند. 

این مسیر می‌تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد که مهم‌ترین آن تحصیل در یک سیستم آموزشی بسیار باکیفیت و استفاده از امکانات و تجهیزات پیشرفته و به روز است. با این حال مهاجرت همواره سختی‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود را داشته و فرد باید توان تاب‌آوری بالا و سازگاری با شرایط جدید را نیز داشته باشد. 

برای اینکه بیشتر با مهاجرت از طریق تحصیل و مزایا و معایب آن آشنا شوید، ادامه این مقاله می‌تواند برای شما مفید باشد. 

مهاجرت تحصیلی یا تحصیل در خارج!

یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین روش‌ها برای مهاجرت، مهاجرت از طریق تحصیل است، اما در واقع ویزای تحصیلی، یک ویزای مهاجرتی نیست و هدف از صدور این ویزا فرصتی برای تحصیل در خارج است، یعنی اینکه دولت‌ها با ارائه این ویزا به دانشجویان بین‌المللی به آنها کمک می‌کنند تا در دانشگاه مورد نظرشان تحصیل کرده و بعد از پایان تحصیل به کشور مبدا بازگردند.  

با این حال اغلب افرادی که به دنبال تحصیل در خارج هستند، قصد دارند تا در کشور مقصد یا هر کشور دیگری مشغول به کار شوند و کمتر به بازگشت به کشورشان علاقه نشان می‌دهند، بنابراین تحصیل در خارج مسیری برای مهاجرت است. 

این روش مهاجرت از سایر روش‌ها ارزان‌تر و به مراتب آسان‌تر است و در صورتی که دانشجو بتواند بورسیه دریافت کند، هزینه‌های تحصیل و زندگی او کمتر هم خواهد شد، حتی کشورهای مطرحی چون ایتالیا و آلمان شرایطی برای تحصیل رایگان نیز فراهم کرده‌اند. 

شرایط مهاجرت تحصیلی 

بالطبع مهاجرت به هر کشوری، شرایط و قوانین خاص خود را دارد. با این حال برخی از شرایط برای تحصیل در خارج از کشور، در تمامی کشورهای دنیا یکسان است که این شرایط عبارت‌اند از:‌

۱- داشتن رزومه تحصیلی (کارنامه و ریز نمرات مقطع تحصیلی قبلی)

۲- داشتن مدرک زبان معتبر کشور مقصد یا مدرک زبان معتبر انگلیسی با حداقل نمره تعیین شده

۳- داشتن تمکن مالی کافی برای هزینه‌های تحصیل و زندگی 

۴- شرکت در آزمون‌های ورودی با توجه به دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی 

۵- عدم وجود گپ تحصیلی غیر موجه 

و…

نکته مهم این است که معمولا در کشورهای بزرگی مانند آمریکا، برای تحصیل، شرط سنی تعیین نشده است، اما گپ تحصیلی غیر موجه در پذیرش تحصیلی و یا پروسه دریافت ویزا تاثیر منفی خواهد داشت. 

مهاجرت تحصیلی
دریافت پذیرش تحصیلی

بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی 

کشورهای زیادی وجود دارند که از مقاصد مهاجرتی دانشجویان بین‌المللی هستند، اما برخی از کشورها به دلایل مختلفی چون دانشگاه‌های مطرح با رنکینگ بالا، امکانات و فرصت‌هایی که در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند، اولین انتخاب دانشجویان بین‌المللی هستند. در جدول زیر می‌توانید با این کشورها بیشتر آشنا شوید. 

کشورشهریه هزینه‌های زندگی ماهانهزبان تحصیل 
آمریکا۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰۰ دلاردر هر ایالت متفاوت استانگلیسی
کانادا۶۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ دلار۸۸۵ دلار انگلیسی / فرانسوی
ایتالیا ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ دلار۷۰۰ دلارایتالیایی / انگلیسی
آلمانرایگان تا ۴۰۰۰۰ دلار۸۹۰ دلارآلمانی / انگلیسی
فرانسه رایگان تا ۲۰۰۰۰ دلار۹۴۰ دلارفرانسوی / انگلیسی
استرالیا ۳۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دلار۱۲۰۰ دلارانگلیسی
اسپانیا۱۰۰۰ تا ۲۴۰۰۰ دلار۶۰۰ دلاراسپانیایی / انگلیسی
انگلیس۱۰۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ دلار۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ پوندانگلیسی
مجارستان۳۰۰۰ تا ۲۲۰۰۰ دلار۶۰۰ تا ۸۰۰ دلارمجارستانی / انگلیسی
ترکیه۳۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ دلار۴۰۰ دلارترکی / انگلیسی
روسیه۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دلار۵۲۳ دلارروسی / انگلیسی
چین۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ دلار۷۰۰ تا ۸۰۰ دلارچینی / انگلیسی

اگر بخواهید بدانید که ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا در کدام کشورها قرار دارند، در جدول زیر می‌توانید این کشورها را مشاهده کنید. 

نام کشورتعداد دانشگاه برتر (بین ۱۰۰ دانشگاه اول)
آمریکا۳۴
انگستان۱۰
آلمان۹
استرالیا۷
چین۷
هلند۷
هنک کنگ۵
کانادا۴
سوئیس۴
فرانسه۴
کره جنوبی۳
ژاپن ۲
سنگاپور۲
بلژیک۱
سوئد ۱

بهترین کشورها از نظر سیستم آموزشی نیز عبارت‌اند از: 

  • آمریکا 
  • انگلیس
  • آلمان
  • کانادا
  • فرانسه
  • سوئیس
  • ژاپن 
  • استرالیا 

مهاجرت تحصیلی دانش‌آموزان 

بسیاری از والدین تمایل دارند که فرزند خود را از همان کودکی و نوجوانی برای تحصیل به خارج از کشور بفرستند. البته برای تحصیل در مدارس خارجی نیز، فرد باید یک پذیرش از مدرسه مورد نظر دریافت کند. در مدارس بسیاری از کشورهای دنیا از دانش‌اموزان بین‌المللی استقبال می‌شود و امکان مهاجرت تحصیلی برای این افراد نیز وجود دارد. 

با این حال ویزای دانش‌اموزی شرایط سختی داشته و ریسک بالایی دارد. از طرفی در برخی از کشورها دانش‌آموز باید در کشور مقصد یک سرپرست داشته باشد یا اینکه تنها امکان تحصیل در مدارس شبانه روزی برای دانش‌اموزان وجود دارد. به طور کلی مهاجرت تحصیلی برای دانش‌آموزان بسیار سخت‌تر و پر ریسک‌تر از مهاجرت دانشجویی است. 

مهاجرت تحصیلی
مهاجرت دانشجویی

مهاجرت تحصیلی دانشجویی

دانشجویان بین‌المللی برای مهاجرت تحصیلی، پروسه بسیار راحت‌تری نسبت به دانش‌آموزان دارند و می‌توانند در هر یک از مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا برای تحصیل اقدام کنند. حتی در برخی از کشورها مانند آمریکا، مقطع پست دکترا یا تحصیل به صورت دکترای مستقیم نیز وجود دارد. 

تحصیل در دانشگاه‌های خارجی به مراتب شرایط بهتری نسبت به مدارس دارد و حتی امکان دریافت بورسیه و کمک هزینه‌های تحصیلی نیز وجود دارد، بنابراین توصیه ما این است که بعد از دیپلم برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنید. 

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی 

متقاضیانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند، باید مدارکی را برای دریافت پذیرش تحصیلی ارائه دهند. از مهم‌ترین مدارک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. 

  • پاسپورت معتبر
  • انگیزه‌نامه 
  • رزومه تحصیلی
  • ریزنمرات مقطع تحصیلی قبل 
  • توصیه‌نامه از اساتید دانشگاه قبلی 
  • مدرک زبان معتبر با حداقل نمره 
  • مدارک آزمون‌های ورودی (در صورت لزوم)
  • مقالات بین‌المللی (در صورت وجود)

شرط سنی برای مهاجرت تحصیلی 

معمولا شرط سنی برای این روش مهاجرتی در نظر گرفته نمی‌شود و افراد در سنین بالا نیز می‌توانند برای پذیرش تحصیلی اقدام کنند، اما ریسک ویزا بالا می‌رود و ممکن است که آفیسر با دلیل فرد برای تحصیل در کشور خارجی، قانع نشود. 

به هر حال بهترین سن برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های خارجی، حداکثر ۲۴ سال، برای مقطع ارشد، حداکثر ۳۲ سال و برای مقطع دکترا، حداکثر ۴۰ سال است. 

آزمون‌های ورودی برای مهاجرت تحصیلی 

دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور، باید در آزمون‌های زبان و در برخی از موارد باید در آزمون ورودی مربوط به آن رشته تحصیلی، شرکت کنند. این آزمون‌ها در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است، اما در حالت کلی رایج‌ترین آزمون‌ها عبارت‌اند از: 

  • آزمون آیلتس

یکی از مهم‌ترین آزمون‌های زبان، آزمون آیلتس است که مهارت‌های چهارگانه (شنیداری – گفتاری – نوشتاری و خواندن) را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این آزمون در اکثر کشورهای دنیا معتبر بوده و دانشجویان می‌توانند با کسب حدنصاب نمره، برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر خود اقدام کنند. 

  • آزمون تافل 

از دیگر آزمون‌های زبان انگلیسی معتبر، آزمون تافل است. این آزمون که در آمریکا یک آزمون رسمی است، در بسیاری از کشورهای جهان نیز معتبر بوده و همچون آزمون آیلتس، مهارت‌های چهارگانه زبانی را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد. 

  • آزمون PTE

آزمون PTE یا پیرسون یکی دیگر از آزمون‌ها برای ارزیابی دانش زبان انگلیسی است. این آزمون در برخی از دانشگاه‌های آمریکا، کانادا، نیوزیلند، موسسات و کالج‌های انگلیس و… مورد تایید است. 

  • آزمون CPE

آزمون CPE از دیگر آزمون‌های زبان انگلیسی است. این آزمون در بیشتر از ۲۷۰۰ مرکز آزمون برگزار شده و بیش از ۲۵۰۰ دانشگاه مدرک این آزمون را می‌پذیرند. 

  • آزمون CAE

آزمون CAE یک آزمون دیگر برای ارزیابی دانش زبان انگلیسی بوده و در اکثر دانشگاه‌های آمریکا، کانادا، انگلیس و… مورد تایید است. 

  • آزمون SAT

آزمون SAT از دیگر آزمون‌های ورودی برای دانشگاه‌های مختلف دنیا در مقطع کارشناسی است که این آزمون هر سال در آمریکا و کانادا به صورت کتبی برگزار شده و مهارت‌های زبان انگلیسی و ریاضیات فرد را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. 

  • آزمون ACT

آزمون ACT یک آزمون استاندارد برای ورود به دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکایی است که البته در برخی از کشورهای دیگر دنیا نیز معتبر است. 

  • آزمون GMAT

آزمون GMAT یکی دیگر از آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های آمریکا، کانادا، آلمان و… بوده و برای ورود به رشته‌های مهندسی، تجارت و مدیریت در دانشگاه‌های برتر جهان، کاربرد دارد. این آزمون مهارت‌های دانشجو را در بخش‌های مختلف تحلیلی، نوشتاری، خواندنی و کلامی مورد ارزیابی قرار می‌دهد. 

  • آزمون GRE

یک آزمون ورودی مهم برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و استرالیا، آزمون GRE است که البته در بیشتر کشورهای اروپایی این آزمون چندان برای پذیرش ضروری نیست. 

بیشتر بخوانید: آزمون های ورودی به دانشگاه‌های آمریکا

مهاجرت تحصیلی
اعزام دانشجو به خارج

ارزان‌ترین و گران‌ترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی 

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور، بحث مربوط به هزینه‌ها است. این روش مهاجرت گرچه ارزان‌ترین روش مهاجرت است،‌ اما هزینه‌هایی دارد که عبارت‌اند از: 

  • پرداخت هزینه‌های مربوط به اپلیکیشن فی (بررسی مدارک و درخواست اپلای در دانشگاه)
  • هزینه‌های مربوط به ترجمه مدارک 
  • هزینه‌های مربوط به آزمون‌های ورودی 
  • هزینه‌های مربوط به ویزا 
  • شهریه دانشگاه 
  • هزینه خوابگاه 
  • هزینه‌های جانبی (کتاب – اینترنت  و…)
  • هزینه‌های زندگی 

و…

بنابراین بهتر است دانشجو قبل از هر چیز، با ارزان‌ترین و گران‌ترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی آشنا شود. در جدول زیر می‌توانید ارزان‌ترین و گران‌ترین کشورها را مشاهده کنید. 

گران‌ترین کشورها برای تحصیلارزان‌ترین کشورها برای تحصیل
آمریکا
کانادا
استرالیا
سوئیس
دانمارک
 ایرلند
نیوزلند
انگلیس
روسیه 
ترکیه
قبرس شمالی
فرانسه
 آلمان
اسپانیا
ایتالیا
مجارستان 

نکته: 

البته کشورهای دیگری نیز وجود دارند که در دسته کشورهای ارزان قرار می‌گیرند، اما با توجه به اینکه چندان پرطرفدار نیستند در این فهرست قرار نگرفته‌اند. 

نکته۲: 

برخی از کشورها، مانند آمریکا که در دسته کشورهای گران قرار دارند، بورسیه و کمک هزینه‌های متنوعی برای دانشجویان واجد شرایط ارائه می‌دهند. بدین ترتیب دانشجو می‌تواند تحصیلی ارزان یا حتی رایگان داشته باشد. 

بورسیه تحصیلی و امکان تحصیل ارزان در خارج از کشور 

یکی از فرصت‌هایی که برخی از دانشگاه‌های خارجی برای دانشجویان بین‌المللی دارند، پرداخت کمک هزینه‌های متنوع برای دانشجویان واجد شرایط است. این کمک هزینه‌های تحصیلی می‌تواند به صورت نقدی، تخفیف در شهریه، کوپن غذا و… باشد. 

البته بورسیه‌ها انواع مختلفی دارند و بهترین نوع بورسیه دریافت فول فاند است که می‌تواند تمامی هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجو را پوشش دهد. این نوع بورسیه بیشتر در مقطع دکترا به دانشجویانی ارائه می‌شود که دارای رزومه تحصیلی بسیار قوی هستند. 

با این حال در کشوری مانند ایتالیا، یک بورسیه به نام بورسیه استانی وجود دارد که با توجه به شرایط اقتصادی دانشجو و خانواده او به او اعطا شده و شرایط تحصیل رایگان را برای او فراهم می‌کند یا در آلمان و فرانسه، دانشجویان واجد شرایطی که بتوانند به زبان رسمی آن کشور در دانشگاه‌های دولتی تحصیل کنند،‌ می‌توانند تحصیل رایگانی داشته باشند. 

پس به طور کلی بورسیه‌های تحصیلی براساس عوامل مختلفی به دانشجویان ارائه می‌شوند که عبارت‌اند از: 

  • شایستگی‌های علمی
  • شایستگی‌های هنری
  • شایستگی‌های ورزشی
  • نیاز مالی 

و…

بیشتر بخوانید: بورسیه تحصیلی و انواع آن

ویزای تحصیلی و مدارک مورد نیاز برای دریافت آن 

ویزای تحصیلی مجوزی برای اقامت دانشجو در کشور مقصد برای طی کردن دوره تحصیلی است و تا زمانی که دانشجو نتواند این مجوز را دریافت کند، امکان ورود به خاک کشور مقصد و تحصیل در آنجا را ندارد. 

از مهم‌ترین مدارکی که دانشجو باید به سفارت کشور مورد نظر ارائه داده و این ویزا را دریافت کند،‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. 

  • پاسپورت معتبر که حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد
  • نامه پذیرش از دانشگاه یا مرکز آموزشی مورد نظر
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا 
  • عکس با استانداردهای تعریف شده 
  • رزومه تحصیلی 
  • بیمه سلامت 
  • گواهی تمکن مالی 
  • رسید پرداخت هزینه‌ها 
  • مدارک هویتی و اسناد مدنی مانند سند ازدواج و…

و…

بیشتر بخوانید: تمکن مالی چیست؟

بیمه دانشجویی یکی از الزامات مهاجرت تحصیلی 

بیمه دانشجویی نوعی بیمه است که در دفاتر بیمه در هر کشور به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌شود. هزینه دریافت این نوع بیمه به نسبت از هزینه بیمه معمولی کمتر است و موارد متعددی را پوشش می‌دهد که عبارت‌اند از:‌

  • هزینه درمان سرپایی
  • هزینه بستری شدن در بیمارستان 
  • هزینه داروهای ضروری
  • هزینه موارد اورژانسی
  • هزینه آزمایشات و عکس‌برداری‌های پزشکی
  • هزینه سلامت روان 

افتتاح حساب بانکی در کشور مقصد 

از دیگر اقداماتی که دانشجویان بین‌المللی برای یک مهاجرت تحصیلی موفق باید انجام دهند، افتتاح حساب بانکی است. این کار مزایای زیادی دارد که عبارت‌اند از:

  • صرفه‌جویی در تبدیل پول توسط صرافی‌ها 
  • امکان دریافت اعتبار برای دریافت وام بعد از تحصیل 
  • آسان کردن پروسه خرید اعتباری توسط کارت بانکی 

برای اینکه دانشجو بتواند در کشور مقصد حساب بانکی داشته باشد، باید مدارک زیر را به بانک مورد نظر ارائه دهد. 

۱- پاسپورت معتبر

۲- عکس 

۳- مدارکی برای اثبات محل اقامت 

۴- مدارک مربوط به ثبت‌نام در یک مرکز آموزشی

۵- مبلغی برای افتتاح حساب و دریافت کارت اعتباری

امکان اقامت بعد از تحصیل در خارج 

همان‌طور که قبلا نیز به آن اشاره شد، ویزای تحصیلی یک ویزای موقت است و دانشجو بعد از پایان دوره تحصیل خود باید کشور مقصد را ترک کند،‌ با این حال برخی از کشورها مدت زمان کوتاهی را برای دانشجویان در نظر گرفته‌اند تا در این بازه زمانی فرد بتواند یک کار برای خود پیدا کند. 

این بازه زمانی می‌تواند ۶ ماه تا یک و نیم سال باشد. در این مدت اگر فرد بتواند یک شغل مناسب برای خود پیدا کند،‌ می‌تواند ویزای کاری کشور مقصد را دریافت کرده و در آنجا بماند. بدین ترتیب بعد از چند سال کار کردن با توجه به قوانین مهاجرتی کشور مقصد، می‌تواند برای اقامت دائم و در نهایت شهروندی و تابعیت کشور مورد نظر اقدام کند. 

جمع‌بندی 

مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به کشورهای توسعه یافته دنیا است که کمترین هزینه را داشته و سریع‌تر انجام می‌شود. با این حال این روش مهاجرتی نیز شرایط خاص خود را دارد و بهتر است که دانشجویان قبل از هر چیز با تمامی شرایط آشنا بوده و بهترین انتخاب را داشته باشند. 

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با کلیت این روش مهاجرتی و بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق تحصیل آشنا کنیم. در صورتی که نیاز به دریافت مشاوره و خدمات اپلای دارید، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان مهاجرتی ما در موسسه uspvs بهترین مسیر را پیش پای شما بگذارند. 

سوالات متداول 

۱- آیا داشتن مقالات بین‌المللی برای دریافت پذیرش تحصیلی ضروری است؟

خیر، اما می‌تواند شانس دریافت پذیرش از دانشگاه‌های برتر را بالا برده و همچنین در دریافت بورسیه، کار و… تاثیر بسیار زیادی دارد. 

۲- آیا امکان دریافت بورسیه و فاند در مقطع کارشناسی وجود دارد؟

خیر، امکان دریافت بورسیه در مقطع کارشناسی برای دانشجویان بین‌المللی بسیار کم است. 

۳- آیا برای تحصیل در خارج از کشور باید مدارک معادل‌سازی شوند؟

تنها در برخی از کشورها و در برخی از رشته‌ها و تخصص‌ها برای ادامه تحصیل باید مدرک معادل‌سازی شود. 

۴- آیا امکان مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان نیز وجود دارد؟

بله، امکان دریافت پذیرش مشروط یا پذیرش در برخی از کالج‌ها بدون مدرک زبان وجود دارد،‌ اما توصیه می‌کنیم که حتما مدرک زبان داشته باشید. 

Author avatar
USPVS

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما از کوکی ها برای ایجاد بهترین تجربه کاربری استفاده می کنیم.
×

ارتباط با پشتیبانی USPVS

×